Ahojte chcela by som sa poradit, som teraz prvacka na 3 rocnom odbore skola je naozaj dobra, vsetci ucitelia su mili, oproti zakladnej je tu dobre aj vedenie. Mame v skole 3 ucnovkarske triedy, oproti ostatnim triedam len moja trieda ma v triede vela chalanov a je nas 5 bab z toho vsetky chcu prestupit ako aj ja,rozmyslala som nad tym dlho a predsa len cas ide rychlo a musim sa uz rozhodnut, kvoli uceniu, chcela by som prestupit pravdepodobne na zdravotnu alebo veterinu. A ano, som si vedoma toho aka je zdravotka tazka. Ak by som tu zostala, urcite si chcem urobit nadstavbu len moc neviem, ci sa mi tu oplati byt a na vysku sa ucit nieco ine, predsa len zameranie je tu odlisne aj ked viem , ze sa tu vela toho naucim a vyuzijem to v zivote. S babami sa bavim, ale niesme si nejake take blizke, nemozem im povedat hocico a taktiez sa tam citim byt “sama”. Predsa len stale nas nemusia vsetky prijat, no povedali nam , ze ak cca polovica odide spoja nas s inou triedou, ale stale sa neviem rozhodnut, predsa len ani tam si nemusim najst nejake dobre kamosky a na studijnom odbore by to urcite bolo lepsie. Z jednej skoly mi povedali, ze ak chcem prestupit musim urobit rozdielove skusky ak budu mat po 25. máji volne miesta, ale podla toho z akej skoly a na inej skole, ze z ucnovky nemozem robit rozdielove skusky a tak prestupit ale, ze musim ist znova všadenormalne na prijimacky. Preto som sa chcela spytat, ci ma niekto s tym skusenosti a vie ako to funguje kedze prihlasku na prijimacky sa dá poslat tusim iba cez edupage, budeme do tej skoly este volat, ale chcela som sa takto spytat ci niekto nevie ako to funguje. Dakujem dopredu vsetkym za odpoved
@anjelicek26 Hej to mate pravdu, ohladom spoluziacok je to len tiez jeden z dovodov preco by som chcela prestupit, predsa len ked tam teraz budem 3 roky ( potom s nadstavbou) a s nikym si nejak extra rozumiet a vediet sa porozpravat, som introvert takze je pre mna dost tazke si hladat kamaratov a aj ked tam v podstate mam tak sa moc nerozpravame a neni to vzdy prijemne. No pravdepodobne naozaj prestupim aj ked tato skola je dobra tak chcem to uz od zaciatku skolskeho roka a to hlavne kvoli tomu, ze to neni to co by som chcela robit.
@paul1kss ved napis, co je to za typ skoly. Niektore skoly zmysel maju, ine do buducna nemaju. Vela povolani vdaka umelej inteligencii a pokroku technologii uplne zanikne... prave ucnovky su miesto, kde budem posuvat moje deti, proste remeslo, zlate ruky, to bude potrebne vzdy... porozmyslaj nad tym v klude, bez nejakych velkych emocii, pozri si moznosti na trhu prace, to je to hlavne. Kamaratov mozes mat aj mimo skoly, staci si najst kruzky, sport...
@paul1kss najprv aj napíš na akej škole si. Čo ťa vlastne baví. Ak považuješ zdravotnú strednú školu za ťažkú, tak učenie asi nie je tvojou silnou stránkou. Treba aj myslieť na to, že zo zdravotnej treba ísť na VS na 3 roky, v dnešnej dobe to už potrebujes. Zameranie ťa musí baviť a tiež si treba pozrieť trh práce.
@paul1kss ahoj ty si tu uz pisala v septembri pod inym nickom vsak?? Ucet je vymazany uz..a tento si si zalozila teraz. Pozeram pod tvojim prispevkom hned lrvy prispevok a myslim ze si to ty
Vzdal by som ju hneď...a rovno nastúpil od prvého ročníka...škôl dochádzku máš splnenu tak sa dá ísť na strednú externe a máš kľud od spolužiakov..jediná nevýhoda že 1 rok stojí externe tých 400e
@anjelicek26 mudro pises👍
Neni to nejaka masova histeria, ze chces prestupit, lebo "aj kamosky chcu" a je nas tu len 5 dievcat? Ved sa ti tam paci, ucitelia su fajn, skola je odborna a dobra. Prosim nevymyslaj blbosti uz v prvom rocniku...
Ak by si stale chcela prestupit, ano chod normalne znovu niekde na prijimacky. Pre jeden rok nema zmysel rozdielovky robit, proste ten rok zopakujes, ziadna drama sa ti v zivote nestane, skoncit o rok neskor strednu. Spytaj sa najlepsie v konkretnej skole, kde by si sa chcela prehlasit. Ale opakujem, toto nie su dovody na prestup, ze vsetky kamosky chcu 🙄 Mas svoju hlavu a svoje sny a pre nieco si si tuto skolu vybrala, nie? Do skoly chodis kvoli vzdelaniu a nie kvoli kamoskam... prepac za uprimnost..