Prestup zo SOŠ na gymnázium

anonymka19
2. jún 2023

Ahojte, potrebujem pomoc alebo skôr radu. Do prihlášky na SŠ som si dala 2 SOŠ a jedno gymnázium. Monitor som napísala na 90% a 80%. Následovne ma zobrali automaticky na 1 SOŠ ale tú som mala iba ako rezervu. Druhá SOŠ je pedagogická (tam sa robili talentovky). Gymnázium som mala iba ak sa nedostanem na pedagogickú. Na pedagogickú ma zobrali, a tak mi mamina potvrdila nástup na ňu (skôr ako mi prišiel výsledok z gymnázia. Áno, viem možno je to moja vina lebo na gymnázium som nechcela ísť.) Zobrali ma aj na gymnázium lenže už som mala potvrdený nástup na pedagogickú. Rátala som s tým, že ma na gymnázium nevezmú lebo je to kvalitné gymnázium a vedela som koľko berú. Neriešila som povedala som si, že je to tak ako to má byť ale ak by som chcela vedela by som nejako prestúpiť z tej pedagogickej (asi na iné gymnázium pretože prestup na gymnázium, na ktoré som sa dostala je možný len z iného ale neviem ako to majú ostatné gymnázia v BA.) Aj tak ma stále láka tá pedagogická ale uvidíme ak sa to bude dať zariadiť možno to využijem. Ešte ma napadla otázka, keď mám rozhodnutie o tom, že ma na to gymnázium prijali tak v septembri by ma ešte vedeli prijať ak by mali voľné miesto poprípade na iné gymnázium ? Ak máte podobné skúsenosti vy alebo ste to riešili s vašimi ďeťmideťmi prosím dajte mi vedieť a.akoakststeriešivy..Zvšetky rady alebo pomoc už vopred veľmi pekne ďakujem.

anonymka19
autor
2. jún 2023

@anonymka19 Ospravedlnujem sa za posledné riadky malo tam byť: Ako ste to riešili vy ak máte nejaké skúsenosti a za všetky rady už vopred ďakujem

lienka175
2. jún 2023

keď Ti prišiel výsledok z gymnázia, mala si hneď potvrdiť nástup tam a na pedagogickej nahlásiť, že nenastúpiš... v lehote do 24. 5. sa to bez problémov dalo... aj v prípade, že Ťa na gymnázium prijali až po 24. 5. na odvolanie

oli18
2. jún 2023

Ja by som ostala na pedagogickej. Ak po 4roch rokoch nebudes mat chut na VS, mozes ist do praxe ako kvalifikovana sila. Z gymka nemas ziaden odbor pre pripad nepokracovania na VS. Aj z pedagogickej sa na vs dostanes.

simsalabim
2. jún 2023

Vies, akym smerom sa chces uberat? Ak je to smerom na pedagogiku, psychologiu a pod., ostala by som na tej pedagogickej, je to dobra skola s prijemnou atmosferou, aspon ta v BA. Ak este vahas, porozmyslaj nad tym, ako ti ide matika, fyzika, chemia... na gymnaziu budu narocne. A ak mas pocit, ze to zvladnes a este nevies, na aku VS by si chcela v buducnosti ist, potom je gympel asi lepsia volba. Zacala by som tym, ze by som s rodicom oslovila dany gympel a opytala sa este dnes, ci sa da este na skolu nastupit. Necakaj, zacni to riesit este dnes. Prestupovat sa ti neskor bude tazsie, lebo mnohe gymnazialne predmety nebudes na pedagogickej mat a navyse gympel musi mat volne miesto.