Prerušenie štúdia na strednej škole

jankath
18. okt 2023

Ahojte všetci,

Obraciam sa na vás so záležitosťou týkajúcou sa môjho syna, ktorý uvažuje o prerušení štúdia na strednej škole na rok z osobných dôvodov. Chcela by som získať niekoľko informácií od tých, ktorí možno mali podobnú skúsenosť. Konkrétne ma zaujíma, či sa počas tohto obdobia udržiava štatút študenta a aké sú možné dôsledky.

Ak máte akékoľvek rady, nápady alebo osobné skúsenosti, ktoré by ste mohli zdieľať, boli by sme vám veľmi vďační. Je pre nás dôležité počuť príbehy a názory z prvej ruky.

Vopred ďakujem za vašu pomoc a čas.

syslik81
18. okt 2023

ak prerusi studium tak status studenta straca .. a dosledky - nebude mat skolu .. nie kazda skola umoznuje prerusenie-kedze dalsi rok sa uz nemusi otvorit ten isty odbor.. to si treba zistit v riaditelni ..

hortenziaj
18. okt 2023

Ake ma na to dôvody? Nechce to radšej dokončiť a po strednej škole si dat tzv. Gap year?

januska12323
18. okt 2023

Nedá sa študovať individuálne? Chodil by len na preskúšanie.

jaga18
18. okt 2023

Ahoj, mam skúsenosť, riešila som to už v práci. Kľudne napíš správu.

jankath
autor
19. okt 2023

Tak čo sme sa s ním rozprávali tie hlavné faktory sú motivačné problémy, teraz nastúpil do 4tého ročníka, sám hovoril , že by potreboval viac času na prípravu, keďže mu tá škola nejde.

romanovic
19. okt 2023

@jankath Ak mu ta skola nejde, o rok mu mepojde uz vobec. Skuste presun na iny typ skoly, inak skonci len s ukoncenou ZS, co je pre bezny zivot nepostacujuce.

loliki
19. okt 2023

@jankath A kde študuje? V 4. ročníku prerušiť štúdium? Psychológ. Choďte za triednym/ou a zistite v čom je problém. Je október. Už len 8 mesiacov vydržať a končí so štúdiom. Pomôžte mu pri učení a motivácii. Potom môže pracovať, nech je šťastný.

januska12323
20. okt 2023

@jankath školu môže skončiť aj so 4 na vysvedčení. Nech sa učí koľko zvládne. Keď prešiel do posledného ročníka až taký hlúpy nebude aby nespravil maturitu.

jankath
autor
22. okt 2023

Jasné so synom sa rozprávame o tomto skoro každý deň, snažím sa ho povzbudzovať v tom aby to už dotiahol, že už nie veľa a má pokoj.