Ahojte, kto súhlasí, podporte prosím petíciu za zrušenie prijímačiek na stredné školy. Je nemysliteľné aby sa deviataci, ktorí sú závislí na výklade učiteľov a na svojich rodičoch, trápili a stresovali s prijímačkami keď rok a pol neboli v škole a maturanti čo sa vedia učiť sami mali všetko odpustené...
https://www.peticie.com/peticia_za_zrusenie_pri...
ja sa teším až tieto naše covidové deti vyrastú...neskor ked pojdu na pracovný pohovor, tiež bude petícia?
Ja osobne si myslím (som učiteľka), že prijímačky sú nielen z posledného ročníka, ale z učiva celej ZŠ (minimálne z učiva II. stupňa) a žiaci, ktorí sa počas distančneho učila a aktívne pracovali sa nemajú čoho báť. Všetci budú mať rovnaké podmienky, lebo všetci deviataci sú rovnako už niekoľko mesiacov doma. Tak isto aj stredné školy sú pripravené nato, že jednoducho tam budú nejaké medzery vo vedomostiach.
@snazilka_bio_mamka toto sa dá aplikovať skôr na maturantov, ktorí nevyhrali vobec nič lebo o pol roka majú skúškové na univerzite a tam sa s nimi nikto nebude baviť ... Ale toto sú deti na ZŠ.. tu tých 5 rokov robí veľa a rozhodne nemali všetky deti rovnaké podmienky... A teraz sa niekto nedostane na školu len preto že učiteľka flákala hodiny ?
toto urcite nepodporim, aby sa jednotkar z hornej dolnej, specialnej dostal na gymnazium a chudak zo spickovej skoly s 1-2 dvojkami nie?.....urcite nie, nech su prijimacky
@sorciera24 ešte gymnázia pochopím, tam majú byť najlepší ako píšeš ale ostatné stredné školy?
@miriam_s to, sa stazujte na svojej skole......len teraz sa uvidi kvalita skol, koencne a vyberte pre deti tie najlepsie...ja tam kde ucim si dobvolom tvrdit, ze ideme na 110% a moji žiaci su pripraveni na prijimacky....
Prijimacie skusky su vacsinou z uciva ktore je od 5 az 9 tak preco by ich mali zrusit, nechodoli ste do skoly rok a v 9 sa vacsinou opakuje ucivo z2.stupna. Covid bude vyhovorka aj pri pracovnom pohovore?
...som žiačka 3. Ročníka SŠ, a niesom za zrušenie prímačiek, pretože všetky deti sú na 1 "vlne" a mali aj mahurovnake učebné podmienky, keď sa zrušia prímačky, tak sa možno dostanú na školy na ktoré vedomosťami nemajú ale známkami áno, a trpieť budú žial tí žiaci keď sa dostanú na školy na ktoré vlastne asi nemajú vedomosti, čo bude dosť smutné ,nechcela by som aby sa moje dieťa zdarma dostalo na školu a potom ju nezvládalo...
@miriam_s lenže tych gymanzii je drviva vacsina....
presne, prijiamcky nie su len z posledneho roka
@att123 super keď tvoje dieťa je samostatné ale nie každému vyhovuje takéto dištančné vyučovanie a sú deti ktoré toho učiteľa naozaj potrebujú... Toto vôbec nebolo také tempo ako normálne a hoci ja sa svojmu synovi maximálne venujem aby som ho doma pripravila, toto vôbec nie je ok... A zaráža má táto schizofrénia že keď sa zrušili maturity všetci tu mali veľké ovácie... A pri deťoch na ZŠ toto nikoho netrápi...
na strednu školu sa MUSI dostať každy. Tak prečo sa bojite prijimačiek? Ved je jasne že medzi detmi su rozdiely. A presne tieto rozdiely maju rozhodnuť o tom kto sa kam dostane. Alebo mate ine kriteria?
ešte nevieš či vobec budú a už udržuješ paniku
@miriam_s na vysokej tiez budete plakat nech sa zrusia skusky, statnice, potom pohovory a pod? Komu na tom zalezi tak sa na tie prijmacky pripravy (moznosti je kvantum), takto sa tam dostanu ludia co na tie skoly nemaju predpoklady (vieme ako sa casto x znamkuje na zs a hlavne teraz)..
Dopraj a bude ti dopriate sa tomu hovorí...je mi jasné ,že keby dvoje dieťa bolo v maturitnom ročníku, tak spisuješ petíciu za zrušenie maturít a nadávaš na zrušené prijímačky
@kataina za normálnych okolností sú príjmačky bez diskusie, ale toto dištančné vyučovanie otvára priepasť medzi deťmi... Dieťa ktoré je šikovne ale majú slabý internet alebo nemajú speci notebook pre každé dieťa je takto odkázané na horšiu školu pretože nemalo taký prístup k tým hodinám... Toto nás pripad nie je ale nepríde mi normálne ze maturantom - dospelým ľuďom sa to zruší a ešte tlieskame, a deti ns ZŠ v tomto necháme. Potom mali nechať príjmačky AJ maturanti. Nech sa učia všetci. Ale toto normálne nie je. Osobne som nesúhlasila aby boli zrušené maturity. Mali to písať všetci. Ale toto mi dych vyráža že moje dieťa nechajú napospas a im to zrušia... Ak by maturity nezrušili, nepovedala by som pol slova že ich má môj syn písať. Ale pre maturantov toto všetko platí aké sú oni chudata bez školy a na môjho syna majú úplne iné kritériá??? Asi je to potom moja vina, mala porodiť 4 roky skôr 🤷🤦
uz som podpisala