Prepadnutie na strednej škole

9. mar 2024

Neviem ako zacat ale chodim na obchodnu akademiu. V 1. rocniku som prepadla z ekonomiky, ucitelka nevedela vysvetlit ucivo, len nam davala opisovat prezentacie. Absolutne nic nic nevysvetlovala . Bola som velmi sklamana zo seba komisionalky dopadli rovnako tak som opakovala ročník. Už som tu ucitelku zatial nemala na ziadnom predmete a mali sme uzasnu ucitelku novi a z ekonomiky som mala 1,2ky. No do dnes mam take zvlastne pocity, že som rok ako keby pozadu od všetkych kamaratov citim sa, že som hlupa a nič nedokázem…😕

anos18
9. mar 2024

Ahoj, je to síce možno nepríjemné, ale život ide ďalej, stalo sa, už s tým nič nenarobis. Na ceste životom musia prísť a určite prídu aj sklamania, aj pády, aby sme si o to viac vážili dobré obdobia a aj to nám má pomôcť stať sa takým človekom, akým sa máme stať.

anos18
9. mar 2024

A určite nie si hlúpa, možno ti nesadol učiteľ, možno predmet. Každý máme nadanie na niečo iné.

adri266
9. mar 2024

Praveze by si mala byt na seba hrda! Nevzdala si sa, bojovala si a mas teraz ovela lepsie znamky. To uz nieco znamena.
A ze si pozadu za kamaratmi? No a co! Ved urcite mas novych kamaratov. Ja som napr na VS jeden rok cestovala a zarabala si a vobec som nemala pocit, ze som pozadu, ked som nastupila s novou triedou.
Takze hlavu hore!

marca12
9. mar 2024

Ber to tak,že ked vyjdes zo skoly,nikto sa ta nebude na to pytat. A bud na seba hrda,ze si to nevzdala

klotildabazarik
9. mar 2024

Ja ti takto napisem, "bud rada" ze to bolo v 1 rocniku, moju sestru vyhodili v tretom rocniku tesne pred maturitou,komisionalky spravila napriek tomu ju nepustili do 4 rocnika, musela odist zo školy, 🙄 urcite to neznamená ze si hlupa alebo neviem co,,Drz sa, castokrat ucitel nesadne, nevie vysvetliť učivo (to bol aj nas prípad)

miskajerry
9. mar 2024

Dôležité je, že tú školu dokončíš.

yelena159
9. mar 2024

Ja nechápem také učiteľky, čo učivo nevysvetlia, len povedia: "prepíšte si toto a toto" a celú hodinu len sedia a pozerajú do blba alebo čumia do mobilu. Veď na toto ani vysokú netreba. Že ich za toto platia. 🤦🏻‍♀️
A môžete sa uraziť, ale takéto "učiteľky" nerešpektujem.

slavomira236
9. mar 2024

Dcera mala takeho fyzikara na strednej. Prezentacie a viac nic. Vsetko im len posielal studujte . Neprepadla sice aleala s fyzikou problem. Dovtedy sa prakticky neucila. Oastatne predmeny boli aj na gymky super

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
9. mar 2024

Netreba celu vinu hadzat len na ucitelku. Urcite neprepadla cela trieda. Nic sa nedeje, mas o rok viac prazdnin ako tvoji rovestnici. U nas v triede tiez prepadli niektori a potom si aj vysoke skoly urobili, takze to nic neznamena. My sme mali mladu profesorku na ekonomii s malymi detmi, takze vacsinu roka bola na ocr a tiez sme si sami pisali poznamky a ucili sa. Nikdy sme nestihali ist podla osnov.

belaaaaaaaaa
9. mar 2024

Ahoj. Určite sa tým netráp. Taký je život, nič si nestratila, práve naopak získala si skúsenosť do života. Si silnejšia a dokázala so sa s tým popasovať. A samozrejme, nevyhováraj sa na pani učiteľky. Tvojou povinnosťou je učiť sa. Píšem Ti to v dobrom. Nech sa Ti darí a buď spokojná🙂

autor
9. mar 2024

@taynee komisionalky sme robili 6ti z toho 3 odišli na ine školy a 3 sme teda prepadli a pokračovali na rovnakej škole. A ono nie že učiteľka nevedela vysvetliť učivo ona len nam premietala prezentacie, nech si opisujeme nič viac. Potom dala pisomky z 15 učív a nič sa jej nepáčilo no.

