Povinný ošetrovateľský kurz

sabinka264
4. máj 2017

Dobrý deň, mám dvojičky ktoré chodia spolu na strednú školu - učia sa za kaderníčky a dnes na rodičovskom mi učitelka povedala že musím zaplatit povinný ošetrovaťeľský kurz ktorý stojí 40€ čiže ja za dve musím dať 80€. A to dokonca júna (uskutoční sa v septembri).
Moja otázka znie či je fakt to také povinné pretože oni sú kadernička a príde mi logické že to nemá stým nič spoločné.
Nevedela mi odpovedať na to kde bude atd... nevedala vlastne nič len že do konca roka musim tie peniaze zaplatit.
Mali ste aj vy takéto skúsenosti? Aký máte na to názor?

alenah31
5. máj 2017

@sabinka264 a kde chodia do školy? Moja sesternica učí na SOU Jilemnického v TN a oni nemajú povinný ošetrovateľský kurz, ale povinný je zdravotný kurz, resp. pri tejto práci potrebujú zdravotný preukaz. Pracujú s chemikáliami a ľuďmi - čiže musia mať preukaz o zdravotnej spôsobilosti a zároveň akoby kurz prvej pomoci keby sa niečo stalo.
Toto je priamo z ich stránky:
Učebný odbor 6456 kaderník nie je vhodný pre žiakov s mentálnym postihnutím, s vážnymi poruchami zraku a sluchu a s vážnym telesným narušením, je určený pre uchádzačov s dobrým zdravotným stavom. Pre tento odbor sa vyžaduje zdravotný preukaz.