Pôjdu 5-9roc. po prázdninách do školy?
@olli456 nik nevie aka bude situacia, bude sa otvarat podla toho noveho semaforu (automatu), ak budete v čiernej farbe, neotvori sa, ak nie, pojdete s testom alebo pokracujete distancne.... podrobnosti este nik nevie...ekze je to este daleko
tiež by som to rada vedela. Už pre istotu detom spravila v mojej pracovni aj kutik na online učenie sa do školy (stol, stolička, stojan na notebook). Nechcem čakat do poslednej chvíle na rohodnutie našej vlády
môj syn je ôsmak a práve sme sa s mužom rozprávali, že do ZŠ už asi ani nepôjdu, kým skončí pandémia a obmedzenia bude stredoškolák, už sú v podstate skoro celý školský rok online (nepredpokladám, že sa v januári otvoria školy, polročné vysvedčenia znovu nebudú)... budúci rok sú už deviataci a to sú v škole v podstate len pol roka
všetky veľké pandémie trvali tri roky
Myslim, ze nepojdu. Po sviatkoch opat stupne pocet nakazenych a zas budu obmedzenia 🤷♀️
su krajiny, kde je nakazenych oveľa viac a funguju. Len my na SR musíme stále vypínať ekonomiku :(
@diewcatqoo to si myslím aj ja že ešte január bude všetko zatvorené ani prvy stupeň podľa mňa nepôjde do školy nie to ešte druhý
@mareri v skole nie su, ale flakaju sa po meste v skupinach a bez rusok bez ohladu na zakaz vychadzania.
pôjdu... situácia sa zlepší a školy sa otvoria...
Školy sa nemajú otvárať plošne, sle podľa situácie v okrese.
@november1111 odkiaľ máš info, že bez testov? Pred vianocami sa na školách zisťovalo, či sú rodičia za nástup s testom, alebo pokračovanie v distancnej forme. Taká možnosť, že nástup bez testu, tam ani nebola. A pokial viem, posledný víkend pred 11.1. sú antigenove odberné miesta zatiaľ chystané na odbery pre školy. Respektíve, školy si majú sami zabezpečiť testovanie.
Tak ja dúfam, že pôjdu. A že učitelia to nepojmu tak, že od 11.1 do polročnej konferencie budú len skúšať, písať testy, písomky polročné z učiva, ktoré.... Hm... Prebrali?
stačí keby sa školy zriadili v NRSR, tam podľa Mikasa môžu ísť núdzový stav predĺžiť aj pozitívni poslanci 😉 super, nie?
@yukki tak ak sa vrátia, musia s tým počítať. Známky získané distancne nie sú objektívne. Ústne odpovede tak isto. Ja znamkujem teraz v podstate aktivitu, nie vedomosti.
My mame nastavený systém online hodín, učím naplno, ale mnohí žiaci doma nemajú podmienky, alebo to len preberajú a popoludní sa už nič neučia. Ich “učenie sa” konci vypnutím počítača po online hodine. Lenže to je malo, mali by sa, rovnako ako v škole, venovat učivu aj popoludní.
@olli456 nie
@deti95060810 v januari sa tazko situacia zlepsi...
Dnes zverejnili čísla. Otestovať sa vraj “chce” asi polovica školákov spolu s rodičmi. Neviem, čo ti zvyšní. Necelych 50% je malo pre návrat do škôl, vznikne ešte väčší rozdiel vo vzdelávaní deti ako doteraz. Neuvažuje sa o dobrovoľnosti testovania, ani že neotestovane deti budú sedieť v laviciach spolu s tými, ktorí (ne)dobrovoľne testovanie podstúpili.
No chce ako chce... asi tak ako som zaškrtila ja, že chceme spat do školy aj za cenu testov.
@hettinka, iste máš pravdu, a celkom chápem aj tento pohľad - to ešte k tým testom pisomkam previerkam po návrate do prezencneho vyučovania. Keby boli deti v ich veku už vhodné na samostudium bez učiteľa, tak by asi nebola povinná školská dochádzka. Veľké percento detí si urobí povinnosti (napíšte si poznámky zo strany 23-24, odpovedajte na otázky v priloženom pracovnom liste, a za domácu úlohu si vypracujte cvičenia z učebnice strana 33/1,2 a 3 a z pracovného zošita str. 28/4,5 a 29/5,6..............to za jeden predmet, čiže x4) Povedzme že okrem najbystrejsich to nezvládnu sami. A teda, príde domov rodič z roboty, a do večera im vysvetľuje, hľadá na internete a volí priateľa po telefóne, pomáha...staršiemu dieťaťu, mladšiemu dieťaťu... S poruchami pozornosti, dysfunkciami, predpísaným asistentom z CPPP.... Do toho odbieha do kotolne, skáče kolo kredenca pece že dajakú večeru navariť, nahadze do práčky, statok obriadi.... Možno sa stará ešte o starých rodičov, o maličké dieťa, možno v nie každej rodine býva po návrate rodičov domov v tejto vypatej situácii dostatočná pohoda na UČENIE SA... SAMOŠTÚDIUM..... Večer sú vsetci zrelí do postele alebo na psychiatriu, a nieže by ešte rodič po odoslaní všetkých zadaní ich nútil sa to učiť "pre seba" - ani čas už na to nie je. Jasné, mali by.... Ale nie je schopnosť, čas, sila........
ani Sibyla netuší