Prestup na inú strednú školu

nataliabielikova
28. aug 2023

Dobrý deň potrebujem poradiť. Som v druhom ročníku na strednej škole a chcela by som prestúpiť na obchodnú akadémiu. Je to možné z druhého ročníka? A mohla by som začať znovu ako prváčka?

denkabemommy
28. aug 2023

@nataliabielikova áno, je to možné a začala by si od začiatku znovu od 1.ročníka ale treba to riešiť na konci školského roka, nie týždeň pred začiatkom 🙂

ibrunova
29. aug 2023

Treba sa informovať v tej škole, kam chceš prestúpiť, či sa dá a za akých podmienok. Nikto iný ti odpoveď nedá. i

simsalabim
29. aug 2023

@nataliabielikova joj toto ste mali riesit najlepsie este pred minulorocnymi prijimackami, aby ti nova skola drzala miesto. Ale da sa to aj teraz - poziadat riaditela skoly o stretnutie (s rodicom) a ist sa porozpravat ci a do akeho rocnika by si mohla nastupit. Ak do vyssieho, urcite bude treba robit rozdielove skusky. Ono je mozne, ze do 1. rocnika predsa len nenastupia vsetci prijati, takze ries to este tento tyzden.

nataliabielikova
autor
29. aug 2023

@denkabemommy áno viem že sa to má riešiť na konci roka, ale v tedy som ešte nebola v situácii ako teraz

mandzula
29. aug 2023

@nataliabielikova stale to riesit mozes, hned zajtra volaj tam, kam chces ist, dokonca mozes stihnut aj prestupove skusky, dcera ma termin zajtra, ide z druheho rocnika bilingvalneho gympla do 1. rocnika inej SS.