Dobrý den, dcera chodi do 1. ročniku na Strednú Onchodnú, maju tyzden prax a tyzden školu, no hovoria že ak vymeška z praxe viac ako 20% tak prepadáva, dcera chybala dlho kvoli zlomenej ruke a vyhražaju sa jej že prepadne pretože ma 26%. Hovorí že majú tam aj deti čo mali 40% len in dali zlú znamku zo soravania ale tam to konči… Neviem čo robiť
na niektorych skolach sa dala prax dorobit pocas prazdnin
Prepadnut nad 20% samozrejme dat mozu, je to o tom, aky ma ziak celkovy pristup. Ak je to flakac zo zlymi znamkami, siahnu po tom skor, ako ked skutocne nie je... musis sa porozpravat s ucitelom a riaditelom skoly, kde je problem a prax - ta sa skutocne da dotiahnut cez prazdniny, skus nieco podobne navrhnut.
To nebude len tym
Ja som mala tiez vynechanu prax 20% , majsterka mi dovolila chodit po skole ku nej do salonu a odrabat si vymeskane.
Všetko je o dohode. Kto sa jej vyhráža? Učiteľka na praxi? Išla by som za triednou a dohodla sa s ňou, čo v tomto prípade. Si rodič, dieťa vymeskalo, takže nechať tento fakt plávať vo vzduchoprazne, tiež nie je riešenie. A jasne a rázne by som povedala, že si neprajes zastrašovanie, vyhrážanie sa dieťaťu. Ak by to nepomohlo riešila by som to s vedením. Taktiež, neviem či učiteľka môže o Tom rozhodnut. Tiež to asi bude riešiť vedenie. A prečo vlastne nechodila so zlomenou rukou? Sedela by na lavičke. To je to isté ako môj syn. Tiež chodil a sedel. A tým pádom nemal žiadne absencie
premyslam ze by buduci tyzden chodila po skole si dorabat len by bola od 8 do 1:30 v škole a od 14tej do 20:00 v praci, snad to zvladne
@hipuska pretože robia v obchode s oblečenim a tam sedieť nemožu
Asi by si mala ist a osobne sa informovat.
Trochu si to zanedbala. Mala si to riešiť predtým. Že aký bude postup, keď nemôže aktívne vykonávať prax atď. My sme sa dohodli, že bude teda chodiť pasívne a dali mu čosi triediť a také hlúposti robiť. On mal nohu, takže sedel a robil rukami čo to.
Však to sú výhovorky. Hned by som jej našla robotu na praxi. Aj keby len mala stáť pri vstupe a každého zákazníka pozdraviť pri príchode, pri odchode alebo letáky rozdávať, upozornovať na akcie, odpovedať na otázky zákazníkov.... to ma len tak narýchlo napadlo. Nabehni do školy a pýtaj sa čo s tým. Nenechávaj to na pubertálnu trubku. A hlavne never všetkému čo ti povie.
praxovat mohla aj so zlomenou rukou, nariadenie/predpis ci co to je hovori presne o tom ze ak je nad 20% chybania (kazdy 1/2rok, rok) tak dieta nepreslo praxou, je to normalne na vsetkych strednych skolach, treba sa s majsterkou na prax dohodnut ci sa da prax dorobit cez prazdniny (syn si tak dorabal prvy tyzden jula) ale ak nie tak smola...
Tak jednoznacne ist za triednym ucitelom alebo za vedenim skoly a dohodnut sa ako dalej. Urcite to az take prisne nebude ako sa zda, len pokial ozaj chybala len kvoli tej ruke a neflakala to aj inokedy. U nas sa totiz stalo ze synova spoluziacka v kuse chybala pre chorobu a nakoniec ju nacapali cely cas behat po meste a nakupovat.