Ahojte baby! Pred rokom som dostala menštruáciu a tak som si myslela že bude chodiť normálne každý mesiac, ale nestalo sa tak. Prvý krát som ju mala 6 dni a mesiac potom nič, prešli dva mesiace a stále nič....menstruacia prišla až po 8 a pól mesiaci , a bola dlha mala som ju 7 dni, potom dva dni nič a potom zas 3 dni menzes, tak som už dúfala, že bude pravidelná, ale zasa nebola....potom som ju dostala až na Silvestra a mala som ju 10 dni vkuse...baby už som ju zasa nedostala 3 mesiace a bojím sa, že v budúcnosti s tým budú problémy alebo tak...mám 13 a mame som o tom, že je takáto nepravidelná nehovorila, ani kamarátkam pred tými sa tvarim že ju mám pravidelnú aby to nebolo "trápne" tak vás prosím o radu...mám z tým ísť k doktorke? Nemáte nejaké podobne skúsenosti alebo tak? Dosť sa hanbím a nechcem to rozoberať s mamou...prosím vás o radu lebo dom už naozaj zúfalá...a keď ju mám tak mám hrozne bolesti....fakt vás prosím co mám robit?
v prvom rada je fajn sa s tým porozprávať s mamou, resp.kamoškou, nie je to nič trápne. za ďalšie je fajn, keby si si viac samú seba začala vnímať ako ženu a že menštruácia je dar, že to nie je nič zlé, špinavé...veľa závisí od tvojich pocitov, ako sa prijímaš a ako sa máš rada, samú seba a potom by som k tomu pridala prírodné veci - napr. tinktúra (alebo gemmoterapia) Jastrabina vtáčia, kapsule Shatawari, alebo Estrozin od Diochi - tu stačí len nejaké 2 kvapky ráno a 2 kvapky večer.dá sa to vytestovať, čo by najlepšie zaberalo. kľudne môžeš zájsť aj k lekárke, nech spravia komplexné vyšetrenie, no ak sa to týka hormonálnej sféry, vedia len predpísať hormonálne lieky a do toho by som vôbec nešla, si ešte mladučká
Ahoj .. Určite sa s niekým porozprávaj mám 15 a keď máme nejaký takýto problém tak vždy sa medzi kamarátkami poradíme nie je sa za čo hanbiť krámy ma každá žena proste mňa sa aj na 13-ročnej prehliadke aj na 15-ročnej prehliadke stále pýta doktorka či mám pravidelnú ms .. Takže už si určite bola na 13-ročnej a tam treba povedať že nemáš pravidelnú dr. ti poradí
@kikuskaa11 práveže som na prehliadke nebola, a ani "obvoďáčka" sa ma nepýtala, či už mám, len keď som bola kvôli úrazu zo športu v nemocnici, tak sa ma primár pýtal že kedy bol menzes, a to bolo akurát 2 týždne potom ako som mala v októbri, tak som mu povedala že boli pred dvoma týždňami ale viac sa ma nikto nič nepýtal.
jednak je to v tomto veku uplne normalne, naozaj ti moze az takto nepravidelne chodit
ale mohla by si najprv vyskusat adjuverdsky caj na nepravidelnu ms :D ak ti mozem poradit...je vynikajuci a rozhodne velmi dobre pomaha a mozes ho aj ty v tvojom veku pit
http://www.joga-ajurveda.sk/509-ajurvedsky-caj-...
pozor, maju tri druhy cajov ohladom problemov okolo ms, kazdy na iny, nepomyl si to pri kupe