Takže pred pár dňami som nastúpila na strednú umeleckú školu.. nie je to zlá škola ani učitelia nie sú zlý to skôr moji spolužiaci sú strašné nepríjemný ani týždeň neprešiel od začiatku školy a ja by som už najradšej odišla z tade
A ja sa vlastne chcem spýtať že či sa dá na budúci rok prestúpiť na inú školu a že ako mám povedať rodičom dôvod môjho prestupu
Prosím vás aby ste mi nepísali zbytočne odpovede už aj tak mám zlý deň
kvoli spoluziakom? a ty sa chces vzdelavat sama pre seba alebo ti ide len o vztahy v triede?
ked pojdes do prace tiez si bohuzial nenavyberas s kym budes pracovat.. ci radsej odides z dobre platenej prace napriklad len kvoli kolegom? 🙂
a este mozno taka dobra rada do buducna, ja napriklad som tiez nemohla byt niekedy sama sebou, a musela som “spolupracovat” aby sa to s ludmi dalo vydrzat. Ja som si nasla 3 kamaratky, boli sme skupinka. Kludne aj keby mas len 1. A ked sa ti nedari zapadnut do kolektivu tak asi bude chyba mozno aj v tebe, mozno si hanbliva? nekomunikujes? vies, niektorim ludom musis prist na chut, nemozes ratat s tym, ze vsetci budu ako ty.. 🙂 hlavne sa treba roznamovat inak by si ostala ako taky samotar 🙂😅
Chodíš do školy až 4 dni. Prečo po smiešnych 4 dňoch tak hodnotíš ľudí okolo seba?
Veď daj sebe šancu vytvorit si priateľstva, daj aj im šancu aby si ich lepšie spoznala
A ešte: nepríjemní spolužiaci, nominatív množného čísla, teda na konci píšeme “í”
@dida07 ahoj, za ten rok uz budes mat v triede urcite kamaratov a nebude sa ti chciet odist 🙂
Všade sa nájdu nepríjemní ľudia /spolužiaci, kolegovia/. PO 4 dňoch je ťažké ich hodnotiť, skôr si skúsiť nájsť k nim cestu. Nemusíte byť najlepší kamaráti, len spolu vychádzať.
Ak ťa škola baví, dala by som jej šancu.
Prestúpiť môžeš v podstate kedykoľvek, ak nájdeš školu kde ťa vezmú
@dida07 a co sa stalo skus popisat v skratke...boli ste dlho doma tiez vidim na dcere, ze je unavena zo vstavania, cestovania.Po 4 dnoch je predcasne robit zavery.V kazdom kolektive sa najde niekto co Ti nebude sediet.Skolu mozes menit do 15.9.aj na pol roku aj o rok.A rodicom povedz pravdu...alr nepredbiehaj este...
Tiež som v škole nemala najideálnejších spolužiakov.
Ten prvý ročník bol ale najkritickejší.
Nevidím problém v zmene školy, prečo nie určite by som v tom podporila aj vlastné dieťa, ak by na to malo vážne dôvody
Ale 4 dní sú naozaj veľmi málo aby si vedela racionálne a objektívne zhodnotiť situáciu.
Daj tomu ešte čas...a uvidíš.
Ak tam naozaj nezapadnes, potom začni riešiť prestup.
Ahojte, prosím Vás nechodi niekomu dieta na zochovu elektrotechnicku? Syn nastúpil na informačné technológie do Rače ale nepáči sa mu tam. Chcel by prestúpiť. Ďakujem.
@dida07 prestúpiť môžeš aj toho roku najlepšie do 15.9 ak nájdeš školu kde ta vezmú 😉