Ochotná maminka, ktorá nám pomôže s úlohou. Vopred ďakujeme
Výpočet tepla 𝑄=𝑚.𝑐.∆𝑡
v zadaní chýba hmotnosť valčeka
@lucka_ke nie a práve preto sa nevieme nikde s tým pohnúť, tak neviem či je tam chyba
@patka06 aj sme si to hneď mysleli, že je tam nejaká chyba
Bez hmotnosti valčeka sa to nedá vypočítať
@palcovicova ak príklad nenaväzuje na predošlý, tak napíšte, že nie je zadaná hmotnosť a preto sa nedá vypočítať
niekedy príklady nadväzujú na zadanie z úvodu, nebolo tam nič také?
@palcovicova mozno by som potom odpoved formulovala tak, ze mnozstvo tepla na hmotnost-cize z toho vzorca vypocitat sucin mernej kapacity a zmeny teploty a do odpovede potom dat, ze tolko tepla na 1kg.
@lucka_ke nie nebolo, toto je úloha jedna
tak to urobte ako radí dskjhfdlkdjhl, teplo na kg hmotnosti
Q=m*383*(200-20)=m*68940 J=m*68,94 kJ
ak by valček vážil 1 kg tak teplo bude 68,94 kJ
@lucka_ke nepochopím ako môže učiteľ zadať úlohu bez toho, aby si to skontroloval, ale to sa nám stalo už nie raz. Uvidíme, skúsime to takto napísať a som zvedavá na učiteľovu reakciu 😀
@palcovicova Vidím číslo 3 za lomítkom pod tou úlohou. Ide o úlohy, kde je zadanie a tá, ktorú si odfotila, je z okruhu 2? ....Hľadala by som predchádzajúce zadanie (napríklad údaj o rozmere valca alebo ak bol vyrezaný, údaje o rozmere telesa, z ktorého bol vyrezaný). Ak je daný údaj o rozmere, pomocou tabuliek dohľadať údaj o hustote medi. A z toho vyplývajúca hmotnosť.
Ale len hypotetizujem.
@katkamatka7 to už nenadväzuje na to
@palcovicova skús pozrieť predchádzajúci príklad, pred tým čo si nafotila ..nepoznám učebnicu, ale nevidím pred príkladom číslo ..podľa toho súdim, že začiatok príkladu je na predchádzajúcej strane
Ktorý to je ročník?
@patka06 je to 7 ročník, je to takýto pracovný list, zatiaľ to nemáme dokončené
Medený valček sa zohrial z 20 °C na 200 °C. Vypočítaj koľko tepla na takéto zohriatie potreboval. Hmotnostná tepelná kapacita medi je 383 J/kg.°C
VAŠE VYPRACOVANIE:
c = 383 J/kg.°C
t 1 = 200 °C
t 2 = 20 °C
m = 1 kg
Q = ?
𝑄 = 𝑚. 𝑐. ∆t
Q= 1 kg * 383 J/kg.°C * ( 200 °C - 20 °C )
Q = 1 kg * 383 J/kg.°C * 180 °C
Q = 68 940 J = 68,94 kJ
ak by valček vážil 1 kg tak teplo bude 68,94 kJ
Otázka
2. / 3
Vysvetli rozdiel medzi vznetovým a zážihovým motorom.
VAŠE VYPRACOVANIE:
zážihový motor má v porovnaní so vznetovým motorom jednoduchšiu konštrukciu, čo znamená, že aj jeho výroba je menej nákladná a tak sú automobily vybavené zážihovým motorom zvyčajne lacnejšie ako automobily vybavené vznetovým motorom. Okrem toho je zážihový motor v porovnaní so vznetovým podstatne vý
Otázka
3. / 3
Ktorý z týchto parných strojov využíval kľuku na pohánanie kolesa.
a)
parný stroj Denisa Pappina
b)
parný stroj Jamsa Watta
c)
parný stroj Heróna z Alexandrie
@palcovicova tak snáď učiteľka ocení, že ste sa vynašli
@patka06 to mi tu poradili maminky ktorým veľmi pekne ďakujeme
Ahojte baby je tu nejaká dobra dušička ktorá by nám pomohla z úlohou z fyziky??? Máme to vypočítané,,len by sme chceli vedieť ci dobre
hmotnosť valčeka nie je daná?