Už som to tu niekoľko krát písala a vytvárala stále nové diskusie ale nič mi nepomohlo. Chcem ísť na Strednú školu ale neviem akú. Na gymnázium určite nie s tými mojimi známkami ktoré mám. Nie sú to hrozné známky a neprepadavam. Čo by som také chcela robiť? Chcela by som možno cestovať do zahraničia a využívať tie moje vedomosti z angličtiny po prípade aj ten druhý jazyk ktorý by som sa naučila na strednej škole. Chcela by som pracovať z ľudmi, také niečo ako v cestovnom ruchu a pomáhať ľudom. Také nejaké veci čo ma bavia mimo školy: tanec ale na tanečný krúžok nechodím, niečo také mysteriózne alebo tak nejak o histórii (rada pozerám videa na youtube o takých veciach v angličtine) z fyziky a matiky som mimo ta ma vôbec nebaví, ale chémia, angličtina a dejepis ma strašne baví ale niekedy aj biológia.
@vikinak123321456 už kvôli tomu všetkému stresujem a ani neviem zaspať kvôli tomu v noci lebo vždy si hovorím čo keď ma to na strednej škole prestane baviť a budem mať s toho nič a budem musieť robiť nejakú inú prácu miesto toho.
Keď ťa prestane baviť stredná škola. Vyberieš si VŠ iný odbor . V 19 budeš mať určite jasnejšie vízie do budúcna.
Podla mna hotelova akademia je pre teba najlepsia, mas tam cestovny ruch, jazyky aj historiu. Tancovat mozes aj mimo skoly, mysteriozne veci sa neucia na ziadnej skole, to ti zostava tiez na mimoskolske aktivity. Ak ta bavi chemia, tak bez fyziky a matiky sa s nou nikam nepohnes, lebo to vsetko spolu suvisi. Nikdy nenajdes skolu, kde ta bude bavit vsetko, ale pozri si ake predmety sa ucia na hotelovej skole a rozhodni sa podla toho. Hotelova akademia ma aj odbor cestovy ruch a nide nie je napisane, ze musis robit presne to, co vystudujes, uvidis, kam ta to pocas studia taha, mozes nakoniec skoncit upnle niekde inde, mozno aj na VS uplne ineho zamerania
No v dnesnej dobe by som do hotelovej akademie ani cestovneho ruchu nesla, to skor biologia, enviromentalistika a zachrana planety alebo psychologia, tam mozes aj cestovat aj badat aj byt v kontakte s ludmi a im pomahat ... skus vygooglit nejake povolania a predstavit si ze to uz robis ako oni, ako sa pri tom citis, ci ti to dava pocit radosti. Dopredu nikde nebudes presne vediet, co a ako ... ked vykrocis na cestu ukazu sa ti nove pohlady a nove cesty a zdroje, ktore ta postupne z hmly dovedu na slnecnu luku. Hlavne nestracaj cas niecim co ta vobec nepritahuje. Vypni mysel a riad sa srdcom.
@vinetuu Ďakujem za odpoveď. Nevedeli by ste mi povedať prečo by som nemala ísť na hotelovku?
@ilianalu Keby som chcela ísť na hotelovku nevedeli by ste mi poradiť aký by som mala robiť odbor? Rozmýšľala som nad marketingom ale som čítala na internete že sa tažko s týmto odborom hľadajú práce a že niektorý študenti potom robili úplne niečo iné ako marketing. Teraz som aj rozmýšľala že by som išla na 5-ročné a potom by som sa na vysokej rozhodla že čo by som chcela robiť lebo teraz ako 14 ročná neviem čo mám robiť za prácu a všetko je pre mňa pri skoro riešiť že čo také chcem robiť v budúcnosti.
@vikinak123321456 ja som ti uz radila tu strednu odbornu skolu chemicku. Podla mna takto odbory maju v dnesnom svete perspektivu. Ucitelstvo ta lahko neuzivi a cestovny ruch mam pocit, ze tam sa utieka kazdy, co nevie, co so sebou. Odborne vzdelany clovek s dobrou anglictinou je vsade velke plus.
Dobrý deň neviem ako presne mám napísať novú správu tak to píšem sem. 11 ročná dcéra sa chce dostať na konzervatórium do Bratislavy konkrétne na konzervatórium Evy jaczovej sme z Východoslovenská a konzervatórium sa nachádza v Bratislave. Momentálne je šiestačka a potrebovali by sme vedieť či sa na konzervatórium ešte dostane moja dcéra tancuje od troch rokov a veľmi ju zaujíma klasický tanec ak by si niekto vedeli ako sa tam dajú urobiť prijímacie skúšky tak mi to prosím napíšte.
To si musíš poradiť sama 🤔🤔
Mňa tak napadlo, čo taká Pedagogická škola? VŠ- ucitelstvo ANJ v kombinácii s dejepisom. Napríklad