Prestup z trojročného odboru na štvorročný

drimonna
24. apr 2021

Chcela by som sa spýtať,že či je možné prestúpiť z 3-ročného odboru na 4-ročný. Bolo mi povedané ,že sa to nedá,ale neviem... :( Je lenpredsa nejaká možnosť ,že by sa to dalo? Vážne to už nijako nie je možné? Chodím do prvého ročníka.

lulubinka
24. apr 2021

Keď som ja chodila na strednú tak sa dalo,s tým že by som normálne urobila nejaké kvázi prijímacie skúšky. Záleží od školy, možno to nejde len kvôli kapacite.

hettinka
24. apr 2021

@drimonna musíš si zistiť na konkretnej škole, kam chceš ist, či majú miesto. A urobiť rozdielové skúšky.

heleninamama
24. apr 2021

@hettinka Asi rovno ísť na prijímačky, rozdielové skúšky sú možné pri zmene odboru. Toto je prestup z učňovky na maturitný odbor - naopak viem, že to ide, ale takto asi nie, keďže ide o náročnejšie štúdium a určite je oň aj viac záujemcov.

hettinka
24. apr 2021

@heleninamama ak už na SS je, nejde na ďalšie prijímačky. Sú školy, ktoré riesia rozdielové skúšky v čase prijímačiek, no tu by bolo lepšie, sk je to príbuzný odbor, dohodnúť prestup rovno do 2.ročníka a dorobiť len rozdielové skúšky (predmety, ktoré nemala).
Ak je to úplne iný odbor, je možný prestup do 1.ročníka, ak by nemali plny stav. Podmienky si však musí dohodnúť s nimi.

heleninamama
24. apr 2021

@hettinka No kedysi dávno som učila a veru viem, že z učňovky na 4-ročný odbor nebrali len tak. Normálne prijímačky a štúdium od 1. ročníka. Najmä, ak nešlo o príbuzný odbor.
No v tomto dnešnom chaose a pod obuvnikovým vedením, asi len priamo kontaktovať vybranú školu.

natyreggae
25. apr 2021

@hettinka máte pravdu mám spolužiaka ktorý prestúpil z obchodu a podnikania k nám do kadernik vizážista. Išiel zase od 1. Ročníka a to isté aj ďalší spolužiak ..
A autorke : dá sa to, mne to navrhovali na základke minulý rok že keď tak tak sa mam hlasiť aj na 3. Ročku a potom môžem prestúpiť na 4. Ročku

drimonna
autor
25. apr 2021

@natyreggae Pôjdeme sa spýtať rovno riaditeľa školy a uvidí sa.