Prepadnutie v maturitnom ročníku

rolandik
27. feb 2024

Mladé mamičky, určite si ešte pamätáte na strednú školu. Je rozumné prepadnút z jedného predmetu, aj keď z ostatných reálne má žiak jednotky a dvojky? Trápenie na vysokej škole podľa mňa nestojí za jeden rok naviac. Aký máte názor?

tinka2233
27. feb 2024

A o čo sa jedná. Prepadnutie v maturitnom ročníku nebýva až tak časté. Kvôli čomu prepadá, ideálne by bolo spraviť v lete komisionalnu skušku a v septembri maturitu. Ale ako hovorim zaleži čo je pricina prepadnutia

nelca0510
27. feb 2024

@rolandik akože aké trápenie na VŠ?

januska12323
27. feb 2024

Nerozumiem. Nevie sa naučiť jeden predmet aspoň na 4 a má sa kvôli tomu trápiť na vš? Treba zohnať doučovanie a vytiahnuť na 4, potom môže maturovať a robiť čo chce.
Prečo by mal rovno opakovať ročník? To sa robí až pri viacerých predmetoch. Pri jednom bude mať komisionálne v lete, maturitu v septembri a môže študovať ak chce.

betulinka1
27. feb 2024

@rolandik To sa stane málokedy, že nechajú prepadnúť v maturitnom ročníku a ak má ešte k tomu 1,2 z iných predmetov. Síce pred 30 rokmi ale ja som mala problémy s matikou ale z ostatných predmetov 1,2. Keďže som nešla Maturovať z matiky, tak mi vždy dala matikárka 4 aby som neprepadla. Lebo zase vedela, že sa snažím ale ja som tej matike na gympli v 3-4 ročníku vôbec nerozumela (inak moja mama učiteľka matiky na gympli v inom meste, darmo sme sa doma učili, proste matika nič). Ale chemické rovnice mi problém nerobili a na maturite 1. Skúste ísť za učiteľkou aké sú možnosti dať aspoň 4, ak je z iných predmetov dobrý žiak. Ak nič tak komisionálky a maturita v septembri. Len je ťažšie odpovedať na komisionálkach ako na hodine.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2024

@rolandik Nie je rozumne prepadnut, treba sa snazit, aby clovek neprepadol. A neviem, co to ma spolocne s VS.

elanor
27. feb 2024

ake trapenie na VS? Ved nemusi ist na vysku, ked bud nechce, alebo nato proste nema. VS nieje povinna.
Co je to za predmet? maturitny? iny? dolezity? alebo menej podstatny? A nieje jednoduchsie preliezt aspon so 4kou k maturitam, tie si odkrutit, tiez kludne aspon 3ku a mat svaty pokoj od skoly?

pribinak
27. feb 2024

Trápenie na VS…..nerozumiem, buď mat kapacity na štúdium, alebo sa tam nehrabem

lucylaw
27. feb 2024

@rolandik Ja absolútne nerozumiem otázke,a to mám sama vysokú školu..Ako že či je rozumné prepadnúť? To akože dotyčný/á chce dobrovoľne prepadnúť z nejakého predmetu,aby si zopakoval ešte raz maturitný ročník a nemusel sa ísť trápiť na VŠ? Viete o tom,že VŠ nie je povinná,však?

ibrunova
27. feb 2024

ako rozumné? To čo je za otázka? Akože cielene prepadnúť? Načo je to dobré?

dadis
27. feb 2024

Asi pani myslela, ze ked prepadne prvak na ZS, tak si rocnik zopakuje a potom sa mu lahsie pokracuje 🙈😁😬
@rolandik nie, tu prepadnutie nema absolutne ziadny vyznam, nech sa predmet douci a poziadajte o komisionalne preskusanie

ibatanecnica
27. feb 2024

ja nechápem celému príspevku.

gelifil
27. feb 2024

preco vo februari riesite prepadnutie??..inak moze mat komisionalku v auguste a maturitu v septembri, rsp. termin komisionalky urcuje skola, takze teoreticky aj pred maturitou

michaela412
27. feb 2024

mala som spolužiačku čo k nám vo štvrtom ročníku prepadla, opakovala snami štvrtý ročník a potom išla na maturitu, či jej to pomohlo netuším

medda_beda
27. feb 2024

Veď sa dá urobiť komisionálna skúška a maturita v septembri.

