Čo by ste napísali do úvahy na tému “Prečo sa mladý človek nudí”?
Úvaha je o tom, že treba uvažovať, tak uvažuj.
Asi treba urobiť medzi spolužiakmi anketu, dotazník,urobiť závery a už máš polovicu práce😉potom nejaké svoje úvahy,pár citátov rozobrať a máš to.
Sem-tam sa nudiť je pre našu myseľ dobré, ja by som sa uberala týmto smerom 😀
Ved napis a nebudes sa aspon nudit😉
gpt4 ti nic nenapisal?
- pretoze po covide neboli schopny v spravnom veku nadviazat socialne väzby a "vyletiet" z hniezda. Socialna izolacia a problematicke nadvazovanie vztahov medzi mladistvymi, depresie a socialne fobie su momentalne tema az az, psychologovia nestihaju, samovrazdy medzi mladistvymi na maxime poslednych rokov
- nudia sa, pretoze nemaju takmer ziadne povinnosti, minimalne sportuju, minimalne doma pomahaju a uplne minimum z nich ma brigadu
- ich svetom je virtualny svet, nie ten realny.
a btw. nudit sa je zdrave a nutne, nuti to cloveka mysliet..
@anjelicek26 ja si nemozem pomoct, za tu socialnu izolaciu a pod si v mnohom mozu sami. Dnes som bola vynimocne v nakupnom centre a 4x som presla okolo kaviarne, co mala sedenie skoro v ulicke. Nemohla som si nevsimnut, ako za jednym stolom sedia dvaja chalani a cumia kazdy do svojho mobilu. A kusok dalej parik a to iste 🙈 Ani slovo neprehodili, akoby k sebe ani nepatrili. Asi by sa bez mobilu spolu nudili 😅
@simsalabim Mozno spolu chatovali. 🙂
Lebo rodičia im od narodenia robia animátorov, organizujú život a deti sa nevedia hrať sami potom plynule prejdú na hracie konzoly PC zober to a život nemá zmysel 😂
Mladý človek sa môže nudiť z rôznych dôvodov, napríklad z nedostatku záujmov, motivácie, spoločnosti alebo výziev. Nuda je stav mysle, ktorý sa dá prekonať aktívnym hľadaním nových skúseností a možností.
Ja myslím že "nudiť sa" je pre človeka prirodzené. Na každého to občas príde, či mladého, či starého. Je to taký psychický stav kedy, aj by si dačo robila ale nemáš záujem o svoje zvyčajné, ani iné činnosti.
Ked som bola mlada nikdy som sa nenudila a vpodstate nudu nepoznam cely zivot.....🤔
Ja si myslim, ze pocit nudy v zivote moze vzniknut napriklad aj z toho, ked clovek nikdy nemusi riesit nic tazke. Konkretne mladi ludia su este dost poznaceni rodinnym prostredim a skolou a mam pocit, ze dnes je na oboch tychto miestach trend detom co najviac ulahcit zivot. Ale lahky zivot bez prekazok je v podstate nudny.
Nemame to napisat za teba? Vsak ty nejlepsie vies preco sa tvoji rovesnici nudia