Prehnané emócie u 15-ročného priateľovho syna

10. jan 2023

Ahojte.
Moj novy priatel ma deti z toho syn takmer 15r. Nemam skusdnosti s tak velkym chalanom, ale on je extremne citlivy, chce sa tulit, objimat, pusinkovat, naviazany na matku. Nema kamosov, partiu, nic, len maminka je laska.
Viem, ze kazde dieta je ine, on ma vsak prehnane emotivne reakcie. Ide na strednu, no mentalne uroven skolkara. Dobre ze do postele by sa nam nevopchal

panelacikova
10. jan 2023

a odkiaľ máš ty takéto informácie? ak je to pravda, je to prehnané a choré.

autor
10. jan 2023

@panelacikova no bol aj so sestrou u nas. Ta je v pohode. On sa vraj tak javi aj doma, kde mu to akceptuju.

autor
10. jan 2023

V septembri ide na strednu. Ziadne von s kamosmi, nic. Uci sa dobre o tom pokoj.

autor
10. jan 2023

Tie hysaky ma vraj doma bezne

panelacikova
10. jan 2023

a to prezradila tá jeho sestra? koľko má ona rokov? nenadniesla to trošku?

autor
10. jan 2023

@panelacikova aj vidime u neho, aj prezradila. Mam pocit ze sa hanbi za brata

panelacikova
10. jan 2023

ako to vidíte, trávite čas spoločne s ním a jeho matkou? alebo to vyžaduje aj od otca?

autor
10. jan 2023
viestta
10. jan 2023

Tak riesit to maju predovsetkym jeho rodicia. Ty mozes len akceptovat ich riesenie. Ak sa s nim chce otec mojkat, tak je to jeho rozhodnutie, Zrejme vie preco.

solange7
10. jan 2023

To sa vazne chce pchat do postele aj k otcovi a jeho novej partnerke?

panelacikova
10. jan 2023

a čo na to hovorí priateľ? jemu sa to zdá normálne? opýtala si sa jeho, prečo je to takto, prečo to ten syn takto robí, prežíva?

koniarova
10. jan 2023

A čuduješ sa mu?

elbartoslava
10. jan 2023

Tak pises chlapec skoro 15 r., cize este ma stale 14 r. - a ty si teraz ohrdnuta ze sa chce objimat so svojimi rodicmi, ze ty si len ta "druha otcova zena" a ze mozno chce stale citit ze obidvaja rodicia ho maju radi aj ked su rozideni?

ci mal by uz podla teba teraz chodit domov nad ranom s jointom v papuli ako "spravny pubertak"?

autor
10. jan 2023

@panelacikova vadi mu to, samozrejme. Jeho matka ma novu rodinu a chalanisko sa zrejme neciti dobre. Je odstrceny.

viestta
10. jan 2023

A u vas sa asi tiez citi odstrceny

koniarova
10. jan 2023

Zabudla si dodať,že aj otec má novú rodinu. Chudák chalan sa nevie zaradiť a má z vás všetkých chaos.

autor
10. jan 2023

@elbartoslava nema kamosov, ziadne soc.vztahy mimo rodinu. To mna mrzi.

autor
10. jan 2023

@koniarova ano, on ma problrm a zjavne som zial jedina, ktora to vidi. Jeho matke pripada normalne sa s nim pusinkovat v posteli

koniarova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dievcacitajucelist
10. jan 2023

Ty píšeš akoby bola jeho mama pedofilna a chlapec psychicky labilny...vrrr ako dlho poznáš svojho priateľa? Nie je to len z tvojej strany žiarlivosť? Nepoznáš chlapcovu situáciu doma pri mame...to čo povie jeho sestra by som nebrala vážne..koľko ma rokov sestra? A inak ty odkiaľ vieš, že chlapec nema kamošov? Ty si veštica...?

