ahojte, viete mi niekto povedat ako presne prebiehat prakticka maturita na szš? som tretiacka a doteraz nam o tom nikto dopodrobna nepovedal a rada by som vedela, čo ma čaká.
Ahoj, aký odbor študuješ?
Ja som tu mala napísaný román o mojej maturite a potom som si všimla, že vlastne neviem čo študuješ 😂
ahoj, aký odbor študuješ?
@pavla013 prakticka sestra
@kamila58 prakticka sestra
Tak my sme to mali tak, prišli sme na oddelenie každý mal svoju izbu, písali sme si ako keď píšete denný záznam: meranie fyzio.funkcii a rôzne ine, hľadali sme diagnózu, ak náhodou sme mali niekoho kto nemal toho "veľa" tak n ešte niečo dali a pri dvoch vykonoch čo som išla robiť napr.aplikovať fraxiparin tak sa pozerali či dodržiavam presne všetko a potom mali ešte k tomu otázky, napr. Prečo sa aplikuje... a nakoniec sme pred komisiou zreferovali akého pacienta sme mali všetko čo sme si zapísali+ sa pýtali nejake otázky ešte 🙂
@pavla013 aj ja by som potrebovala🙂
Ahojte aj ja by som potrebovala ďakujem
@pavla013 prosím vedeli by ste poslať aj mne ? Vopred moooc dakujem
ja som pred 2 rokmi maturovala - ráno sme si vylosovali izbu, na oddelení pozreli záznamy pacienta , prezreli si izbu, upravili, čo bolo treba, postupne som zapisovala do záznamu, čo bolo treba o pacientovi a zistila som, aké výkony treba spraviť. Pri tých výkonoch boli aj učitelky a hodnotili prevedene - či sme dodržali postup. Museli sme mať určitý počet výkonov spacientom a bez pacienta. Vždy keď som tie výkony išla robiť, ohlásila som učitelky a oni zhodnotili ako boli vykonané. Príp. sa niečo popýtali. POtom sme čítali záznamy každý po jednom o tom svojom pacientovi a k tomu sa tiež pýtali pár otázok. Na záver bolo vyhodnotenie
@ibatanecnica a vedeli by ste mi prosím poslať maturitné otázky ? Dakujem veľmi pekne
@princess_mia a vy ich v škole nemáte?
Ahojte čiže na pomaruritnom štúdiu sa robí maturitná skúška iba z praktickej časti? Ďakujem za info
Maturovala som pred 10 rokmi asi , mozno aj dávnejšie 😂 ale tak u nás sme si pár dní pred mautiritami ťahali oddelenie int/chira.
V deň D prídeš, vytiahneš si papierik,kde máš pridelenú izbu a konkrétneho pacienta, na ktorom budeš robiť výkon pred celou komisiou, ja som mala asi s.c. injekciu. Celý deň sa staráš o tu izbu, o všetkých pacientov a o tom kontrétnom píšeš proces l, no taký ten záznam. Potom ideš obhajovať proces a pútajú sa aj teoretické otázky,samozrejme aj počas dňa sa ťa budú pýtať. Netreba stresovať, hlavne robiť veci rozvážne. Držím prsty