Pedagogická škola

janinamojka
8. jan 2023

Je lepšie ísť po strednej pedagogickej škole na výšku pokiaľ chce mať syn pedagogické vzdelanie alebo z gymnázia??Prosím reálne skúsenosti.

lukbe
8. jan 2023

@janinamojka podľa mňa z gymnázia.

kacena4
8. jan 2023

je to individualne zalezi aky odbor

janinamojka
autor
8. jan 2023

@kacena4 chce niečo so športovým zameraním,učiteľ TV,vychovávateľ,..ale nechce športovú školu priamo.Chce pedagogicku strednú.Po nej sú možnosti nadstavby, na Bc . napríklad?

simca1106
8. jan 2023

@janinamojka ja mam pedagogicku strednu a isla som aj na VS. Vtedy ( 10rokov dozadu ) to fungovalo tak, ze som si vybrala 2 odbory ( anglictina + pedagogika ) a mala som este aj akoby zaklady ucitelstva ( akoby ucitelske minimum ktore sa bezne studuje 2roky ). A omnoho lahsie sa mi tieto ucitelske predmety absolvovalo, lebo som mala zaklad zo strednej. Cize za mna lepsie ist aj na strednu pedagogicku, ak sa teda naozaj tomu chce venovat 🙂 lahsie pochopi predmety z ucitelskych predmetov 🙂

lukbe
8. jan 2023

@janinamojka ak chce ísť niekto na VŠ pedagogického zamerania,vždy budem tvrdiť,že lepší základ je gymnázium. Ale priznávam,že v dnešnej dobe,keď už rušia V Š prijímačky,tak sa tam dostanú aj žiaci rôznych stredných škôl,takže asi je to už aj jedno.

janinamojka
autor
8. jan 2023

@simca1106 tiez mam pocit ze ako zaklad je ta stredna pedagogicka lepsia..dakujeme za radu🙂

luccija
8. jan 2023

@janinamojka polovicu kamarátok na VŠ z pedagogickej nezobrali, ale dievčatá z gymnázia ano

luccija
8. jan 2023

@janinamojka ako základ je lepšia pedagogická, ale výsledky a známky asi mali lepšie z gymnázia, keď ich vzali, alebo to baby na pedadogike flakali🙂

bcrow1307
8. jan 2023

@janinamojka podľa mňa je lepší základ gymnázium. Ak rozmýšľa o tom, že chce učiť, tak mu Bc. nebude stačiť na plnú kvalifikáciu, resp. lepšiu platovú triedu. Ak rozmýšľa nad VŠ tak sa pedagogiku a psychológiu naučí aj bez pedagogockej strednej. Ruku na srdce toto sú tie podradnejšie predmety. Dôležité budú tie, ktoré si vyberie do kombinácie. TSV a niečo. Hlavne nech si tam vyberie niečo čo má aj dobrú hodinovú dotáciu, či už na ZŠ, alebo SŠ. A možno si to za tie 4 roky rozmyslí a bude chcieť robiť niečo úplné iné ako je pedagogika.A na to mu bude gymnázium najlepším základom.

janinamojka
autor
8. jan 2023

@bcrow1307 no chce sport,jednoznačne..po strednej by chcel katedru tv a sportu v BB...je to tazke v 14 sa rozhodnut definitívne..Preto zisťujem nazory,skúsenosti..

vamajka
8. jan 2023

@janinamojka urcite z gymnazia

zuz02
8. jan 2023

Tiež som za gymnázium. Lepší základ mu dá a väčšie možnosti pri výbere aprobácie pre štúdium na FTVŠ.

vamajka
8. jan 2023

@janinamojka podla mna nemas pravdu. Lepsia priprava na VS je z gymnazia. Syn to tak ma teraz konci VS pedagogicku a veru v 1. rocniku bolo dobre sito a vydrzali najma gymnazisti

olivka0216
18. jan 2023

Určite z Pedagogickej. Keby mu nevíde výška, aspoň už 1 vzdelanie ma, a ide hned pracovať (samozrejme ho neurážam že je hlúpy) a keď bude pokračovať aj na výške v Učiteľstve ,bude sa vedieť lepšie obracať v určitých dokumentoch. Takže radšej pedagogická ako Gympel ale zase podľa toho, čo by chcel ísť učiť a v akom odbore.