Prekáža Vám, keď majú Vaše deti (stredoškoláci) úlohy na víkend? Myslím projekty, riešenie zadaní na PC a podobne?
Pýtam sa kvôli tomu, že sa v poslednom čase stretávam viac s názormi, že je to nonsens zadávať na sobotu, nedeľu úlohy, pretože víkend je na oddych.
Mám po 40tke a teda nás nikto v škole nešetril a učiteľ sa nebál ohodnotiť našu lajdáckosť hoci aj päťkou... sme tu, živí a zdraví, dokonca aj sebestační.
Takisto keď moje deti pracujú na úlohách, projektoch mám radosť... robia niečo zmysluplné a učiteľke sme za to vďační.
Čo si o tom myslíte Vy?
Ale aj zamestnani ludia niektorí cez víkend nepracujú. No niektorí zas robia aj cez vikend. Ja myslim, ze by školáci mali mať vikend a prazdniny voľné, ale sem tam tá uloha urcite nezaškodí
Keď si študent neurobí DU cez pracovný deň a nechá si ju na víkend, je to jeho rozhodnutie. Má právo rozvrhnúť si časovo svoje povinnosti. Vždy je stanovené, dokedy sa má projekt odovzdať, nie kedy a o koľkej ho má robiť.
Myslím si, že žiaci a študenti by mali dostávať úlohy v rozumnej miere, primerane veku ... Keď si splnia povinnosti (škola,učenie), majú čas na oddych ..
Celkovo deti dostávajú viac domácich ako pred 10-15 rokmi. Riešenie je urobiť všetko naraz a ma potom aspoň 1 den volna
A teraz si predatav, že máš aktívneho športovca, tanečníka, hráča na hudobný nástroj. Nie vrcholového, aby bol nutný IŠP, ale bežného. Takeho co sa tomu venuje roky od detstva a bavi ho to Keď príde súťažná sezóna zápasy, sútaže sú hádaj kedy. Cez víkendy. 😉 ak je to spojené s cestovaním a prenocovanim, tak áno máš inú víkendovú aktivitu ako sedieť nad PC a učiť sa.
Projekty sú fajn, ale bud nech dajú dobrovoľne alebo tak, že stihne žiak po troske cez týždeň.
Všetci placu koľko času trávia mladí za PC a mobilmi, ale nijako nevychádzajú v ústrety tým, čo športujú, hýbu sa atď...
Áno prekáža, učitelia si to veľmi zlahčujú a svoju prácu hodia na žiakových rodičov. Keď sme sa raz pýtali syna že čo robili v škole keď nič nevie o danom učive tak nám povedal že sa pani učitelka s nimi rozprávala len o tom čo robili ako sa hrali doma, alebo čo robili na krúžkoch, potom len tukala do mobilu a ku konci hodiny im len povedala aké učivo sa majú doma naučiť. Spočiatku sme tomu moc neverili ale ked sme to videli na vlastné oči počas korony, keď museli byť doma a učili sa online cez PC. Vtedy tiež učitelka s deťmi preberala len to ako sa majú čo robia a ku koncu hodiny im len povedala čo sa majú učiť. Môj názor je taký, že im má učivo vysvetlit, po prípade ku koncu hodiny im dať päťminútovku z toho čo preberali a podla toho zaujať postoj k nasledujúcej hodine a nie to hádzať na rodičov. Deti sa majú doma venovať hrám, chodiť na krúžky, športovať poprípade pomôcť s niečím rodičom a nie ešte sa doma učiť - na učenie je škola.
Ak by to boli zadania, ktore naozaj nie je mozne vypracovat inokedy ako cez vikend, tak ano, vadilo by mi to. Keby mi sef v praci zadal nieco na vikend, tak bud ma musi nadstandardne ohodnotit, alebo si to moze robit sam… ja chcem mat cez vikend rodinny program, chceme travit cas spolu, oddychnut si a nie ze premotivovanej ucitelke sa musi prisposobit cela rodina, lebo decko musi v pondelok rano o 7:30 odovzdat projekt, ktory zaberie cely vikend.