autor
9. mar 2024

@cimage nedávam na ňu vinu, len nam nevyhovoval ten sposob, ja som taká že sa nedokažem bifliť a potrebujem veci povhopiť bez toho sa to neviem naučiť. A aj ked moji rodičia dali odvolanie že nesúhlasia s tým ako vyučuje tak riafiteľka si ju bránila a nedalo sa. Teraz mam užasnu učitelku vysvetli a chápem všetko super

evkamotka
10. mar 2024

Na jednej strane to si nezistla az v juni po celom skolskom roku, ze 10 mesiacov tomu nerozumies a nemas nic vysvetlene a ze mas zle znamky. Mas okolo 15, hej nemas este toľko skusenosti ale toto nech je pre teba velkym poucenim do budúcnosti, ze sa treba "o seba starať" a zhanat vysvetlenie po spoluziackach, starsich ročníkoch, douckach hned ako vidíš, ze to len s ucitelkou nedavas.... neexistuje, aby si stredoskolsky predmet potom nedala aspon na 4, ked ho teraz davas na 1/2. Ak pojdes na vysoku, uz to tak bude mnohokrát, daju ti knihu, termin skusky a cau :(. Alebo v praci by tu mnohe pisali romany, ze zaskolenie trvalo den a uz to mas robit sama a s velkou zodpovednostou a clovek netusi poriadne co.
Kazdopadne, sprav hrubu ciaru, uz sa stalo. Potvrdim ti to co uz tu pisali, nikoho to v živote nebude zaujimat. Aj na vyske uz mas ten rozptyl velky, niekto si dal rok dva po ss pauzu alebo predlzuje studium (pobyt v zahraničí, tehotenstvo, nespravene skusky) a cim budes starsia, tym viac to bude jedno hore dole par rokov. Kazdy uz ma v zivote svoju cestu.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1ryba
10. mar 2024

Aj si skúsila ísť za spolužiakmi, ktorí učivu rozumeli nech ti ho pomôžu vysvetliť? Alebo len mama vypisovala sťažnosti? Na SŠ sa už očakáva aj istá miera vlastného úsilia. Google neporadil? My sme nemali žiadny internet, maximálne knižnicu ale neprepadol nikto. Plus sme sa pýtali spolužiakov. Tí múdrejší poradili. Alebo sme si samé našli doučovanie.

autor
10. mar 2024

@evkamotka Nie nezistila len som sa vždy snažila sa nejak na ten test pripraviť ale tolko tém naraz a všetko vždy vyhrotené som nezvládala. Ked som sa učila doma s otcom tak sa jej nepáčilo že sa to učím jeho slovami ktoré boli pre mna jednoduhšie, chcela mat všetko od A po Z z tych prezentácii..

autor
10. mar 2024

@1ryba Verte mi že skoro nikto tu ekonomiku nezvládal tam bola tam jedna jediná baba ktorá mala 1ky. Všetci sme boli z toho zle… A mama nevypisovala stažnosti🙄raz napisali odvolanie z komisionalnych skušok

1ryba
10. mar 2024

Treba hľadať spôsoby nie dôvody. Ak si toto osvojíš do budúcna budeš si vedieť poradiť aj v iných oblastiach. Je zbytočné teraz dumať čo sa stalo, ale treba sa z toho poučiť a zariadiť sa do budúcnosti. Ekonómia predsa nie je jadrová fyzika a určite sa nájdu študenti, ktorí ju radi doučia. Nechať to zájsť až do štádia prepadnutia nebolo zrovna dobré riešenie. Ale už je tak a treba sa od toho odpichnúť myslieť na to, že učiteľ poznatky odovzdáva, ale povinnosť naučiť sa ich má žiak. A ak to sám nezvláda je namieste sa poobzerať po doučovaní. Tam asi aj mama urobila chybu, že ti niekoho nepomohla zohnať. Ako tu už niekto napísal, keď pôjdeš na VŠ nikoho nebude zaujímať, že si učivo nepochopila. Všetko bude záležať na tvojej iniciatíve.