ahojte, dcéra nastupuje do 1. ročníka na vš, včera si zobrala veci na internát, no ako aby žila v izbe kde je hrubá pleseň a stenách to ako určite nie... Prosím Vás ako ste to riešili pri vašich deťoch, určite nie je 1 ani posledná. Dá sa prenajať niekde nejaká izba, alebo ste im prenajali byt? Určite ju nenechám žiť v takom humuse. Ďakujem
Kúpiť savo a vystriekať.
Pri dcere v BA sme to vyriesili brigadou, nikdy viac... a syn ide s kamaratmi na privat v Brne.
V den ubytovania je ubytovany povinny skontrolovat inventar a technicky, resp. celkovy stav izby a pripadne nedostatky hlasit internatu. Neviem, kde byva tvoja dcera, autorka, ale v BA na VS internatoch v Mlynskej Doline to takto funguje. Takze este by som to skusila riesit s internatmi. A ak nepomoze, tak uz jedine si to riesit po vlastnej rezii, poskladat sa na Savo, alebo ist na byt. No len uz teraz v septembri to bude s hladanim tazsie (hlavne s hladanim niecoho cenovo dostupneho pre studenta).
@januska12323 je tam diera, kde prší dnu, tak to pomôže na chvilku
@aeruginosa ano, podala sťažnosť no nič sa nevyriešilo, savo tiež nepomôže keďže na stene nad balkonom je veľká diera pozdlž kadial aj prší dnu
@rebcav Pokial viem, tak ubytovanie sa zacalo len vcera, takze pokym neodpisali, ze sa tym zaoberat nebudu, je sanca, ze pridu a poriesia to. Ale kedze su tam aj ine nedostatky a mate na to financie, tak jej radsej doprajte normalne byvanie. Mrzi ma to, niektore tie izby na intrakoch vyzeraju priserne a su v zlom technickom stave. Nie je to davno, co tam na jednu studentku v noci spadlo okno...☹️
Ak nájdem foto pošlem Ti...sa dogrcate,do čoho sú schopní nenažranci ubytovať ľudí za nemalé peniaze... každý,koho som oslovila "ja nič,ja muzikant".. či už dekanov,internátnych správcov,hygienu,inšpekciu🙄
Vrchol drzosti bolo za toto vyzbierať peniaze a v čase covidu zatvoriť a peniaze nevratit...o rok som odmietla platiť internát za celý semester, že budem vyplácať po mesiaci, keď nebola situácia s covidom ešte pokojná, myslíte, že sa to dalo.?.. buď splatiť celý celý semester naraz a keď nie dovidenia...a presne tak aj dopadli zas,intraky zavreli hneď po nástupe a peniaze nevrátili..smradi..
@miskakyska otras
@miskakyska to je voľačo otrasné. Takto nechať bývať ľudí? To im nikto nekontroluje? Hygiena?
U dcery to tiez tak vyzeralo na Mlynoch. Jacsom bola v soku, bala som sa polozit tasku na zem. Keby sme nesli s nou, asi by odtial usla...
Stazovali sme sa, no nic sa nevyriesilo. Vraj ked to boli kontrolovat, bolo to ciste. Akoze rozumiem tomu, ze maju zasluhu na tom aj studenti, lebo poniektori naozaj ziju ako prasce. Ale co je vela, to je moc...
No fuj.. Dcére vlani prerábali intráky, majú nové nábytky, matrace, periny.
@miskakyska a presne, na semester dopredu, inak neubytujú..
Wau 😲 tak to je brutal, horsie ako za mojich cias... a to sme mali v zime aj pri zavretych oknach taky prievan v izbe, ze som sa chodil ohrivat do kuchynky nad dvojplatnicku
Izba na zdielanom byte v Ba sa momentalne da zohnat za cca 250-350€ mesacne - podla toho kde byt je a s kolkymi ludmi by byvala. Odporucam hladat na FB v skupinach orientovanych na prenajom v BA.
