Predčasná puberta

4. aug 2021

Ahojte. Mate prosim niekto skusenost u vasich dcerok s predcasnou pubertou? Ako sa prejavila, preco..pojdeme k doktorke, no sme momentalne mimo domova. Mam totiz podozrenie, ze sa to dcerke deje, ale neviem ako sa to prejavuje. Prsia a celkovo telicko nema vyvinute viac ako jej rovesnicky. Ma len, co badam, uz viditelne chlpky na rukach nohach, ale to si myslim, ze je asi v poriadku.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. aug 2021

@cocolino234 ma 5 rokov, a ten pocit mam kvoli tomu, ze mala dvakrat na nohavickach ako keby vytok, to som nechala tak, len dnes uz s primesou krvi..tak rozmyslam, ci to nebude tym. Sme momentalne na dovolenke, ked sa vratime ideme k doktorke, no chcela by som vediet, ci ma niekto taketo priznaky a bolo to tym, ze je to predcasna puberta..aj ked v takomto veku sa mi to zda velmi skoro.

renka30
4. aug 2021

To moze byt aj priznak zapalu mocovych ciest. Kazdopadne by som hned po dovolenke isla k lekarke. Ta asi poradi a pomoze najlepsie.

autor
4. aug 2021

@renka30 hej to ma napadlo tiez, aj ked som nevedela, ze tam moze byt ta krv..nemala som ja nikdy taketo tazkosti, tak vobec neviem ake su prejavy. Len nech ti nie je ta predcasna puberta, lebo to by asi nebolo moc ok v 5tich rokoch..pojdeme k doktorke jasne, hned ako sa vratime

zuzubb007
4. aug 2021

Zapal urcite, to som v zivote nepocula 5 rocna a menstruacia? To poznas dakoho, ze takato kravina ta napadla?

autor
4. aug 2021

@zuzubb007 prepac, ale viem len o tom, ze existuje predcasna puberta. To, ze odkedy to moze vzniknut uz neviem..mozno pre teba kravina, pre mna neznama vec, preto sa len pytam na podobne skusenosti, s tym, ze potom pojdeme k doktorke

jarmila2010
4. aug 2021

@zuzubb007 uz tu bolo v nejakej diskusii,ze sa obcas stava u malych dievcat,ze maju,takyto aj s krvou vytok...vraj to,tak zhodnotila pediatricka...
autorka...nemusi ist,teda,ani o predcasnu pubertu...nemusis sa bat vopred

autor
4. aug 2021
denopeno
4. aug 2021

Treba ísť na endokrinológiu.

andrejka1974
4. aug 2021

Vo som citala zavina v 7 alebo 8 rokoch u vás to bude skor zapal mocovych ciest cim skor k lekarovi aby nevznikli vacsie problemy

autor
4. aug 2021
ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spinone
5. aug 2021

Ahoj, ja mám skúsenosti s predčasnou pubertou..resp.moja dcéra ju má diagnostikovanu.. začalo to s akné na čele, keď mala 4-5 rokov, dr.nam povedala, aby sme ju len sledovali a keby jej začali rásť prsia a ochlpenie, tak ihneď k endokrinologovi..prsia a ochlpenie zacali rásť v 7 rokoch, odvtedy sme v sledovaní u endokrinologicky, dcéra má 9 rokov a menštruáciu môže dostať hocikedy..z tvojho popisu sa mi nezdá, že by mala nejaké príznaky predčasnej puberty..
@zuzubb007 nemusela si o tom počuť, ale je to tak..ja to viem odvtedy, keď raz dávali v jednej relácii, že bábätko dostalo predčasnú pubertu a malo menštruáciu.. najskôr si vygoogli, keď niečo takéto napíšeš 😉

radoslava3
24. máj 2023

@spinone ahoj.. tiež dcérku čaká endokrinologické vyšetrenie. Môžem ss??