Oplatí sa chodiť na doučovanie z matematiky a slovenčiny?

emasuta
10. júl 2024

Oplátí sa chodiť na doučovanie z matematiky a slovenčiny ? Asi ano ale zaujíma ma či máte s tým niekto skúsenosti. Pretože by som chcela chodiť na gympel a idem do deviateho ročníka, tak som o tom rozmýšľala...

crazy_cat_lady
10. júl 2024

urcite sa oplati, ak mas pocit, ze v niecom "zaostavas", pripadne by si si chcela dobehnut/nadbehnut nejake veci, ktore na gympli by si mala uz vediet, tak ak mas moznost, urcite chod do toho 🙂

letfenixa
10. júl 2024

@emasuta závisí od tvojich vedomostí, prístupu k uceniu, možnosti doucovania v škole,.... Lievikom to do hlavy nejde.

anjelicek26
10. júl 2024

Otázka je,kde je problém.. vôbec ti to nejde (potrebuješ veci dovysvetlit) tak by som na gympel nešla, budeš sa tam trápiť... ak chceš ísť na vychyteny gympel, kde je malo miest a spraviť prijímačky na topku a preto doučovanie,tak samozrejme áno.

emasuta
autor
10. júl 2024

@anjelicek26 akože nie že mi niečo nejde tak by som to asi uplne nenazvala len napriklad v matike niesom až tak výborná, takže či by ma to nemohli niako doučiť neviem. No a na slovenčinu máme mladú učiteľku,ktorá nám to ( podľa mňa ) neviem poriadne vysvetliť a väčšina triedy tomu nechápe...

gerdusha
10. júl 2024

@emasuta veľké písmená,čiarky a bodky tiež asi nevysvetlil, čo? (Nemám rada toto zvaľovanie viny na učiteľov)

damarti
10. júl 2024

@emasuta Ahoj, ja učivo vysvetľujem zrozumiteľne a presne viem, čo potrebujete ovládať na prijímacie pohovory zo slovenčiny, keďže mám mnohoročnú prax v školstve. Moji žiaci sú prevažne úspešne prijatí na stredné školy. V prípade záujmu mi napíš súkromnú správu, prosím.

18lucy11
11. júl 2024

@gerdusha prečo zvaľovanie viny na učiteľov.
Nie každý učiteľ vie vysvetliť tak ako by mal.Moju dcéru učila matematiku a dejepis učiteľka, ktorá nevedela vôbec vysvetľovať a učiť stále mala 3 na vysvedčení.
Ale našťastie šla na materskú, začala ich učiť iná učiteľka a šup samé jednotky z pisomiek aj na vysvedčení.
Takže môj názor je,že veľmi veľa záleží aj od učiteľa ako to vie naučiť, vysvetliť a podobne.

kate_cs
11. júl 2024

@emasuta ak si nájdeš kvalitné doučovanie, môže ti to len pomôcť. U nás v meste je o štúdium na gymnáziu veľký záujem, tento rok nezobrali viacero jednotkárov. A to mala väčšina z nich doučovania v škole, aj mimo školy.

nelka93
11. júl 2024

Určite to ma zmysel. Ja som síce na doucka nikdy chodiť nemusela, ale už asi 12 rokov doučujem matiku a fyziku od základnej školy až po univerzitu, a pre tých študentov to ma veľký zmysel, hlavne ak si nie sú istí, kde je problém. Pripravovala som deti na 8 ročne gymnázia, deviatakov na stredné skoly a aj vysokoškolákov na skúšky a 90% z nich veľmi rýchlo chapalo ucivu. Podľa toho čo píšeš ti to celkom ide a potrebuješ len postrcenie ze to zvladnes. Skus si nájsť niekoho a aspoň jednu hodinu ze ci ti bude sedieť štýl učenia. Lebo nie každému sadne to iste. Ja som na ZŠ mala učiteľku, na ktorú všetci nadávali a ja som mala jednotky

luccija
11. júl 2024

@emasuta áno, budeš mať dobrý pocit, že si spravila všetko.Najdi si na webe staršie testy z prijímačiek a môžeš si trénovať.Vela stredných škôl a gymnázií ich ma sprístupnených.Plus som kúpila v pantha Rhei testovnice zo SJ a Mat vzadu sú správne odpovede

tinalia
11. júl 2024

Ja som chodila na doucko zo slovenciny kvoli monitoru aj ked som mala zo slovenciny dvojku. A potom som sa hlasila na gymnazium a prijali ma. Za mna doucko bolo skor na dopylovanie uciv, ktore boli v skole nedostatocne vysvetlene alebo sme sa tomu az tak nevenovali

slavka136
16. júl 2024

Áno oplatí. Ak by si potrebovala doučovanie z matematiky, ozvi sa mi. rovnanova136@gmail.com

oskvarka
16. júl 2024

@emasuta určite to má zmysel ak máš záujem sa učiť a učiteľ ktorý ťa učí ti v nejako smere nevyhovuje...
@gerdusha pokojne može byť problem aj vzájomný a vobec to nemusí byť nejaká osobná antipatia či nerešpekt alebo neschopnosť učiteľa... veď na tom predsa nezáleží... tu nejde o to "neuraziť " učiteľa ale naučiť sa na príjmačky..