Odhovoriť alebo podporiť dcéru, aby sa stala policajtkou?

29. júl 2023

Ahojte. Trosku netradicna otazka, chcem sa ale len spytat na nazory vas ostatnych zien, matiek. Dceru caka buduci rok maturita a vyber vysokej skoly. Zacala premyslat o policajnej akademii. Sportuje, ma dobre fyzicke vysledky, kondiciu, maka na sebe. O tuto stranku sa nebojim. Skor o to, ze je taka krehka, utla, no a aj celkom bojazliva povaha.. napriklad, boji sa si ist sama zabehat na polnu cestu za dom, ze co ak by tam na nu vybehol nejaky pes alebo sa jej nieco stalo, vzdy s nou musi niekto ist.. a takto podobne. Tu sa trocha na zaklade jej povahy obavam, ci by to bola pre nu vhodna volba, predsa len ako policajtka niekde v terene by zazila vela nebezpecneho.. (a nie, nechce robit nic administrativne a pod., ale v terene).. Moja otazka znie, odhovarali by ste ju, alebo ju podporili, aj napriek obavam z uvedeneho?

lorin29
29. júl 2023

Podporiť 🙂ja som tiež bola kedysi taká povaha a nakoniec som vyštudovala sestru a tam takáto krehká byť veru nemôžem pretože sú situácie kedy by to nebolo dobré ...takze ja by som ju podporila určite 🙂

mikitilik29
29. júl 2023

Určite nech vyskúša

patka06
29. júl 2023

Podporila by som ju, naučí sa prekonať strach

beata_k
29. júl 2023

Vezmi ju na strelnicu, nech ma obraz do coho sa pusta. (ja by som odhovorila. Zenam policajtkam v terene nedoverujem)

syslik81
29. júl 2023

moja sesternica isla na policajnu a jedine co robi je ze sedi v office.. kludne aj tvoja moze byt len nieco take ... kazdopadne podporit ju je to najlepsie riesenie

janka_266
29. júl 2023

Navrhla by som jej ísť na právo, s ním môže byt aj policajtka, a keby si to v priebehu vš rozmyslela, mala by aj iné možnosti. Tak som to spravila aj ja 😃

zazrak1991
29. júl 2023

Neodhovaraj ju ...mňa naši odhovorili ,resp.vyslovene mi zakázali byť učiteľkou a ja to dodnes ľutujem že som si za tým nestala . Od malička som chcela učiť ...určite ju podpôr ,dôveruj jej 🙂

karolina04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaga18
29. júl 2023

Určite ju podpor, aj moja sa tam chystá 🙂 Držím palce 👍

shellmass
29. júl 2023

@jaga18 skus sa spýtať policajtov v teréne aký majú názor na policajtky, mladé dievčatá co prijímajú do zboru.. Pozri teraz keď chodia hliadky, 45 kg dievča a chlap vedľa nej.. Poznám veľa policajtov a není sú vôbec nadšený, keď s nimi majú slúžit, pokiaľ sa nieco zomele.. Ako je pekne keď ta zastaví pekná policajtka, da ti pokutu. Ale v real zásahu neviem... Pokiaľ bude sedieť niekde v kancli, pripadne robiť nieco iné...

jaga18
29. júl 2023

@shellmass myslím si, že nie je žena ako žena. Neviem, kto a ako prejde cez fyzičku. Moja dcéra má 18, z toho 13 rokov tvrdých tréningov, počas ZS trénovala dvojfazovo, ma lepšiu kondičku a fyzickú zdatnosť ako 90% chlapcov v jej veku. A zďaleka nemá 45kg .Je zvyknutá na prísnu disciplínu a taktiež na riešenie konfliktov - nemá problém dať do laty podnapitych agresívnych típkov ( pracuje resp brigaduje v diskobare) .
Ja ju v tomto smere budem podporovať a stat pri nej, aj keď určite by som bola radšej keby šla na medicínu ako jej starší brat.

karolina04
29. júl 2023

Príspevok vyššie som zmazala lebo som ti poradila podporiť ju nakoľko som zle prečítala príspevok Ako prepáč ale neviem si predstaviť fyzicky útlu ,krehkú a bojazlivú policajtku v teréne to je asi to najhoršie čo sa môže stať .Chudák policajt čo s nou bude slúžiť. Policajt má mať odvahu, nebojácnosť ,rozhodnosť aj určité fyzické dispozície. To je môj názor.

smajliica
29. júl 2023

Bratranec akurát skončil policajnú akadémiu a dostal miesto na ministerstve vnútra ako poradca 🙂
Nemusí robiť iba v teréne, je tam veľa rôznych pozícii.

maminka940
29. júl 2023

Ja by som k polícii nešla už len skrz platu .
Je to málo platené už sa skôr oplatí Ossr alebo ZVJS
A nie je to zas žiadna makacka...

dennkka
29. júl 2023

musí zvládnuť aj psychologické testy, je možné, že neprejde

tomsta003
30. júl 2023

@smajliica áno nemusí ale autorka píše - dcéra nemá záujem robiť v administratíve , ale chce robiť v teréne.

kvietok2012
30. júl 2023

@shellmass presne ako píšeš...mám muža policajta a veľakrat mi povie ze musel dávat pozor aj na ňu.

veselo_neveselo
30. júl 2023

Neodhovaraj ju, ked to chce studovat, nech ide. To este neznamena, ze to aj bude robit. Skola jej otvori nove obzory, nove oblasti aj v policii o ktorych teraz ani netusi, a nakoniec mozno bude robit nieco uplne ine.
Ak aj zacne, este to neznamena, ze to aj dostuduje. Nezabudni jej niekedy aj povedat, ze ak uvidi, ze to nie je pre nu, tak je OK zmenit studijny odbor, ci skolu, a ist robit nieco ine.

karolina04
30. júl 2023

@veselo_neveselo čiastočne súhlasím nech študuje len prosím nech nechce slúžiť v teréne

zuzulka558
30. júl 2023

Ja som chcela ale par bývalých policajtov co mam známych alebo ešte boli v službe ma odhovorili keď som chcela po materskej pri prvej dcére, dat prihlášku,, myslím ze neľutujem keď mi teraz povedia aké nároky atď počas covid začali na nich byť, z rodiny jeden odišiel do výsluhového hneď ako im sibalo a to chcel ťahať ešte pár rokov v kancelarii

lydiasabolova
30. júl 2023

máme kamarátov policajtov a treba zvážiť aj fakt, že terén to nie je len výjazd ku neprispôsobivým ľuďom, rozdávanie pokút atď ale občas aj rozkúskované ľudské telo po zrážke s vlakom alebo človek obesený na lustri v obývačke.. cíti sa dcéra aj na niečo takéto?

zuzulka558
30. júl 2023

@lydiasabolova presne toto chodil do terénu robiť môj bratranec a mali veľa nováčikov co to nedali 😵 myslím si ze si to nepriznaju ani on ale za pár rokov to veľa robí v hlave keď si stále pri náleze mŕtvol a v otrasnych stavoch niekedy

vanilkovazmrzka
31. júl 2023

Mala by si ju podporit, a upozornit aj na to, ze jej bojazliva povaha moze byt velkou prekazkou. Ale kazdopadne som za podporu, a mozno jej policajny vycvik pomoze tu jej bojazlivost prekonat a v konecnom dosledku jej to prospeje.

mondolina
31. júl 2023

robím to už 10 rokov, a zatiaľ nemám problém s ničím.