Predmety v 1. ročníku gymnázia

17. máj 2022

Ahojte, prosím vás aké predmety sa učia v 1.ročníku gymnázia? Snažila som sa to nájsť na nete, ale našla som len počet hodín za celé štúdium. A rozvrhy nie sú verejné. Vopred ďakujem.

terry2003
17. máj 2022

Úplne normálne ako na základnej. Chémia,fyzika, matematika, jazyky, náboženstvo, umenie, biológia, informatika, slovenský jazyk, dejepis z geografia.....

panelacikova
17. máj 2022

@terry2003 ale autorka neuvádza, či ide o bežné gymnázium alebo 8-ročné. takže asi ťažko je radiť, že rovnaké ako na ZŠ 🙂

elanor
17. máj 2022

@panelacikova viac menej je to jedno ci take ci take, lebo predmety su naozaj viac menej rovnake. Teda pokial sa bavime o ich nazvoch. Samozrejme na gymnaziu ako na SS, teda 4 rocnom, je ich obcas samozrejme narocnejsi, ako na ZS, ze ano?

autorka - klasika: Slovensky jazyk, Literatura, Matematika, Dejepis, Biologia (teda Prirodopis), Geografia (cize Zemepis), Chemia, aspon 2 rozne cudzie jazyky, Informatika, Telesna vychova a nabozenstvo (teda aspon na cirkevnych skolach, neviem ako na inych, bud nic, alebo zeby Etika?)

deti95060810
17. máj 2022

je tam zopár o ktorých som nikdy nepočula...

deti95060810
17. máj 2022

@elanor áno aj etika...

deti95060810
17. máj 2022

komunikácia, občan v spoločnosti...

eeffka
17. máj 2022

@deti95060810 o com si nepocula?

Este doplnim ze nauka o spolocnosti alebo obcianska nauka, ako kde sa to vola

elenik
17. máj 2022

Tu sú rámcové učebné plány pre konkrétne typy gymnázia: https://www.statpedu.sk/sk/svp/inovovany-statny...

Škola si môže vytvoriť navyše nejaké vlastné predmety - na to sú tzv. disponibilné hodiny.

elenik
17. máj 2022

Pokračovanie 🙃
Školy majú mať na svojich www stránkach školský vzdelávací program - tam už má byť učebný plán rozpísaný po ročníkoch.

autor
17. máj 2022

Dakujem vam vsetkym. Ja som tiez chodila na gympel a zda sa mi, ze napr.biologiu sme mali az od 2.roc. No nie skm si ista, je to uz x rokov. Tak este raz dakujem vsetkym.

ckatka
17. máj 2022

Je to podľa.zamerania gymnazia. Ale štandardné :
Materinský jazyk
Cudzí jazyk (1 alebo 2)
Matematika, fyzika, chémia, informatika.
Geografia, biológia
Náuka o spoločnosti / občianska náuka (v rámci nej alebo niekde aj samostatne je ekonomika, psychológia a podobne)
Výchovy. Podľa zamerania. Telesná a pod...
A z každého môžu byť ešte cvičenia alebo konverzácie, podľa typu a plánu.

deti95060810
17. máj 2022

@eeffka však som napísala nad tebou...komunikácia....

sunshine_18
17. máj 2022

Voliteľné semináre/cvičenia.. Biológia, chémia, fyzika, matematika, 2/3 jazyky, náboženstvo/etika, geografia, dejepis, slovenský jazyk a literatúra + predmety ohľadom peňazí, umenia..informatika, telesná

terry2003
17. máj 2022

@panelacikova ja som to myslela tak, že žiadne odborne, že samozrejme budú ťažšie ako na základnej ale predmety budú rovnaké, a nieako ja som mala pred dvomi rokmi odborné predmety v prvom ročníku ako pedagogika, psychológia, rôzne metodiky, bsz...

eeffka
18. máj 2022

@deti95060810 jaaj obcan v spolocnosti je nauka o spolocnosti to je asi freestyle kazdej skoly a komunikcia je blbost, je to seminar alebo kruzok vo vyssich rocnikoch a vola sa to debatny klub. Dcrea aj pol triedy sa prihlasilo , aby preargumentovalo matky 😁

evkamotka
18. máj 2022

My sme mali biolu od prvého rocnika oni potrebuju splnit dotaciu za 4 roky ale skoly si to upravuju, co v akej miere daju do ktoreho rocnika

leteku
18. máj 2022

U mojej dcéry majú ešte aplikované experimenty a umenie a kultúra.