Ahojte, chcela by som sa opýtať. Nastúpim z ôsmeho ročníka do prvého ročníka bilingválnej OA (tj. 5 - ročné štúdium) ale uvedomila som si že som svoje rozhodnutie odísť zo ZŠ asi trochu unáhlila. Chcela by som ísť na medicínu alebo na niečo podobné a z OA to budem mať dosť sťažené. Tak som sa chcela spýtať ako sa prestupuje z 1-ročníka na inú 4-ročnú SŠ, či na konci roka mám dôjsť na príjmačky (ako na ZŠ) alebo na nejaké prestupové konanie, či tam nebudú nejaké problémy vzhľadom k tomu že som na 5-ročnom. Ďakujem
@sisa_s uprimne myslim, ze ten jeden rok si budes musiet odkrutit (vsade su uz tie pocty uzavrete na dobrych gymnaziach) a potom nanovo na prijimacky. Ak teda nechces na nejake gymko zlej urovne - to je totiz dovod, preco by este mali volno...a to je ako s blata do kaluze...ber to ako nahlad do sveta ekonomie, zlepsis si jazyk a buduci rok prestupis... nic nestratis, ked si isla teraz s osmej.
ešte si ani nezačala a už vymýšľaš...vyskúšaj a uvidíš...možno sa ti zapáči a povieš že nikde nejdeš...😉
@empfhi A to ze chces ist na medicinu si si rozmyslela len teraz? Ked si sa hlasila na tu OA, tak vtedy si nemala plan ist na medicinu? Ako dlho si sa rozhodovala pre OA? Bolo to nieco co si chcela uz dlhsie, alebo nie?
Rozmysli si, ci je medicina nieco co je chvilkovy napad, alebo je to nieco co naozaj dlhodobo chces. A rovnako ci OA bola nieco co si chcela dlhodobo, alebo nejaky spontanny napad.
Ked sa rozhodnes, tak potom podla toho na ktoru inu skolu chces ist, si tam zavolaj, alebo dohodni pocas roka osobnu navstevu, vysvetli situaciu a spytaj sa ci by sa dalo prestupit a za akych podmienok.
@empfhi buď nastúpiš na rok na obchodnú (5 ročnú) alebo sa vrátiš na ZŠ do 9 ročníka. Z 8 ročníka nemôžeš ísť na 4 ročnú SS. Vyskúšaj aspoň rok na obchodnej a uvidíš ci to je fajn alrbo nie. Aj z obchodnej vieš ísť na výšku...
@nafka0483 Nie, vôbec to nie je nápad vycucaný pred týždnom z prstu. Vysvetlim, už asi od 5 možno od 6 ročníka ma lekárstvo a všetko okolo toho baví a zaujíma lenže teraz v tom 8 ročníku ma ta škola a celkovo ta naša trieda prestala baviť (mám v triede veľmi dobrých kamarátov ale ten zbytok kolektívu je taký aký je) tak som si povedala že to vyskúšam. Popri škole však chodím aj na nemčinu a pretože ten jazyk mám veľmi rada tak som si povedala že sa prihlásim ak ma zoberú tak ma zoberú ak nie tak nie, lenže spýtala som sa mojej nemčinárky že na akú by som si mala dať prihlášku povedala daj si sem a sem jedna bola na túto OA a druhá na normálne gymko jazykové, na gymko ma nezobrali ale na OA ano a ja som v nejakom afekte štastia stratila rozum a povedala si super, zobrali ma, a už som tam, po asi 2 mesiacoch som si pozrela rozvrh a celkovo uvedomila čo som spravila
@danusskaaa áno s tým už rátam ale to mi nejaký závažný problém nerobí 1 - ročník je hlavne alebo až iba o jazyku čiže s tým som v pohode
@deti95060810 ešte uvidím ako sa mi zapáči škola, spolužiaci aj tie predmety ja nehovorím že prestúpim, ale celkom uvažujem o tom možno bude zo mňa účtovník kto vie 🙂
@empfhi ten rok si odkrut a uvidis. Prestupit moznost proste stale mas, si mladucka, takze aj kopu casu. Rovnako ak by si chcela medicinu neskor - tak sa da tie predmety doucit... ak mas stanovene ciele, kupis knizky a ides popri obchodnej chemia, biologia, fyzika a zvladnes to... ono tie priority sa menia, nazory sa menia, sny a ciele sa menia... dcera ma 15 a vie len velmi okrajovo, co chce v buducnosti robit...ale venuje sa viacerym veciam mimo skoly, uz len s toho dovodu, ze "mat vsetky dvere otvorene"
@nafka0483 aj tak učiním 🙂 diki
@anjelicek26 budem musieť odstaviť ruštinu s nemčinou ale to nejako zvládnem 🙂 tak ostáva mi iba dúfať že sa to nejako zaujimavo vyvinie. Však všetko sa dá keď sa chce
Ďakujem baby 🙂
@empfhi mne sa to zda dobre riesenie. syn chcel ist na gympel z 8. rocnika. ak by sa nedostal, tiez by siel na oa s nemeckym jazykom. za rok by sa pri 20 hodinach tyzdenne naucil nemcinu, keby sa mu zapacilo, zostal by, ak nie, skusil by gympel. predpokladam, ze by v case, ked sa davaju prihlasky poziadal o prestup a zucastnil by sa prijimacieho konania. jedine je otazka, ci a kam by mu to vobec umoznili. nad tym sme v tom case nejak nepremyslali. na gympel kam chodi on, to umoznuju. decka robia normalne tie iste testy, ako ti, co idu na prijimacky zo zs.
ak by si si rozmyslela, ze chces pokracovat na zs, tak to by malo byt mozne tiez. drzim palce.
Moja dcéra tento rok prestupovala z osemročného gymnázia na klasické. Musela robiť prestupové skúšky, čo boli identické s prijimackami. Na výsledky sme však čakali oveľa dlhšie. Prišlo mi to tak, že školy nemajú rady prestupy. Dcére sa to napokon podarilo a od septembra nastupuje do prvého ročníka.
Kontaktuj mailom/telef.skolu, kde chces ist, ake su podmienky a ci by ta vobec zobrali, nemusia mat miesto