Prečo dnešná mládež je drzá? Viem možno riešim hlúposť... V škole sme v inej triede dočasne. Chcela som si sadnúť do poslednej lavice pri oknách a spolužiak ma z nej doslova "vyhodil" povedal že "je to moje miesto choď preč"... Nejde až tak o situáciu ale že si už v poslednom čase VEĽMI dovoľuje. A to je viacero dôvodov. Napríklad sa správa tak že je "vládcom" triedy a všetci jeho poslúchajú. Vie o tom triedna učiteľka ale nepomohlo nič... Nečakam ani radu len ma to hnevá dosť.
Ešte sa mi nechtiac šmykla fľaša z rúk a vyliala som vodu tak som šla utrieť a nevedel počať tie 3 minúty
@foxanda ja viem... Hovorím len o chlapcoch lebo aj na základnej škole som mala takých ako on...
Skús sa voči takým ľuďom obrniť, lebo to bude ubližovať iba tebe, nie dotyčnému. Neboj, časom a vekom takých ľudí budeš počúvať jedným uchom dnu a druhým von.
Istá drzosť a rebelanstvo u mladých bolo stále, teraz je to však ešte horšie. A prečo? Ja mám taký zastaralý názor a určite sa do mňa za to niektoré mamičky pustia, ale je to preto, že deti sú ako v bavlnke. Od mala sa to pestuje, učiteľ už nemôže zakričať, dať trest, ani napísať poznámku. Všetko treba naservírovať na tanieriku, ak dieťa chýba tak poslať dú, poslať poznámky a aj tak si to mnohí nedoplnia a nedoučia. Písomka môže byť iba ohlásená, ak je zlá známka tak "musí" byť opravná. Žiaci mnohokrát rozkazujú rodičom a aj učiteľom. A to, čo vnímajú cez dnešné sociálne siete, kadejakých pochybných influencerov, ani nehovorím. Áno, aj takto sa správaniu niektorí mladí ľudia. Samozrejme nič nieje čiernobiele a nájde sa medzi nimi veľa svetlých príkladov.
Neriešiš hlúposť. Aká vláda, také školy. Stačí sa pozrieť čo za luzu nám vládne, samé útoky, osočovania, agresivita, ohovárania, kto s nami nesúhlasí je protislovenský živel a vlastizradca, či americký agent, tak akí majú byť školáci, keď vulgárni sú najvyšší predstavitelia krajiny? A to ešte neovládajú verejnú TV. To zas tam bude dristov.
@patus_2 úplne moja reč.
zas kvôli jednému blbcovi písať odsudzujúce traktáty o "dnešnej mládeži", ku ktorej patríš aj ty... no odtiaľ potiaľ. Áno, sú medzi vami drzí a nevychovaní frackovia aj kopa ešte horších (model správania Andreja Semaforoviča Danka "áno, spôsobil som v ožratosti za volantom škodu, zdrhol som, NO A ČO?!), ale nájde sa aj kopa skvelých mladých ľudí. Snaž sa, aby si patrila do tej správnej kategórie a stoj si za svojimi činmi - trebárs aj tým, že moralizujúci príspevok "podpíšeš" aspoň nickom
@patus_2 Máš vo všetkom pravdu. Dnes sa dieťa stalo bôžikom. A tak to aj vyzerá. Rastie nám totálne neschopná generácia nagelovaných buzikov, čo v živote v ruke nedržali kladivo a pripália čaj. Hlavne, že pozerajú farmy a influencerov a blbosti.
@danica2711 ja k nim absolútne nepatrím ... Ja som vychovana prísne a navyše žijem iný svet ako oni
@thirstymonk ja na ich mieste už od rodičov by som jednu schytala
na takeho chlapca treba zareagovat nesubmisivne, cize pozriet mu do oci a s pokojnym hlasom mu povedat napriklad " tak vidis, nesedel si tu teraz a teraz tu sedim ja. Mas s tym nejaky problem? Ak ano, nechaj si sem osadit cedulku s oznacenim inkluzivne miesto ".
