No , takže výber strednej školy je asi dosť taký krok ... CHCEM sa opýtať nevieme si vybrať či Pedagogická alebo Obchodná (oby dva by ma bavili) .. Neviete poradiť nejaké skúsenosti a tak ? 🙂
@noemkanikoletka čo ťa baví?......čo by si chcela robiť.....máš rada deti?....lebo kanceláriu....
Ja by som dala strednú oa a vysokú pedagogickú. Lebo bez výšky sa asi len tak v tom obore neuplatnis
@noemkanikoletka ufff hlavne sa poriadne priprav na prijímačky zo slovenčiny 😅 baviť ťa v konečnom dôsledku nebude ani jedna, úprimne nepoznám jediného teenagera, ktorého by škola bavila, takže asi tak... naviac sú to dosť odlišné zamerania, treba si rozmyslieť, kam by si chcela v živote smerovať... osobne si myslím, že ak neplánuješ VŠ, tak lepšie uplatnenie budeš mať s obchodnou akadémiou a teda v dnešnej dobe robiť učiteľku, no vlastnej dcére by som sa to snažila vyhovoriť... vyhliadky, že sa niečo v školstve zmení, kým doštuduješ, sú dosť mizerné...
@noemkanikoletka podla toho co ta bavi, ja som chodila na pg, ked mas rada umenie a tvorivu pracu, deti 🙂 Na pg budes mat predmety ako Vv, Tv, Hv - nausis sa hrat na hud. nastrojoch ( klavir,flauta, gitara) a budes mat dramaticku vych. ( budes hrat divadielka), budes mat v kazdom rocniku tyzd. kurz ( lyzia., turisticky, plavecky), predmety ako pedadagogika, psychologia proste sa tam budes vela hrat a tvorit, obchodna je skor o cislach, ekonomike 🙂
Záleží od toho, kam chceš ísť na vš. S oboma uvedenými školami ju musíš mať, ak sa chceš uplatniť v odbore.
@noemkanikoletka
pises, ze obe skoly by ta bavili.
Chces ist aj na vysoku skolu?
vies si predstavit pracu aj s detmi v skolke, v skolskom zariadeni, aj pracu v kancelarii?
ja som za to aby si si vybrala niečo čo vieš že ťa bude baviť 🙂 ak máš rada deti a prácu s deťmi choď na pedagogickú 🙂 ak máš rada kancelárie a čísla tak určite OA 🙂 ja som sa tiež rozhodovala 🙂 ale matematika je jedna s mojích horších stránok 🙂 na Pedagogickej máš 1-2 hodiny týždenne 🙂 ale nie je to vôbec lahká škola 🙂 Pedagogika a Psychológia dá zabrať 🙂
Vyber si OA, ak sa dobre ucis a mas dobre znamky tak OA, pretoze mas vacsie uplatnenie z tejto skoly aj keby si nesla na vysoku. Pedagogicka nie je zla, ale praca s detmi je tazka a nie je v dnesnej dobe zaplatena. Ja mam OA a som nad mieru spokojna, moja mama ma pedagogicku a nedovolila mi ist na nu a dobre spravila, lebo vedela preco.
Obchodná akadémia 🙂 ja to mám za sebou a neľutujem 🙂 jediné, čo mi je ľúto, že som chodila do Nového Mesta nad Váhom a nie do Trenčína, kde je to lepšie
oby dva???
V sucasnosti ani jedna nema uplatnenie po dostudovani vysoka pravdepodobbnost ze sa nebudes mat kde zamestnat. Obe su momentalne na najnizsich prieckach uplatnenia.
No keduz tak OA🙂
To musíš vedieť skor sama, ja by som skor obchodnú.