Chcem prestúpiť na inú školu a kedy sa môže prestúpiť na inú školu som prváčka
@simsalabim a potom keby bolo miesto tak treba zavolať aj do druhej školy čo chodím
@kajka229 riaditel vyda papier o prijati a s tym ides na povodnu skolu a dohodnes potrebne veci (napr vratenie knih). A hlavne necakaj, mozno je realny prestup k tomuto polroku.
@simsalabim ok musím ešte máme to povedať lebo do tej školy do ktorej chodím tak mi zle idú spoje z vlakom a rodine máme problém s finaciami a vlak je zadarmo tam kde chcem tam idú dobre vlaky
@kajka229 Drzim palce 🍀 Rataj s rozdielovymi skuskami, ak ide o odlisne skoly.
Najprv si zisti, ake podmienky ma skola, na ktoru chces ist, potom nech rodic aktualnej skole oznami, ze mas v plane prestupit, oficialne jej to oznami skola, na ktoru ta prijmu.
@mandzula suhlasim. Nie je to take jednoduche, ako sa popisuje vyssie. Najprv tvoj zakonny zastupca musi kontaktovat riaditela skoly, do ktorej by si chcela prestupit. Oni budu mat svoje podmienky. Je mozne, ze ti to neumoznia, budes musiet podat v marci prihlasku s deviatakmi a nastupit od septembra do 1.rocnika. Teda pokial ide o iny druh skoly (strojnicka- zdravotna alebo umelecka.... pokial.gymko- gymko, tam.by problem nemal byt)
@simsalabim škola na ktorú chodím je kuchár čašník a kde chcem je cukrár neviem či budem robiť skúšky
@mandzula pokial.mali volne miesto, mozno. U nas znamej dcera chcela prestupit z technickej na pedagogickú. Tam.sa robili talentovky a bol to vyber deti, tak jej to neumoznili a platilo, ze az o rok. Nakoniec ju zobrali na sukromnu hotelku, ani na statnu nemohla, tiez kvoli prijimackam a meisty..
@kajka229 je to podobny odbor, tak mozno nie. Ale to urci riaditel, aj to, kedy skusky vykonas. Urcite nech sa na riaditela obrati tvoja mama ci otec. Ja som s dcerou potom bola aj osobne za riaditelkou a potozpravali sme sa o odbore aj podmienkach a o vsetkom, co nas zaujimalo a pytala sa aj riaditelka. Moja dcera prestupila z 2.rocnika do 1. pocas skolskeho roka a robila aj prestupove skusky.
@simsalabim ďakujem
@kajka229 kedykolvek ti to umozni riaditel inej skoly. Cim skor, tym lepsie. Rodic by mal kontaktovat riaditela novej skoly, informovat sa o podmienkach na prestup - ci je vobec miesto - a potom uvidis.