estellas
27. feb 2024

Mala som spolužiačku ktorá prepadla a nedokončila školu ale ona mala veľkú absenciu bola viac doma ako v škole aj zlé známky mala celkovo, flákala sa. S tým so sa nestretla aby niekto kto má samé jednotky/dvojky z ostatných predmetov by prepadol z jedného predmetu. A nie, nie je to dobré. Samozrejme že to nie je rozumné.
Prečo sa pýtaš ?

rolandik
autor
28. feb 2024

Určite si pamätáte ako sa učilo cez tzv. pandémiu. Matematika na gymnáziu sa flákala. Základy sa nenaučili, ale potom sa valilo ďalej aj keď zo zlými známkami. Teraz konečne sa prišlo na to kde sa stala chýba. Lenže učiva je ohromné množstvo a dohnať to nie je ľahké. Je to maturitný predmet, ktorý bude významný aj na VŠ. Keďže je už podmienečne prijatá na základe iných známok, je to zvláštna situácia. Viem, že sa toho veľa dá dohnať ešte cez prázdniny. Toto bol iba taký nápad. Na tie komisionálne skúšky som úplne zabudla.

ronie338
29. feb 2024

@rolandik ja som veľa v maturitnom vymeskala, chceli aby som si zopakovala ročník ale dohodla som sa s vxucujucimi a šla som riadne v termíne maturovať, prešla som zo všetkých. Mala som odpovede navyše, čo trebalo doučovanie ,prax som si nahradila lebo som chodila na odbornú a mala som splnené. Ak sa chce dá sa. Nech sa dohodne s matikarom ze potrebuje pomôcť, či nemôže niečo navyše alebo odpovedať a podobne, zohnať doučovanie. Je veľa možností kým prídu maturity, aj písomne aj ústne, nie hneď sa zameriavať na komisionalne skúšky. To až ako posledná možnosť

gelifil
29. feb 2024

@ronie338 kus vtipne, ze je vela moznosti, kym pridu maturity...pisomne su o 2 tyzdne😉

ronie338
29. feb 2024

No a za 2 týždne každý deň doučovanie a snažiť sa. Len treba chcieť. A vedeli určite už skôr o tom nie len teraz

nika1971
1. mar 2024

nie je podmienkou prijatia na VS ukoncenie strednej skoly?

luccija
2. mar 2024

@rolandik je od pandémie 3 roky tak ste mali zaplatiť doucovanie a nie nechať to vybuchnúť.Este je stále čas niekoho nájsť čo to vysvetlí a naučí.Ale, ak chce ísť na VŠ kde je ten predmet kľúčový to nie je dobrý napad

gelifil
2. mar 2024

@nika1971 je PODMIENECNE prijata

julinocenka
2. mar 2024

@gelifil Urcite nie pred MS.Kuk zakon.A tu by sa mnohe skomplikovalo.Som koordinator MS.

nelca0510
3. mar 2024

Úprimne,ak nezvláda na SS matematiku,na VŠ ju nezvládne. Nehadz vinu na učiteľa,poznám SS kde sa normlane učila.

gelifil
3. mar 2024

@julinocenka co nie? vsak tam je ta podmienka, ze zmaturuje...citaj s porozumenim

dskjhfdlkdjhl
3. mar 2024

@rolandik A tieto nedostatky sa prejavili az pred maturitou? To silno pochybujem, s matematikou musela mat problem aj pred rokom. Uz davno ste to mali riesit. Takze treba rychlo zohnat niekoho, kto s nou bude sediet, pocitat, vysvetlovat-jednoducho to skusit dohnat.

julinocenka
3. mar 2024

@gelifil A vieš ty, o čom píšem? To si kde videla termín KS pred maturitou? Studuj poriadne tie zákony.A potom nabádaj druhých, nech čítajú s porozumením.Neviem, či si môjmu textu porozumela.

lucylaw
5. mar 2024

@rolandik Takže ak som to správne pochopila,namiesto toho,aby ste riešili už od minulého roka doučovanie,aby dcéra všetko dohnala,tak sa radšej teraz 2 mesiace pred maturitou zamýšľate nad tým,aby radšej prepadla,lebo na výške to nedá? 🤦🏻‍♀️ OMG,teraz som už naozaj videla všetko..Akože vyhovárať sa na pandémiu znie naozaj ako fór,keďže naposledy boli obmedzenia v škole a karantény v školskom roku 2021/2022,aj to len do jarných prázdnin,vtedy bola tvoja dcéra druháčka na SŠ..Takže akože vyhovárať sa o 2 roky neskôr na to,že niečo nevie,lebo pandémia,je viac ako smiešne.. Mali ste jej minimálne teraz od septembra platiť doučovanie a nemuseli ste teraz toto riešiť..