lucks6
10. jan 2023

moc by som sa zatial do toho nesprtala, kedze sa zjavne moc nepoznate a nevies, ako to s nim funguje na druhej strane, takze robit nejake tie unahlene zavery asi moc nie je na mieste

panelacikova
10. jan 2023

z nejakého dôvodu sa cíti byť opustený zrejme. normálne to nie je, pretože to doslova "hovorí" o tom, že chalan má problém. ale musia ho riešiť predovšetkým jeho rodičia, ty s tým neurobíš nič. môžeš maximálne tak priateľovi navrhnúť, či by s chalanom a bývalou nezašli k psychológovi. aby sa odhalila príčina, prečo je v tomto veku taký. ja neviem, ja mám dievča, rada sa potúli, má však necelých 13 a už neexistuje, aby to dala najavo pred inými ľuďmi, doslova cudzími. to mi je na tom divné, že si si to všimla už aj ty. takže navrhni v dobrom otcovi chlapca, aby to riešil, aby sa to neprehĺbilo v budúcnosti do iných, horších prejavov.

elbartoslava
10. jan 2023

Na jednej strane pises ako ta irituje a zda sa ti prehnane, ze tvoj partner ktory s tebou vstupil do vztahu uz s detmi, tym detom prejavuje lasku a na druhej ze nechodi von a je detsky.
Myslis ze ked si najde kamosov prestane sa objimat, pusinkovat s otcom, mamou a budes mat po po probleme?
Nech ho daju na nejaky kruzok.

dadis
10. jan 2023

Je to zvlastne, tiez mam syna v tomto veku, ale pravda je, ze to nie je tvoja starost.

viestta
10. jan 2023

@panelacikova mne by zaujimalo kolko casu travi otec so synom, len sami dvaja. Ci vobec maju na take panske jazdy, kde by si prebrali dolezite chlapske zalezitosti maju cas. Pretoze ak sa syn takto tisne k otcovi, asi potrebuje prave tie chlapske debaty a nevie ako sa k tomu dostat.

koniarova
10. jan 2023

@viestta otec sa asi viac tisne k novej partnerke, ako k synovi.

viestta
10. jan 2023

@koniarova ano, to je ten problem.

luccija
10. jan 2023

Prečo to teba trápi?Ty máš deti?lebo to neznamená, keď má 15 r, že sa nerád pritúli k mame.Nema kamarátov?no tak je introvert, nemá s kým ísť von nie každý 15 r sedí na lavičke a fajčí
Nerozumiem prečo robíš psychologicky profil cudziemu dieťaťu ty ho akceptuj a neziarli

elenita
10. jan 2023

@dievcacitajucelist presne. @autorka Zijes s jeho matkou v spolocnej domacnosti, ked vies, ako to u nich doma presne vyzera? Ja mam deti v podobnom veku, sme rozvedeni peknych par rokov a tiez sa syn velmi rad mojka a objima. Aj so svojim nevlastnym otcom, mojim druhym manzelom a malou sestrickou. Ma jedneho naj kamosa od skolky a s partiami nechodi po vonku. Hra na husle od svojich 5 rokov, primasuje ludovku a hra 1.husle v orchestri. To teraz je podla Tvojich meradiel akoze vadny?? Alebo ked sa ku mne prituli alebo mi ide dat pusu, nemam mu ju dat, lebo uz ma 14?

mane01
10. jan 2023

Ja mam syna v tom istom veku. A spravanie syna tvojho priatela je urcite v tomto veku divne - teda to mojkanie s rodicmi, to ze nechodi po vonku s kamosmi, to nie je nic neobvykle, nie kazdy pubertak je na partiu, niektori su radsej doma na PC alebo maju ine casovo narocne hobby. Ja mam s mojim synom velmi fajn vztah, a tiez ako mladsi bol skor taky ten skromny,citlivy a introvertny chlapec. Ale ze by ma v tomto veku pusinkoval alebo objimal ... to si neviem ani predstavit... objat sa obcas necha, ked sa lucime na dlhsie, ked mame dlhsi vazny rozhovor, alebo tak... aj pusu na lice mi obcas da, ked ho niecim prekvapim alebo dostane nejaky darcek...ale ze by to bolo denne ze objimanie a pusinky, to nie. Faktom ale je, ze riesit to musi jeho otec alebo mama. A mozno oni aj vedia, preco je taky... mozno je tam nejaka diagnoza.