Ospravedlnenie plnoletého žiaka

3. dec 2021

Môže si profesor pýtať potvrdenie od lekára, ak je žiak plnoletý a má potvrdenie od rodičov, že sa môže ospravedlňovať sám?
Podľa nového zákona sa žiak môže ospravedlnit 5 idúcich dní za sebou. Chýbal som 4 dni za sebou, z dôvodu choroby, ktorá nebola až tak závažná, že som musel ísť lekárovi, no moja profesorka žiada potvrdenie od lekára a nechce mi hodiny ospravedlniť. Má na to právo?

shinon258
3. dec 2021

My sa na strednej nemohli ospravedlňovať aj keď žiaci boli plnoletí. Normálne rodič alebo lekár

medeaa
3. dec 2021

pravne neviem ako je to osetrene, ale my sme 4 dni po sebe nemohli chybat bez peciatky od lekara. Tam by nepomohlo uz ani ospravedlnenie od rodica a uz vobec nie od ziaka.

hipuska
3. dec 2021

Čo znamená potvrdenie od rodičov, že sa môžeš ospravedlnovat sám? To je divne. To som ešte nepočula. Nech ti ospravedlnenku napise rodič. Teraz, počas covid môže až 5 dní. Ak to nebude chciet uc.zaakceptovat, choď za riadietolom

kacena4
3. dec 2021

zalezi od toho co mate v internej norme ak je tam 3 dni rodic a viac lekar tak 4 je uz na lekarske ospravedlnenie...

autor
3. dec 2021

@medeaa ospravedlnit sa mohol žiak len 3 dni ale teraz cez covid je limit 5 dni. Ked je ziak plnolety a ma opravnenie rodica, tak sa môže ospravedlňovať sám.

autor
3. dec 2021

@hipuska keď je človek plnoletý a má potvrdenie od rodica, tak sa už môže ospravedlňovať sám, ale ďakujem asi to bude potrebné riešiť s riaditeľkou

hipuska
3. dec 2021

Aha, to som nevedela že takto funguje. A áno, platí tých 5 dni. U nás s tým vôbec nieje problém, často riešim iba správou cez edupage. A naša dr, ani potvrdenia pod 5 dní nechce dávat (pokiaľ nejde fakt o lekárske vyšetrenie a niečo vážnejšie). Je to aj kvôli tomu, aby sa znížila návštevnosť u dr

medeaa
3. dec 2021

wow, casy sa menia 🙂 a to ani nie som az taka stara 😂 tak snad sa ti podari pani ucitelku nejako obist... tiez neviem, co z toho robia vedu, iba ze by si bol nejaky problemovy ziak 😈

sasha10
3. dec 2021

Skús povedať, že lekárka neberie momentálne všetkých pacientov kvôli momentálnej situácii a iba si s ňou volal napr. Aspoň z mojej skúsenosti je to aj realita, moja lekárka neberie veľmi ľudí, iba po telefóne predpise lieky po novom... A nemáš pečiatku

nelca84
3. dec 2021

Ano, 5 dni je mozne ospravedlnit. Ked ti to ucitelka nechce uznat, je problem aby ti to napisali rodicia?

marca12
3. dec 2021

Nemoze ti ospravedlnenku napisat rodic? Ved v tejto korona dobe skoly nevyzaduju ospravedlnenky od lekara. Na 5 dni ti moze napisat rodic. Alebo zavolaj lekarke,ze si bol chory a ostal si doma. Da ti ospravedlnenku. Povedz jej,ze si nechcel chodit chory do ambulancie,ked je teraz korona.