Prestup na inú strednú školu počas školského roka

veronika1423
10. okt 2022

Zdravím,
chcem sa opýtať, či je možný prestup teraz počas školského na inú strednú školu. (chcela by som prestúpiť, ak je možné v tomto mesiaci)
Ďakujem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cocolino234
10. okt 2022

@veronika1423 ja som tak prestupovala ale záleží od školy. U mňa mali voľné miesta tam kde som chcela ísť, takže som prestúpila úplne bez problémov. Na konci hodnotiaceho obdobia sa to väčšinou praktizuje ak chceš prestúpiť na tej istej škole ale na iný odbor, tak ti prestup dajú na polrok a aj je teda verejne známe, že sa prestupuje v polroku ale nie je nič výnimočné, že ťa prijmu aj mesiac po začiatku roka ako som už hovorila, ide o školu a o počty žiakov v triedach. Ak by to u nich už teraz nešlo pri najhoršom prestúpiš v polroku (ak budú mať voľné miesta).

Takže odporúčam ísť do konkrétnej školy osobne aj s rodičom a spýtať sa na ďalšie postupy.

zuzulkika
10. okt 2022

@veronika1423 ahoj.Vo štvrtok som sa telefonicky informovala v piatok podala žiadosť a dnes dcéra nastúpila.Vela šťastia🍀🙂

ddaassuullaa
10. okt 2022

Vsetko zalezi od skoly, kam mas prestupit. Neotalat, zistit situaciu a ak maju volne miesto a ochotu, tak aj na druhy den. Ziadost musi podat zakonny zastupca

macekovam
8. okt 2023

Ahoj ako si dopadla? Podaril sa prestup v októbri?