Nemáte niekto poznámky z fyziky alebo nevie nikto vysvetliť zrozumiteľne učivá :rovnomerný priamočiary pohyb, Nerovnomerne pohyb. Rovnomerne Zrýchleny pohyb, Dráha rovnomerne zrýchlené ho pohybu, voľný pád. Tiažové zrýchlenie, rovnomerný pohyb po kružnici
@rebrambora lenže tomu nerozumiem. Učiteľka mi dala tieto učiva sa naučiť a prísť na preskúšanie lenže jak keby po taliansky na mňa hovorili
Kukni na YouTube tuleja… on je jeden z naj fyzikarov… to tu ťažko ti niekto takto cez chet vysvetlí
Fyzika je riadny nezmysel. Rovnako ako matika. Veľmi rada by som bola teoretická fyzička, no fyzika a matika sú problém.
Rovnomerný pohyb - za rovnaký časový úsek prejde teleso rovnaké úseky. Napríklad za 10 sekúnd prejde stále 15 metrov (nezrychľuje, nespomaľuje). Nerovnomerný - za rovnaký časový úsek prejde stále inú dráhu. Napr. 10 sekúnd - 15 metrov, potom spomalí a za 10 sekúnd prejde iba 3 metre atď. Priamočiary pobyb - teleso sa pohybuje po priamke, teda rovnej čiare. Zrýchleny pohyb - teleso má nejaké zrýchlenie, označuje sa písmenom a. Na dráhu si nájdi vzorce. Kľudne ich vysvetlím a popíšem ak bude treba. Rovnomerný pohyb po kruznici - v podstate to isté, akurát trajektória pohybu je kruznica, takže zapájaš do toho aj vzorec pre obvod kruznice 2πr 🙂
@yelena159 praveze fyzika a matika nie su nezmysel. Su to vysoko logicke vedy. Len niektorym ten zmysel nedavaju...
@yelena159 fyzika, matika, chémia sú úplne logické. Za to dejepis napr sa mne naučiť nedal, lebo to sa bolo treba fakt nabiflit, a tu som pochopila o co ide a vedela som vypočítať všetko,len vzorce ký a naučiť, ale aj tie šli dakedy vyvodiť Logicky.
Zaregistrujte sa do Chatgpt a každy jeden pojem zadajte najlepšie postupne. Môžete sa pýtať po slovensky. Pýtajte si aj príklady. Kým úplne nepochopíte. Takto to urobte s každým jedným pojmom. Môžete si vypýtať konkretne priklady k danému pojmu, nájsť konkrétne riešenia na vami zadané otázky, príklady z učebnice.
@patus_2 ďakujem veľmi pekne takto som to potrebovala🙏
@hortenziaj vždy som všetko vedela len matika fizyka a chémia je konec..na základnej sa to ešte ako tak dalo ale na strednej sa mi vymiala učiteľka do tváre ze mam učebnicu ze ona mi to vysvetľovať nebude lenže tá učebnica je z roku 1983 a je to tak nezrozumiteľné napísané ze som na to pozerala ako puk
Ak neratame Google, tak kazdy jeden pojem ak zadas do YouTube, mas to dokonca aj videom znazornene. V skole alebo kde budu urcite chciet pocut aj 'poucku'.