Keďže ste ešte decká,možno je do teba zalaskovany 😁. Ako chalan inak "ukáže" gule ako tak, že bude robiť geroja. Vtedy sa cíti ako pán.
Takéto typy boli vždy, to nie je dnešná mládež. Stalo sa mi pred vyše 20 rokmi to iste. Na rozkaz “to je moje miesto, sadni si inam” som zareagovala štýlom “to nie je môj problém”. Kľudne som ďalej sedela a čudovala sa, kde sa to voľne vzalo, vždy som bola z tých tichých slusnakov. Ale srat na hlavu si zase nenechám.
Myslíš, že pred 10,15,30 rokmi sa takéto veci nediali? Jediný rozdiel je v tom, že keď si si niečo dovolil vtedy doma si dostal ďalší trest a teraz sa tým budeš doma chváliť.
@tetapetra tak určite "zalaskovany" nie... Práve som chcela napísať že to miesto bolo môjho priateľa
Take bolo vzdy, nie iba teraz.
Pises o jednom drzom spoluziakovi, a to v kazdej dobe sa najdu take typy. Ja si zase vsimam, aka vie byt aj dneska mladez slusna, minule chalanisko u zubara zaprial este aj pekny den, fakt je to o ludoch ako takych, nie len o tejto dobe.
Tá "dnešná mládež" bola doslova v každej dobe.. ja som bola mládežou pred 20-25 rokmi a drzi ľudia boli aj vtedy.. mama mi zase rozprávala o drzich ľudoch von svojej mladosti.. každý kto.sa tvári že je to dneškom, tak ma len spomienkový optimizmus..
"dnesna" mladez pred vyse dvetisic rokmi...
"Naša mládež miluje prepych. Nemá správne správanie. Neuznáva autority a nemá úctu pred starobou. Deti odvrávajú rodičom, srkajú pri jedle a tyranizuju svojich učiteľov.“ — Sókratés
toto nie je o drzosti a dnesnej mladezi... to je o tvojom blbom spoluziakovi.
pamatam si ako som sla pred 20 rokmi do kostola a sadla si do nejakej volnej lavice, prisla akasi babka a vyhodila ma, ze tam sedi ona😂,
akurat dnes mi vyskocilo na fcb video, co robit ked stretnes niekoho takeho ako pises, ale som to len prebehla ocami, tak si uz presne nepamatam, pozerat mu do oci, ked nieco povie, tak mu povedz, nech to zopakuje..
Je to agresor, ktorý ešte nemá pevné zázemie vplyvu. treba ho utvrdiť, že na agresora nemá, nebude on nikomu rozkazovať a požadovať určitú poddanosť aj poslušnosť vo vašom kolektíve. Spochybnením jeho osoby a "schopnosti "vládnuť nad ostatnými, postupne sa jeho agresia zoslabí. No iba to nestačí. Bez obáv mu treba šplechnúť občas, že sa prejavuje ako retardovaný úbožiak, poľutovaniahodný, že primitívnym správaním sa snaží zastrieť to málo, čo má v hlave, ... Netreba ho šetriť a báť sa. Agresor v neistote, nebýva škodný. Často sa ho pýtať, ako sa do jeho hlavy dostala taká hlúposť a či sa za jej prejav (akýkoľvek) nehanbí, že pripomína malé deti, ktoré tak nerozmýšľajú, kde sa v ňom až taká tuposť vzala... Neútočiť na rodinu, nespomínať, že to mohol zdediť, nenapádať jeho výzor. Cieľom je agresivitu znižovať a nie dráždením najcitlivejších miest ju ešte zosilňovať. Dôležité je útočiť jemno, aby si prestal veriť a chladol a nie sa rozzúril a ublížil niekomu.
Tak nehádzala by som dnešnú mládež do jedného vreca. To, že jeden spolužiak je drzí neznamená, že sú takí všetci. Spolužiak má asi potrebu dokazovať si "pozíciu" a ukazovať sa pred inými aký je "borec". Nádych - výdych. Z takýchto ľudí si nerob ťažkú hlavu.