Ahojte,môj syn sa rozhodol prestúpiť z gymnázia na strednú odbornú školu z dôvodu,že gymnázium mu nevyhovuje a je to na neho veľa.Chcem len od vás ktorí majú s tým skúsenosť zistiť info ohľadom toho či s vybavovaním papierov zvyknú byť nejaké problémy.Ďakujem!🤗😉
Z okolia mám viaceré skúsenosti ako @benit , ak sa jednalo o prestup na pol roka. Na konci roka už nebolo možné prestúpiť a pokračovať v druhom ročníku, už musel študent nastúpiť ako prvák. Neviem či dokonca nemusel robiť aj prijímačky. Ale jednalo sa o dosť "vychytenú" SŠ, nemusí to platiť všade.
Môžu od neho žiadať urobiť rozdielové skúšky z predmetov, ktoré na gymnáziu nemali. Treba sa skontaktovať s novou školou, aby ste mali predstavu, čo čakať. Ak je prvák. možno by nastúpil znovu do prvého ročníka.
Treba najprv zistit ci ho ta stredna skola zoberie, ked ano, potom by uz nemal byt problem s papiermi. Najvacsi problem je ci vobec a za akych podmienok. Ale to uz mate asi zistebe. Skoda, ze ste to neriesili na pol roka.
U nas prestupila bez problemu. Isla v 1.rocniku od polroka. Robila len rozdielovky z odbornych predmetov a to jej dali presne co si ma dostudovat