Praktická maturita na strednej zdravotníckej škole

25. feb 2023

ahojte, viete mi niekto povedat ako presne prebiehat prakticka maturita na szš? som tretiacka a doteraz nam o tom nikto dopodrobna nepovedal a rada by som vedela, čo ma čaká.

hygienka
25. feb 2023

Maturovala som pred 10 rokmi asi , mozno aj dávnejšie 😂 ale tak u nás sme si pár dní pred mautiritami ťahali oddelenie int/chira.
V deň D prídeš, vytiahneš si papierik,kde máš pridelenú izbu a konkrétneho pacienta, na ktorom budeš robiť výkon pred celou komisiou, ja som mala asi s.c. injekciu. Celý deň sa staráš o tu izbu, o všetkých pacientov a o tom kontrétnom píšeš proces l, no taký ten záznam. Potom ideš obhajovať proces a pútajú sa aj teoretické otázky,samozrejme aj počas dňa sa ťa budú pýtať. Netreba stresovať, hlavne robiť veci rozvážne. Držím prsty

kamila58
25. feb 2023

Ahoj, aký odbor študuješ?
Ja som tu mala napísaný román o mojej maturite a potom som si všimla, že vlastne neviem čo študuješ 😂

pavla013
25. feb 2023

ahoj, aký odbor študuješ?

autor
25. feb 2023

@pavla013 prakticka sestra

autor
25. feb 2023

@kamila58 prakticka sestra

pavla013
25. feb 2023

Tak my sme to mali tak, prišli sme na oddelenie každý mal svoju izbu, písali sme si ako keď píšete denný záznam: meranie fyzio.funkcii a rôzne ine, hľadali sme diagnózu, ak náhodou sme mali niekoho kto nemal toho "veľa" tak n ešte niečo dali a pri dvoch vykonoch čo som išla robiť napr.aplikovať fraxiparin tak sa pozerali či dodržiavam presne všetko a potom mali ešte k tomu otázky, napr. Prečo sa aplikuje... a nakoniec sme pred komisiou zreferovali akého pacienta sme mali všetko čo sme si zapísali+ sa pýtali nejake otázky ešte 🙂

darina92
20. mar 2024

@pavla013 maturitné otázky náhodou nemáte ?

pavla013
20. mar 2024

@darina92 z odborných predmetov mám vypracované okruhy

autor
20. mar 2024

@pavla013 aj ja by som potrebovala🙂

jaymie
29. mar 2024

Ahojte aj ja by som potrebovala ďakujem

princess_mia
3. apr 2024

@pavla013 prosím vedeli by ste poslať aj mne ? Vopred moooc dakujem

ibatanecnica
3. apr 2024

ja som pred 2 rokmi maturovala - ráno sme si vylosovali izbu, na oddelení pozreli záznamy pacienta , prezreli si izbu, upravili, čo bolo treba, postupne som zapisovala do záznamu, čo bolo treba o pacientovi a zistila som, aké výkony treba spraviť. Pri tých výkonoch boli aj učitelky a hodnotili prevedene - či sme dodržali postup. Museli sme mať určitý počet výkonov spacientom a bez pacienta. Vždy keď som tie výkony išla robiť, ohlásila som učitelky a oni zhodnotili ako boli vykonané. Príp. sa niečo popýtali. POtom sme čítali záznamy každý po jednom o tom svojom pacientovi a k tomu sa tiež pýtali pár otázok. Na záver bolo vyhodnotenie

princess_mia
4. apr 2024

@ibatanecnica a vedeli by ste mi prosím poslať maturitné otázky ? Dakujem veľmi pekne

ibatanecnica
4. apr 2024

@princess_mia a vy ich v škole nemáte?

leo25
26. jún 2024

Ahojte čiže na pomaruritnom štúdiu sa robí maturitná skúška iba z praktickej časti? Ďakujem za info