Ahojte. Chcela by som sa spýtať. Prestúpila som v septembri zo strednej školy na ktorej som bola na intraku lebo kvalita vzdelávania bola nulová a išla som na školu na ktorú som vôbec nechcela ísť len aby som bola doma. Z tejto školy chcem teda prestúpiť zas na ďalšiu ktorá už dúfam bude podľa mojich predstáv a v odvetví ktoré ma bude baviť. Mám len jednu otázku a to že či ak nedajbože nespravim prijímačky ani na jeden odbor či môžem ísť už ako stredoškoláčka do druhého kola t.j. v júni ak sa nemýlim. Na školy ktoré ešte majú voľné miesta. Teda ak nespravim prijímačky nezostáva mi nič iné len ostať na tejto škole alebo mám ešte nejakú šancu sa z nej dostať. Za odpovede vám vopred ďakujem 🙂.
@macekovam tomu chápem a je mi jasne ze pojdem znova od prvého ročníka a aj s tým rátam ale ja myslím zoznam stredných škôl s voľnými miestami. Bývalé spolužiačky ktoré nikam nezobrali robili prijímačky kvázi tretie tuším v júli. Nerada by som totiž ostávala na tejto škole ktorá mi nič nedá do budúcej práci viete.
@macekovam vždy ma zaujímali technické odvetvia a od malička som rada pomáhala otcovi ako strojárovi. Bola som ako autotronicka ale kvalita vzdelávania bola veľmi slabá na nemenovanej škole v okolí Žiliny a teraz som na elektrotechnickej škole ale v počítačovom odvetví a nemám veľmi silné nervy sa hrať s počítačmi a skladať ich 😅. Chcela by som ísť na priemyslovku elektrotechnika a mechatronika a na prijímačky sa samozrejme pripravujem ale chcela som vedieť že ak náhodou sa mi nepodaria tak či je možnosť zúčastniť sa aj toho druhého kola kde su voľné miesta?
Postup sa môže líšiť na jednotlivých školách. Ak chceš presné informácie, tak sa musíš opýtať na škole, ktorú chceš navštevovať. Oni ti povedia kedy a za akých podmienok by si mohla na tej konkrétnej škole začať študovať. V každom prípade by som si presvedčivo naformulovala dôvod, prečo chceš študovať práve tam a hlavne prečo tam aj úspešne ukončíš štúdium bez ďalších prestupov alebo iných komplikácií.
Mimochodom, aj pri subjektívnom vyhodnotení nízkej úrovne vzdelávania ti nikto nebráni v tom, aby si sa vzdelávala individuálne nad rámec požiadaviek školy.
@tanyan tomu samozrejme rozumiem a všetko čo píšete som si už naštudoval ja sa chcem informovať len o tom či ak náhodou nespravim prijímačky či môžem ísť do druhého kola ktoré sa koná v júni ak dobre viem keď sa to od minulého roka nezmenilo. Myslím to kolo kde uz vam dajú len zoznam s voľnými miestami. Je mi jasné že pôjdem znova od prvého ročníka ja len chcem vedieť ci funguje všetko tak jak pri deviatakovi zš.
Ty uz nebudes robit prijimacie skusky na strednu skolu, pretoze to robia iba deti zo ZS, ty si uz strediskolacka. Mozes prestupit aj teraz od pol roka, ak riaditel novej skoly ma este volne miesto v rocniku, v ktorom sa nachadzas. Ak ano, podas si pisomnu ziadost a budes robit prestupove skusky.
Urcite nebudes zacinat ziadnu strednu skolu od zaciatku, t.j. od prveho rocnika.
Jedine, ak si teraz v tzv. nultom rocniku na bilingve alebo umeleckej skole, tak vtedy by si isla do prveho rocnika ale tiez prestup, nie prijimacky.
Ved ak studujes podobny odbor mozes prejst rovno do druheho rocnika s tym ze urobis rozdielive skusky. Dcere teraz prisiel novy spoluziak z gympla a obchodnu akademiu. Nech mamka zavola do skoly kam chces ist zisti podmienky prestupu.
mozes ist znova na prijimacky na skolu ktoru chces ale nastupis do 1. rocnika...este sa informuj na skole kam chces ist.a este.. ak nespravis prijimacky tak pockas kym skola naplni kapacitu ziakmi ktori tam chcu studovat a budes sa informovat znova neskor...