Prestup na inú strednú školu a rozdielové skúšky

spoved
2. feb 2022

Dobrý deň, chcem sa spýtať, chystám sa prestúpiť na inú SŠ som v 2.ročníku z dôvodu, ,že nechcem byť na internáte skúšala som už aj dochádzať ale nefunguje to. Dá sa prestúpiť aj tak to cez rok? Ako to je z rozdielovymi skúškami? Keď ich nespravím nemôžem pokračovať študovať na tej škole? Stretol sa s tým už niekto? Ak áno budem rada za všetky vaše odpovede.

sibrez
2. feb 2022

Dobry den, no ja som prestupovala v 3.rocniku na polroka. Robila som skusky z predmetov za cely 1.,2. rocnik a polrok 3.rocnika. Bola to fakt narocne, ale zvladla som to. Ak by som skuskami nepresla nevzali by ma. Skoly na polroka beru iba ojedinele. To treba sa skontaktovat so skolou, na ktoru by sa prestupovalo.

alenah31
2. feb 2022

@spoved ak si plnoletá môžeš požiadať o prestup ty sama. Ak plnoletá nie si tak žiadosť predkladá zákonný zástupca - čiže rodič. Prestup pri inom type školy resp. inom zameraní školy sa robí na konci šk. roku + pred nástupom - zvyčajne v auguste sa robia rozdielové skúšky, pri tom istom type školy aj v pol roku - dôležitý je tiež dôvod prestupu.

spoved
autor
2. feb 2022

@sibrez prosím vás brali to nejako do úvahy, že ste sa to museli celé naučiť za nejaký krátky čas? Oni vám dajú nejaké témy ktoré sa len naučíte alebo sa to musíte naučiť všetko? Bojím sa, že keby som skúšky nespravila aby som nemusela ísť zase od 1.ročnika.

sibrez
2. feb 2022

@spoved všetko prebrate učivo z ročníkov som sa musela naučiť. Nedostala som žiadne témy či okruhy. Ale každého učiteľa som sa spýtala akou formou to bude ( niektorí boli ochotní mi trošku poradiť na čo sa zamerať, iní ani tuk. ) Popravde netuším čo by sa stalo keby to nedám. ( Prestupovala som z gympla na strednú odbornú školu , takže tých odborných predmetov bolo dosť 🤦, na učenie som mala tuším mesiac - bolo to v roku 2011) najlepšie je ísť do školy kam sa ide prestupovať sadnúť si s riaditeľom / zástupkyňou /asistentkou a toto sa ich popýtať .

spoved
autor
2. feb 2022

@sibrez ďakujem, áno určite pôjdem za nimi len najskôr som sa chcela trochu poinformovať tu na.