Prepadnutie na polročnom vysvedčení

juls_235
27. feb 2020

Zdravím, doma sa nám vyskytol problém. Dcéra chodí individuálne do školy. Na pol roka mala mať N z niektorých predmetov, lenže dostala to aj z predmetov na ktorých bola, odvozdala práce dokonca písala. Viem že je flákač, je ten typ ktorý potrebuje popostrčiť a hlavne ju viac zaujímala brigáda ako škola. Má komisonálne zo 6 predmetov a bojím sa že nespraví lebo sa ani neučí. Pripustia ju k maturite alebo nie? Teraz hlavne k tej písomnej alebo bude musieť opakovať ročník ? Triedna momentálne nemá čas a neviem na koho sa obrátiť.

mogaa
27. feb 2020

@juls_235 ak prepadne(neurobí ani komisionálne) tak ju k maturitám nepripustia a ano vtedy musí opakovať ročník

patka06
27. feb 2020

na to aby ju pustili k maturitám musí mať úspešne ukončený štvrtý ročník, teda musí prejsť komisionálnymi skúškami. Inak musí ročník opakovať

janickacrazy
27. feb 2020

@juls_235 no tú brigádu by som jej zatrhla, pokiaľ neurobí maturitu, napracuje sa ešte dosť po mature

juls_235
autor
27. feb 2020

@mogaa Ďakujem za odpovede. Vyzerá to tak že bude musieť ročník opakovať. Akoby to všetko robila naschval a z trucu. Mne tvrdila že aj učiteľka povedala že na pól rola môže prepadnúť zo všetkého ale k maturite ju pustia čo záleží aj od učiteľa len v druhom polroku nesmie prepadnúť

veronikaszabova
27. feb 2020

@juls_235 mozem sa spytat, preco ma individualny studijny plan?
Neprospolo by jej lepsie, keby chodila normalne?

juls_235
autor
27. feb 2020

@veronikaszabova Zdravotné problémy, veľa ležala v nemocnici. Skoro 2 mesiace. Potom sa konečne zistilo čo jej je nastavila sa liečba už jej je dobre ale teraz by jej už asi nepomohlo zrušiť IUP. Keď to fláka ani ju nepripustia.

veronikaszabova
27. feb 2020

@juls_235 to mi je luto :(
Pri najhorsom bude opakovat rocnik, nebude prva ani posledna. A mozno jej to aj prospeje.

n_i_ka
27. feb 2020

Moja dobrá kamarátka a zároveň spolužiačka prepadla v štvrtom ročníku na pol roka z angličtiny, z ktorej mala maturovať a nič sa nestalo. V pohode ju pustili k maturitám. Musela však ročník normálne dokončiť a na konci roka už neprepadnúť. To prepadla však len z jedného predmetu.

janickacrazy
27. feb 2020

@juls_235 a spolužiaci jej nechýbajú? možno by ju to skor motivovalo chodiť do školy normálne, mne by sa tiež doma učiť samej asi nechcelo

juls_235
autor
27. feb 2020

@janickacrazy Ja si myslím že jej to určite chyba, všetka ta sranda ale mne tvrdila že nie. Tiež si myslím že by jej to viac prospelo. Ak bude mat opakovať ročník tak už bude chodiť normálne a nie individuálne.

juls_235
autor
27. feb 2020

@veronikaszabova Možno áno, potom by si aj uvedomila že mohla zamakať a mala by to za sebou. Teraz som ostala trosku prekvapená. Vošla som jej do izby a to dievča sa učí. Asi pochopila že ako jej horí za ritou. Stačí jej to dať na 4ky hlavne aby postúpila a prešla písomne a aj ústne.

syslik81
27. feb 2020

zrusit individualne a brigady a sup s nou do skoly nech aspon toho pol roka zabere...

juls_235
autor
27. feb 2020

@syslik81 úplne súhlasím, už je s tým oboznámená

janickacrazy
27. feb 2020

@juls_235 mám kolegynu, ktorá nezmaturovala, vykašlala sa na školu a teraz si ju prácne dorába popri zamestnaní, musí chodiť 4 roky ešte do školy, aj ked odišla zo školy tesne pred maturou

saskia_98
27. feb 2020

K pisomnej pustia, aspon u nas pustili tych, co mali 5ky na pol roka ale k ustnej uz nie. Ked celkom skoncili rocnik, tak v septembri matura. Ked neskoncili, tak v auguste reparaty a v septembri matura. Viem ze u nas 60 ludi maturovalo v septembri kvoli reparatom.

