Ahojte, chcela by som poprosiť o radu. Som v Kvarte na osemročnom gymnáziu. Rozmýšľala som nad zmenou školy. Chcela som ísť na nejakú strednú (stavebnú alebo umeleckú). Príčina nevychádzali sme veľmi spolu v triede a chcela som sa zamerať na niečom konkrétnom. No nedávno som od niekoho počula, že je možné prestúpiť z osemročného gymnázia na štvorročné na tej istej škole (naša škola má aj 8 aj 4 ročné). To by bolo perfektné riešenie pre mňa, pretože profesori sú tu naozaj dobrí, škola je ako taká v poriadku, len ten kolektív a všeobecné vzdelanie má k tomu trochu odradili. Keby som prestúpila na štvorročné štúdium, kolektív by bol iný a počula som aj, že sa dá vybrať trieda, myslím, že informatická, biologická a ešte nejaká (nie som si istá), takže aj zameranie by sa zmenilo. Pýtam sa vás teda, dá sa to? Mala by som podľa vás ostať alebo ísť na SŠ? Napíšte aj ak máte s tým nejaké skúsenosti.
Ďakujem.
Mari
Určite prestúp na odbornú strednú školu. Gymnázium nie je na nič dobré
spamatala si sa dost neskoro.....
vacsinou prestupy byvaju mozne do 15.9
plus, preco si nesla minuly rok na skusky kvoli prestupu?, od septembra si uz mohla byt na inej skole
@mariii24 možno blbá otázka tak teraz stavebnú umeleckú alebo gymko? Vyber si podľa toho čo ťa baví, čomu sa chceš v budúcnosti venovať? Z takej stavebnej späť na gymko už nebude tak jednoduché
Kamoška mojej dcéry šla na 8r gymnázium, ona zostala na zš, keď dcéru prijali na strednú školu -na 4. gymko ona bola prijatá na najlepšie gymko v ineko hodnotení
@mariii24 to sa musíš informovať na škole nemá tu kto vedieť aké majú pravidlá .
Ja som mala na 4r gymnaziu spoluziacku, co k nam prestupila z osemročného.
@lucik194 je v kvarte. Nejde na bilingval, takže prestúpiť môže až akoby v kvinte.
@mariii24 prestup riešila v júni známej dcéra. Za normálnych okolností sa dávajú prihlášky na SŠ ako v 9.roč. Prip. sa robia rozdielove skúšky, keď ide o iné gymnáziá. V tvojom prípade je to rovnaké gymnázium, tak sa choď opýtať vedenia na podmienky... A tento rok ešte musíš vydržať s triedou.
@mariii24 dohodni si stretnutie s riaditelom gymnazia, kde teraz si, a uvidis. Prestup je vysostne jeho parketa ako riaditela - niektore gymnazia trvaju na rozdielovych skuskach (ktore su vacsinou rovnake ako prijimacie skusky), niektore gymnazia - kde napriklad chodi moj syn - prestupove skusky neriesia, staci iba aby rodic podal ziadost a vybavene (oni ta poznaju, spravia na teba posudky a rozhodnu, ze ci ti to dovolia alebo nie... ).
ohladne zamerania triedy -- osemrocne byvaju vacsinou zamerane vseobecne, tie dalsie stvorrocne mavaju aj ine zameranie /ak je viac tried/. Pozri si to v skolskom vzdelavacom programe, najdes ho na webovej stranke tvojej skoly - tam mas presne predmety ktore sa budes ucit v jednotlivych rocnikoch.. Ak by si sla za riaditelom s tym, ze si dokoncis kvartu a mas zaujem o rozsirujuce studium informatiky - nemyslim si ze by bol nejaky problem - za predpokladu, ze na to studium informatiky realne aj mas bunky .- ale kedze ta styri roky ucia, vedia to uz ucitelia posudit / odhadnut. V triede vzdy moze byt nejake dieta ako plus jednotka -- na gymnazii v 1 rocniku moze byt az 34 deti, tie 4 deti do maxima su v podstate rezerva prave pre priprady prestupu z inych skol, prestahovanie sa a podobne.... Isto, musi to schvalit aj zriadovatel, ale vacsinou s tym nebyva az taky problem.
@kaktusik007 ďakujem za info
Ahoj,
Ved sa pytaj na skole, ci Ti umoznia prestup a za akych podmienok a do akej triedy. Tam Ti daju najpresnejsie informacie.