Ahojte, moja dcéra je teraz v tercii osemročného gymnázia (8. ročník ZŠ) a chce prestúpiť na bilingválne gymnázium. Príjmačky spravila, no bojíme sa že to bude pre ňu náročné, keď jej bude chýbať rok učiva z 9. ročníka. Máte s tým niekto skúsenosti? Bude to učivo musieť samostatne doberať?
@wonderingone ďakujem za ohlas, lebo aj moja dcéra veľmi chce ísť z 8. ročníka na bilingválne gymnázium a tiež som uvažovala nad tým učivom, či to nebude problém
@martina387 na bilingválne gymnázium sa aj zo ZŠ prestupuje po ôsmom ročníku
Zdravim. S mojou o rok mladsou sestrou ( ona bola vtedy osmacka) sme zacali spolu choditna bilingvalne gymnazium do rovnakeho rocnika. moja sestra nemala ziaden problem, ucivo sa preberalo od zakladov, ide o to, ze vsetciziaci musia vediet zakladne veci v cudzom jazyku..a samozrejme (aspon na nasej skole to tak bolo) pocitaju s tym, ze tam budu ziaci aj z 8.rocnika. ja si myslim, ze sa nemusite bat, sestra bez uciva chemie z 9.rocnika uspesne zvladla aj prijimacky na lekarsku fakultu
Závisí od gymnázia, niekde s ôsmakmi ucivo doberajú v zrýchlenom tempe, inde to neriešia. Veď si môžu vyberať tých najlepších, tak nech sa žiak zariadi. V Sucanoch na to rovno upozornili, že berú prednostne z 9. ročníka a veeeľmi šikovných osmakov, ale dobrať si musia ucivo sami.
Najlepšie je informovať sa na vašej škole, ako to majú nastavené.
Ja som išla na bilingválne gymnázium (Sučany) z ôsmeho ročníka a žiadny problém. Nespomínam si, že by mi niečo "zachýbalo", učivo bolo vysvetlené zrozumiteľne. Skôr by som dala pozor na ten cudzí jazyk, lebo my sme prijímačky z AJ nemali a niektorí spolužiaci vedeli veľmi máličko. Prvý mesiac či dva sme na všetkých predmetoch v podstate brali len terminológiu, aby sme mali slovnú zásobu a rozumeli učivu, ale ak sa niekto angličtinu predtým učil rok, mal to ťažké. Nakoniec to zvládli všetci, ale niektorí s odretými ušami.
@martina387 moja dcera isla tiez z 8 rocnika na bilingval a bez problemov. Oni to zameskane ucivo s nimi prebrali v ramci hodin. Keby som sa mala znova rozhodnut ci ju tam dat, rozhodnem sa tak isto.
No tak to dúfam že to nejak zvládnem aj ja. Tiež som teraz nastúpila z osmičky. Som tu tretí deň a zatiaľ nás učitelia začali strašiť každodennými písomkami a neviem čím všetkým netuším ako to mam stíhať a na všetko učiť príde mi to nemožné a mam chuť z tamaď odísť. Neverím ze sa to tam dá zvládnut... 😥
@anonymm12 da sa to zvladnut. Tiez som sla z osmicky, prvy rok plavala, casto plakala (:D) ale snazila sa, snazila sa, snazila sa a clovek nabehne do tej rutiny. Klamat nebudem, je to tazke, ale ked ti zvladnes, pomoze ti to v zivote. VS budr ako dovolenka :D a ked budes vediet 2 jazyky (ja mam kombo AJ - SPJ, tak sa v BA nestratis. Pisem v BA, lebo z vlastnej skusenosti viem, ze vsetka praca pre ,jazykarov, je tam). Drzim palce!
@martina387 ja som išla rovnako z 8.ročníka (ZŠ)na bilingválne a je pravda, že mi chýbala chémia z 9.ročníka. Celkovo sme ale mali slabú chémiu na ZŠ. S inými predmetmi problém nebol a myslím, že ísť tam bol výborný krok. 😊