Chcela by som sa spýtať,že či je možné prestúpiť z 3-ročného odboru na 4-ročný. Bolo mi povedané ,že sa to nedá,ale neviem... :( Je lenpredsa nejaká možnosť ,že by sa to dalo? Vážne to už nijako nie je možné? Chodím do prvého ročníka.
@hettinka Asi rovno ísť na prijímačky, rozdielové skúšky sú možné pri zmene odboru. Toto je prestup z učňovky na maturitný odbor - naopak viem, že to ide, ale takto asi nie, keďže ide o náročnejšie štúdium a určite je oň aj viac záujemcov.
@heleninamama ak už na SS je, nejde na ďalšie prijímačky. Sú školy, ktoré riesia rozdielové skúšky v čase prijímačiek, no tu by bolo lepšie, sk je to príbuzný odbor, dohodnúť prestup rovno do 2.ročníka a dorobiť len rozdielové skúšky (predmety, ktoré nemala).
Ak je to úplne iný odbor, je možný prestup do 1.ročníka, ak by nemali plny stav. Podmienky si však musí dohodnúť s nimi.
@hettinka No kedysi dávno som učila a veru viem, že z učňovky na 4-ročný odbor nebrali len tak. Normálne prijímačky a štúdium od 1. ročníka. Najmä, ak nešlo o príbuzný odbor.
No v tomto dnešnom chaose a pod obuvnikovým vedením, asi len priamo kontaktovať vybranú školu.
@hettinka máte pravdu mám spolužiaka ktorý prestúpil z obchodu a podnikania k nám do kadernik vizážista. Išiel zase od 1. Ročníka a to isté aj ďalší spolužiak ..
A autorke : dá sa to, mne to navrhovali na základke minulý rok že keď tak tak sa mam hlasiť aj na 3. Ročku a potom môžem prestúpiť na 4. Ročku
@natyreggae Pôjdeme sa spýtať rovno riaditeľa školy a uvidí sa.
Keď som ja chodila na strednú tak sa dalo,s tým že by som normálne urobila nejaké kvázi prijímacie skúšky. Záleží od školy, možno to nejde len kvôli kapacite.