Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať ak mi viete niekto poradiť. Dcéra chodí do 2 ročníka na gymnáziu. Keď išla na gympeľ vybrala si francúzsky jazyk ( na základnej mala nemčinu). Keďže jej francúzština náročná, tak ju nezvláda. Uvažujeme o prestup na iný cudzí jazyk. Chcela by ísť na ruštinu ( keďže z nemčiny a frj to bude asi najľahšie ). Skupina z ruštiny majú malú úroveň, keďže veľa žiakov si vybralo iný jazyk ako na zs ( preberaju všetko od začiatku, take základne veci). Samozrejme jej chcem zaplatiť doučovania (aj ja viem ruštinu tak by som jej pomáhala) aby dobehla zameškané učivo za ten rok a pol . Ako to funguje ? Bude robiť nejaké komisionálky z ruštiny ? Plánujem sa spýtať aj v škole, ale tak najskôr som chcela tu. Ďakujem krásne za odpovede
tak neviem ale nebude jednoduchsie zaplatit poriadne doucovanie z francuzstiny popr poriadne namotivovat vyletom do Pariza? Lebo ucit sa nanovo novy jazyk a azbuku uz v 2.rocniku mi pride uplne mimo.
@amelia89
@bilberryday
Platím jej drahé doučovania z frj a aj tak nič z toho 🤷♀️ robí rôzne cvičenia a vždy má 4 z písomky 🤷♀️ taktiež jej platím aj drahé doučovania z angličtiny a tiež jej nejde. Tak asi jej nejdu cudzie jazyky
Prvy rok sa učí len písať a čítať a nejake úplne zaklady a nadruhej strane neviem či bude mať možnosť ruštinu niekde aj reálne využiť.Radšej nech sa sústredí na anglictinu alebo nemcinu ktorú aj realne firmy vyžadujú.
@dorinka31 keďže ruštinu vieš tak aj vieš že nieje až taká lahkA ja som ju mala na základné aj strednej a niektorí spolužiaci teda mali s ňou problem...čo sa týka prestupu spýtať sa v škole treba...
Opytaj sa v skole, teoreticky by to nemal byt problem, pokial z toho nejde maturovat. Len to musi dobehnut, je rok a pol pozadu. Ja na vasom mieste by som brala asi nemcinu, kedze ju uz mala na ZS, skor sa prisposobi urovni skupiny. No a druha vec je aj buducnost rustiny, ale to je uz na inu debatu 🥺
@dorinka31 moja dcera mala presne tento isty pripad.v 2 rocniku ( v oktobri) prestupovala na iny cudzi jazyk.dali sme ziadost riaditelovi skoly a ked vyhovel, mala par stretnuti s profesorkou, ktora ju pripravila na prestupove ( komisionalne skusky) musela ich robit vlastne z uciva, ktore trieda prebrala za to obdobie( v nasom pripade 1rok a mesiac)Dcera to mala lahsie v to, ze jazyk na ktory prestupovala sa ucila predtym aj na ZS a ked sa zacala pripravovat na komisionalku, tak len "oprasovala" vedomosti