janickacrazy
27. feb 2020

@saskia_98 fúha, to ktorá škola to je nejak veľa?

saskia_98
27. feb 2020

@janickacrazy ta tazka skola celkom ale aj ucitelky si na nas zgustli na pol roka. Komu mohli, ta pohoršili jak sa dalo, potom este aj na mature sme mali ucitelov co mali velke naroky a bolo tazke spravit maturu vobec na 4ky.

mandrewa
27. feb 2020

@juls_235 na polroku môže prepadnúť, to nemá na maturity žiadny vplyv. Na koncoročnom vysvedčení však už nemôže mať žiadnu päťku aby mohla absolvovať ústne maturity.

juls_235
autor
27. feb 2020

@mandrewa dúfam že to bude tak ako vravíte.

jajo1
27. feb 2020

@juls_235 len tu si treba uvedomiť, že koncoročné vysvedčenie maturantov je týždeň pred ústnymi maturitami, čo je cca začiatkom- v polke mája, podľa toho, ktorý termín má škola maturitný týždeň (celkovo sú na Slovensku 3 týždňové termíny ústnych maturitných skúšok - tento rok od 18. mája do 5. júna a ešte týždeň predtým majú maturanti akademický týždeň). Čiže teraz na polroku môže prepadnúť, k písomným ju pustia, ale na tom májovom vysvedčení už prepadnúť nesmie, vtedy ju k ústnym nepustia

ivca88
27. feb 2020

@juls_235 hlavne jej vysvetli že budúci rok asi individuálne štúdium nedostane, a potom bude absolvovať celý ročník odznovu, ale už aj s novou triedou. Bude tam nova a všetko bude na nič. Nech len pekne zamaka.
Isto to zvladne.
Hlavne nech nie je hlúpa a nech si nekomplikuje zivot tým, že sa jej nechce a prednejsia je jej brigáda

aniele
27. feb 2020

@patka06 Nielen polročnými komisionálkami, ale musí (na pripustenie k ústnym maturitám) mať uzavretý aj druhý polrok.

patka06
27. feb 2020

@aniele áno veď píšem úspešne ukončený 4.ročník o polroku som nepísala

aniele
27. feb 2020

@patka06 Samozrejme, ja som to len upresnila, lebo nie každému to musí byť také jasné ako nám. Ale v dnešnej dobe, aj keď dieťa nemá uzavretý 4. ročník a robí komisionálky (pozor, maximálne z troch predmetov!) v auguste, v septembri je druhý termín ústnych maturít a ono už je v pohode prijaté na vysokú. Veeeľmi motivujúce k práci.

hettinka
27. feb 2020

@juls_235 môže mat 5 na polroka aj zo všetkého. Na písomne maturity môže ist, na ústnu musí mat ukončený úspešne 4. ročník, teda nesmie už prepadnúť. Ak by mala na konci roka neklasifikacie, musí najskôr urobiť komisionalky a maturovať potom môže v septembri.
Prečo má individuálny plán? Ak sa fláka, zrušte to, nech už chodí do školy. Taká chorá a brigádovať môže?
.

hettinka
28. feb 2020

@aniele ak je neklasifikovaná, môže robiť KS iba z 3 predmetov? Kde to nájdem v zákone/vyhláške???

juls_235
autor
28. feb 2020

@hettinka Mala zdravotné problémy a to vážne ale ako sa jej dala diagnoza už je v poriadku nieje ničím obmedzená. Brala to skôr ako príležitost chodiť do školy ale môcť viac pracovať.

aniele
28. feb 2020

@hettinka Uff, to takto z hlavy neviem. Môžem to zistiť.

hettinka
28. feb 2020

@aniele budem rada, lebo u nás robia tiež niektori komisionalky, aj viac ako 3

juls_235
autor
2. mar 2020

@hettinka tiež by má to zaujimalo ako to je