Ohováračské baby

23. nov 2023

Ja viem že je toto fórum pre mamičky. Ale neviem kde inde sa mám spýtať. Tak keby náhodou sú tu nejaké baby 15-18 rokov rada by som nejakú radu. Sme plná trieda báb a ja slm hneď vedela že to dobre nedopadne a veru že ani nedopadlo. Je len november a už sa každý ohovára. Je jedna taká veľká skupinka s ktorou som sa bavila ale začali ma ignorovať tak som ich nechala tak išla som za ostatnými. S nimi sa bavím len tak trochu lebo nechcem to prehnať. Lenže tá veľká skupinka báb nemajú radi tu babu s ktorou sa trocha bavím a začali ohovárať aj ju ale aj mna a pri tom ja som nič zle nespravila💁🏼‍♀️. Nechcem ja ich ohovárať a nechcem ani tu moju ďalšiu spolužiačku chcem byt taká neutrálna lenže je mi to dosť nepríjemne keď sa stále na mna pozerajú, šepkaju, smejú sa na mne. Nemôžem pomali ani nič povedať a kaslala by som na to ale strašne ma to hnevá tak či náhodou neviete ako to zmeniť.

medda_beda
23. nov 2023

Nepoteším ťa, ale aj dospelé ženy vedia byť slepice a ohovárať okato.

autor
23. nov 2023

@medda_beda chcem na to kašlať že ich k životu nepotrebujem ale ďalšie 4 roky s nimi neprežijem

medda_beda
23. nov 2023

Ale prežiješ.Inde to lepšie nebude.
Jedine na nejakej menšej škole v malej triede.
Všade sa ohovára.
Môžeš zmeniť triedu alebo školu.
Ale garantujem ti, že takéto sliepočky sú všade.

heidy222
23. nov 2023

Zostaň taká aká si, neohovaraj a oni sa za 10 rokov budú hanbiť a ty môžeš chodit s hlavou hore. Ten vek 15-18 je dosť nahovno, vydržať a tie najlepšie roky prijdu ešte 😉

autor
23. nov 2023

@heidy222 ja si to tiež hovorím. Pre mna je teraz dôležité štúdium a potom sa budem zabávať. Oni teraz (nie všetky) pijú, fajčia a podobne veci dostávajú zle známky a majú v p**i

katka700
23. nov 2023

Ber to ako prácu, si v tej skole z nejakého dôvodu. Neohovaraj, nezosmiesnuj a buď neutrálna ako doteraz a venuj sa učeniu. Hlavne nikomu nepomahaj co ta ignoruje a rehoce sa na tebe. Chce tá vyrehotana pitcha opísať domácu, nech sa páči najprv nech navali 5 euri. Nemôžeš ľudí donútiť aby ťa mali radi, ale vieš sa správať tak aby ťa rešpektovali. Keď je kolektív tupý radšej si drž odstup. Nikde nie je povedané že kamarátky musíš mať v škole.

ivanak49
23. nov 2023

Baby sú kravy....ak si dokážeš nájsť jednu kamošku v triede držte sa spolu ostatné smejuce nepotrebuješ za kamarátky nevšímaj si to ....ja som prežila to isté keď som mala 15 teraz mám 30 dokonca by som povedala že nás s kamoškou až šikanovali tvrdili že sme socky že v živote budeme tupane že sa obliekame staromódne nemalujeme sa sme s chudobných rodín že o nás neopre nikto ani hrdzavý bajk lebo oni boli priamo na škole naozaj hviezdy každý sa chcel sními baviť ...a vieš čo ? Teraz my s kamoškou máme milujúcich manželov deti krásne nové domčeky ktoré sme si kúpili na kľúč auta ...najnovšie iPhon viac drahych sperkov voňaviek oblečenia dovolenky a ich názor je ako také chudery sockove sa môžu mať dobré lebo oni bývajú v podnájme v jednoizbakoch a nemajú nič z toho .....a nechválim sa len sa ti snažím povedať nikdy sa nenechaj nikym ponižovať aby si sa cítila ty zle že sa niekto na tebe smeje lebo si nikto .....pretože raz môžeš byť omnoho viac ako oni všetky do kopy 😉😊😊😊😊😊

autor
23. nov 2023

@ivanak49 nemám tam že kamarátku ale bavíme sa trocha a to mi docela stačí.

minka201
23. nov 2023

Hlavne sa nenechaj do ničoho zatiahnuť. Nepritakávaj im, ak povedia na niekoho niečo škaredé, lebo to hodia na teba - s tým mám osobnú skúsenosť. Nikdy o nikom nehovor zle za jeho chrbtom ani keby to bola pravda. Môžu to prekrútiť a zneužiť proti tebe. Takým ľuďom nehovor nič zo svojho súkromia. Ak ťa ohovárajú iba preto, lebo sa bavíš s babou, proti ktorej niečo majú, nevydrží im to dlho. Nič viac na teba mať nebudú. Nemusíš byť kamarátka s každým, ale buď vždy férová. A pamätaj na to, že aj keď je to ťažké, je to len obdobie.

autor
23. nov 2023

@minka201 áno ale oni sú veľká skupina ale asi fakt na to kašlem keď musia ohovárať aby boli šťastne tak nech ohovárajú🤷🏼‍♀️

ddaassuullaa
23. nov 2023

Kam cert nemoze, posle zenu....a je to pravda🤷‍♀️

estellas
23. nov 2023

Ja to poznám, tiež sme boli čisto dievčenská trieda a neboli sme dobrý kolektív. Ja som sa so spolužiačkami nebavila, rozprávala som sa len s tou s ktorou som sedela. Na začiatku to bolo v pohode bavil sa každý s každým. Potom som začali ohovaracky. Neskôr už sme boli pohádané niektoré ani neprišli na stužkovú.
Nebolo to tak ako u teba v triede, boli sme poskupinkované.
Nebola u nás jedna veľká skupina.

autor
23. nov 2023

@estellas to aj u nas najskôr cela trieda jedna veľká partia a potom to začalo že ona tamto henta toto a už sa to dalo do skupín

ivangeline
23. nov 2023

Ja som ostala 3r neutralna a bola to dobra volba. S kazdym som porozpravala. Ale drzala si odstup. ;) Bola to dobra volba. Dalsi rocnik ma vtiahli do tych pletiek...

kamatopo
23. nov 2023

Vysvetlím ti to ako mojej dcére. Nauč sa ignorovať a prehliadať. Ohováranie má svoj základ v závisti. Ak niekto závidí tak druhému nedopraje. A keď nedopraje tak sa takto msti. Ty buď sama sebou. Toto je škola a ty máš svoje kamarátky doma. Sústreď sa na to. Odbiť si ten deň v škole a tešiť sa domov,na víkend či prázdniny s rodinou. To sú žaby ktoré živí to ,že sa niekto pred nimi trasie ,lebo na nič iné nemajú. Držím palce a uvidíš bude dobre.