@koniarova podľa všetkého a všetkých to bolo okaa🙈 ešte im aj z točky tiekla hrdzavá voda
@miskakyska takto nejak to vyzerá aj na jej pridelenej izbe, + pleseň na stenách a wc nie je na izbe len na poschodí. Manžel tam bol včera s ňou a povedal, že keby to nevidel tak neverí.... a nechcem byť sviňa ani tu rozvinúť debatu ale vraj ukrajinci majú luxusné ubytovanie v nejakom inom pavilone, ako sila už fakt.....
@rebcav ja som sa az zasmiala, ano je to z urciteho uhla pohladu tragicke, som 10 rokov po skole a vyzeralo to presne takto. ale napriek tomu 5 rokov na intraku boli uzasne a urcite by som o nich dceru neochudobnila aj napriek plesni atd.. my sme vzdy na zaciatku roka kupili sadru, vyspravili co sa dalo, vymalovali, poskladali sa na koberec a zavesy - vzdy to bola nejaka lowcost verzia z ikei, nedavno som narazila a fotky z tychto "prerabok" a teda napriek vsetkemu by som nemenila
Inak ja tomu naozaj nerozumiem... veď rodicia dokola opravujú tie izby, aj švagor bol celú izbu dať dokopy, keď synovec nastupoval. Ale keď to potom dostanú partie vyrastkov, ktorí iba zuruju, tak to znicia. Veď také wc snáď pár rokov necistili. Nám by na intraku takú izbu pri vystahovani nezobrali.. . Niektoré veci sú z dôvodu nekvalitnej stavby, ale väčšina z dôvodu absencie elementárnych hygienických návykov...
Podnajmov je vela, a okrem toho treba rozmyslat aj v sirsich suvislostiach a dobre si vybrat vo volbach. V kazdych.
Dcéra je druháčka,tiež tam býva. Ukrajinci nemajú žiadne “luxusné bývanie” v iných pavilónoch,minulý rok bola na Átriákoch,ktoré sú naozaj najhoršie a na izbe s ňou bola Ukrajinka rovnako ako Xy ďaľších na poschodí 🙂 Žiaľ,je to strašné a väčšina tých izieb vyzerá rovnako- zle a staro. Sú dve možnosti- byt/privát,alebo tento rok vydržať a budúci rok skúsiť chytiť manželáky. Tie sú prerobené,naozaj pekné,ale tých izieb tam je málo takže sú zvyčajne prvý-druhý deň výberu izieb rozobraté. Väčšina študentov si však izbu vyberá 3-4 deň tak nemajú šancu. Dcéra mala tento rok presne tú motiváciu,riadne makala aby mala dobrý priemer a podarilo sa jej uchmatnúť si práve tie. Ešte je šanca,že by sa s ňou niekto práve tam vymenil,ale tá je naozaj malá. Je to však smutné, že nám deti musia bývať v takýchto podmienkach a o lepšie bývanie sa pomaly “biť” :( Držím palce!
my sme prenajimali byt trom ludom - kazdy mal svoju izbu, platili 150,200,250 podla velkosti izby. Tak popozerajte, urcite sa nieco da zohnat 🙂
@rebcav ale toto bolo vzdy tak na starych Mlynoch, este aj za mojich cias, kuchyne nic moc, kupelky nic moc a prezili sme, na intrakoch bolo urcite veselsie ako na private, stale sa nieco dialo, aj svaby sem tam prebehli cez izbu a potom sa mesiac neobjavili...😉
@iva5981 presne moja rec, ten zivot na intraku sa zdaleka neda porovnat tou nudou na private, ked som po skole odisla do podnajmu. A ano sikovny otec by tu stenu dajak polepil ...
@rebcav ja bývam v byte s priateľom ktorý máme na pol prenajatý. Ale sú aj priváty, izby v domoch v bytoch atd kde sú len baby. No musíš rátať že to bude vyzsie suma. Ale dá sa zohnať slušne a lacno. Neviem kam dcéra chodí na Vš ale sú rôzne fb skupiny kde študenti hľadajú privat.