Pomoc pri maturitnej téme - grafika autorské práva

13. mar 2022

Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o pomoc, mám tému maturitnej práce výstava firmy, firemná identita apod. Lenže chcem redizajnovať logo. Zatiaľ mi z môjho brainstormingu vyšlo, že kaviareň, superzoo, reštaurácie apod. Vybral by som si pravdepodobne nejakú z nášho mesta a tu už je moja otázka môžem použiť ich logo následne to logo redizajnovať a mat to ako maturitnú prácu? K tomu budú vizitky, web, plagát, vizitky, tričká a nejaké materiály ako kryt na mobil apod. Nebude to nejak vadiť s autorskými právami? ( ešte zdôrazním to, že všetky naše práce budú vystavené v galérii v meste, kde sa môže prísť hocikto pozrieť )

veva24
13. mar 2022

Ahoj,ja som ako maturitnú prácu mala redizajn web stránky a musela som mať od nich povolenie, keďže to podlieha autorským právam

autor
14. mar 2022

@veva24 ďakujem pekne, dnes po konzultácii s pani učiteľkou som sa rozhodol, že budem robiť vlastnú značku kde budem ako fotograf/ grafický dizanér, kde budem prezentovať svoje osobné práce plus vizitky, plagáty apod.

veva24
14. mar 2022

super 🙂 držím palce 🙂

sindyem
14. mar 2022

Ahoj, mozem sa spytat, aku strednu skolu navstevujes?

autor
15. mar 2022

@sindyem Ssoš Bardejov - Propagačná grafika

sindyem
16. mar 2022

Super 😊 tak ti prajem vela stastia. Ja som byvala ziacka a teda absolventka SOŠ Polygraficka v Bratislave, a tam sme mali podobne rocnikove maturitne prace. Ja osobne som vtedy tiez vymyslala vlastnu znacku, logo, logo manual a k tomu vsetky tlacoviny, navrh web stranky, co ta len napadne...vsetko sme museli aj realizovat, davat tlacit apod. Tak si do mna vlial nostalgiu 😂 Drzim palce, nech sa praca vydari podla predstav a nech ta grafika bavi, a ked boh da aj zivi v buducnosti, ak tak mas v plane 🤗

autor
17. mar 2022

@sindyem waau, krásna správa a som rád, že som ti pripomenul tvoje maturitné časy 😇😄🙏🏼 A Anoo taktiež budem dávať všetko tlačiť a aj urobiť trička 😄 Noo je to zaujímavé a grafike by som sa chcel venovať aj naďalej ale mám v pláne ešte skúsiť výšku, nazbierať skúsenosti, kontakty apod. Jooj normálne mám z teba dobrý pocit aka si pozitívna a milá 😄

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. jún 2022

@97tomi to viem vďaka, nakoniec som robil úplne niečo iné a úspešne to prešlo vďaka za pomoc ☺️🙏🏼