Prerušenie strednej školy

13. dec 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je možné prerušenie strednej školy, keď sa nenastúpi už do 2. ročníka, je to vlastne dokončená povinná školská dochádzka ale neviem aké sú tam podmienky. Neskôr o cca 5 rokov či je možné dorobiť si maturitu. Dôvodom je psychické zdravie. Poprosím iba rozumné názory a vyjadrenia sa, ďakujem.

kacena4
13. dec 2020

neviem ci ti umoznia prerusit ale da sa spravit individualne vzdelavania popr individualny vzdelavaci plan zo zdravotnych dovodov ak by ta to zaujalo pis ip poradim

hettinka
13. dec 2020

u nás sa to vždy rieši najskôr individuálnym študijným plánom, aj takým, že žiak nechodí denne do školy, iba na konzultácie a skúšky. Žiakov s psychiockými problémami je čoraz viac, máme aj školského psycholģa, takže chodia k nemu, riešime aj množstvo učiva, aj štýl výuky, majú predlžené klasifikačné obdobie, môžu študovať vlastným tempom...

S prerušením nemáme dobré skúseniosti, vlastne to nikdy nikto nedokončil, kto raz štúdium prerušil. Mali sme ale takých, ktorí ukončili 4. ročník a maturovali o nejaký čas neskôr, ale to boli bud mamičky (ktoré už maturovať nestihli), alebo športovci.

ukulela
13. dec 2020

nemyslim, ze po 5 rokoch sa bude dat "dostudovat" - akoze od 3. rocnika. (celkom velky vekovy rozdiel medzi ziakmi a teda aj na VS platui len urcity cas na uznanie skusok napr. skor tam bude nejaka moznost externeho dorobenia maturity, ale nie vsetky skoly to ponukaju.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thoughtfulweirdo
13. dec 2020

Mala som na strednej spoluziacku, ktora kvoli psychickym problemom presla na individualny studijny plan, nechodila do skoly v podstate vobec, len na preskusanie, v pripade odbornej skoly by zrejme bola povinna aj prax. Urcite by som sa snazila ist tymto smerom, je to najjednoduchsia cesta.

vulka
13. dec 2020

Dá sa študovať ako integorovaný žiak(z domu). Mám skúsenosť.
Ale aj po tých dajakých 3 rokoch Ti môže riaditeľ dovoliť denné štúdium. Pozor, aby daný študijný odbor ešte fungoval.

akvi
13. dec 2020

prerusit sa da najviac na 3 roky (podla skolskeho zakona). Dovody mozu byt rozne. Treba si dat pozor, ak su dovody ine, ako zdravotne (potvrdene samozrejme doktorom), tak si student bude musiet platit odvody do zdravotky..