Prax na strednej zdravotnej škole

sarakopeckaa
10. jan 2022

Dobrý večer, ak niekoho dcéra/syn chodí na zdravotnú školu odbor praktická sestra alebo ste vy absolvovali prax na strednej zdravotnej škole tak mi prosím napíšte ako to tam vlastne prebiehalo,čo ste presne robili, vašu skúsenosť 🙂
ďakujem

nerya
10. jan 2022

Hygiena, prebaľovanie, vynášanie mis/bazantov, úprava postele, roznos liekov, kŕmenie, subkutanne injekcie, príprava infúzií, meranie glykémii, aplikácia inzulínu, dezinfekcia pomôcok, asistencia pri prevazoch, asistencia pri cievkovani, klystyr, chodenie s pacientmi na vyšetrenie... Čo bolo treba

janinah
10. jan 2022

Na začiatok sa nauč.ze je to zdravotnícka škola

lara45
15. jan 2022

@sarakopeckaa je to nechutná no zároveň úžasná práca.Ak si sa pre toto povolenie naozaj rozhodla tak musíš počítať so všetkým.Je to krásne povolanie.Ked som praxovala alebo už pracovala v nemocnici vždy som si aj pri prebalovaní hovorila pre mňa to je nechutné ale ako sa môže cítiť práve ten človek o ktorého sa mam postarať a neprebaľovala som len starých ľudí.Boli tam mladý chlapci po havárkach ,ktorý boli pri vedomi no nemohli ovládať svoje telo.Vždy keď som odchádzala z praxe alebo z práce tak som mala slzy v očiach.

hsjdudhdbd
17. jan 2023

@sarakopeckaa prve dva roky mas cvicenia v skole kde sa ucis obvezovat ruky nohy rany krmit navzajom a taketo zakladne veci vysvetluju ti ucitelky sposob aplikacie injekcii ake druhy su naco sa pouzivaju a potom v tretom rocniku ides na prax s ucitelkou nieje to nic strasne chodis stale snou nenecha ta samu stale sa ti venuje ukazuje chodis ako huska za nou ˇˇˇˇ a takto postupne ˇˇˇ odber krvi sme sa ucili na sebe ale za pritomnosti ucitelov ˇˇˇˇ

modrykolibrik
17. jan 2023

@sarakopeckaa my sme na niektorých oddeleniach len sedeli a sulali tampóny. K ničomu nás nechceli pustiť. Aj tak to bolo človeku na 2 veci - na prdeli a na hovno. Nič nás tam nenaučili. Ja som sa učila tým ze som sa chitila starých sestier a naučili ma viac ako celá zdravotna skola aj s vysokou dokopy