@janage Presne tak moj syn hrá hokej za ligu mladších žiakov HP6, každý pracovný deň tréning a každú sobotu zápas. Volnú má len nedelu a tú musí presediet nad školskými knihami. Syn ale aj my rodičia sa vôbec netešíme na nedelu a pritom ak by neboli tie domáce úlohy tak konečne by sme si v tento deň užívali rodinnú idylku.
@ik70 tak ale zase hokej alebo ine volnocasove aktivity su vase dobrovolne rozhodnutie, to nie je o tom, ze ucitel zadal pracu na vikend… Moja dcera 10r sutazne tancovala, ale skolske veci musela stihat v tyzdni, cez vikend boli sutaze a vystupenia takmer vzdy mimo nase mesto, takze tam ani nebol priestor cez vikend.
Takto ak si dieťa svojim lajdactvom nechá xtyzdnovy projekt na poslednú chvíľu, je to jeho problém.
Ak, ale pipne úloha so zadaním do pondelka, v piatok poobede, sobotu ci nedeľu, slušne dieťa ospravedlnim z pozície rodiča, ak to nestíha, že to nebude mať urobené.
Moja druháčka ma normálne úlohy aj keď bola prváčka. Celkom nerozumiem otázke.
tak je iné, keď sme my dostali úlohy a mali ich hotové za 20 min a keď teraz dostanú deti za úlohu projekty, ktoré veľakrát vyrába celá rodina a len to zabíja čas :D
Na projekty majú vždy aspoň 2 týždne ale často to robia na poslednú chvíľu tak potom sa im to nakopí a sťažujú sa že toho majú veľa klasika študenti mala som troch takých doma tak viem
Majú toho veľa, ozaj aspoň ten víkend by mohli mať voľný. Ja mám 38 rokov, dieta mám na ZŠ ale fakt si nepamätám že sme mávali tak veľa úloh ako oni teraz. Nehovorím že vždy, niekedy som prekvapená že majú toho málo ale inokedy im toho navalaju strašne veľa. Asi ako stíhajú na hodinách. Alebo že cez letné prázdniny museli prečítať aspoň jednu knihu. Ok, mojej dcére to problém nerobí, my si radi čítame. Ale také čo neradi čítajú museli mat radosť....
Moja piatačka dostala minulý týždeň urobiť do čitateľského denníka 5 bájok , každú na 2 A4 , odovzdať hneď po zimných prázdninách . Akože zdá sa mi to dosť , lebo keby z každého predmetu dostali takéto úlohy, tak celé prázdniny má čo robiť . A tu nejde o lajdáctvo , dieťa príde zo školy cca medzi 14:00 -15:00 , urobí si úlohy a uteká na tréning, z tréningu si väčšinou ešte dorába úlohy a ide spať . čiže takéto ako čitateĺský , rôzne projekty, učenie sa básničky naspamäť si samozrejme necháva na víkend, lebo cez týždeň to nemá šancu stihnúť . staršia maturantka detto
Kedze moje deti si ulohy a projekty riesia same (uz od prveho stupna), tak absolutne neriesim, kedy ich robia, mna do toho nezapajaju. A naozaj nemam dojem, ze by nad skolskymi vecami travili extremne vela casu a ani nemam dojem, ze by toho teraz mali deti viac, ako moja generacia. My sme ale nemali mobily, takze nam nemalo co tak extremne zrat cas.
Ja neviem prečo by to malo rodičom prekážať, že stredoškoláci dostanú úlohu aj na S,N, ak sú šikovní môžu si to urobiť v piatok poobede a S,N majú voľno.
Aspoň si niečo preopakujú alebo sa naučia, inak by pozerali nezmysly v telefóne.
Učitelia majú svoje plány a deti sa učia pre seba. Keď chodil syn do školy, tak som ani nemyslela na takéto záležitosti, syn si to sám plánoval, kedy si čo napíše do školy.
Myslim, ze sme mavali