Odbor kynológia

14. sep 2023

Syn pôjde na strednú školu a uvažuje nad odborom kynológia. Na vysokú školu zatiaľ neplánuje. Skôr by chcel ísť po strednej škole na vojenský výcvik. Na vysvedčení má 3 z matematiky a slovenského jazyka, ostatné 1, 2.
Mám tieto otázky:
1. Na akú školu a kde chodí vaše dieťa?
2. Je tento odbor ťažký?
3. Musí mať doma psíka?
4. Našlo si vaše dieťa zamestnanie v tomto odbore?
Ďakujem za odpovede.

elenajezova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenajezova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenajezova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
14. sep 2023

Uplatnenie s kynologiou velmi slabe.
A kynologiu ako taku moze robit dieta/clovek s talentom aj uplne mimo skoly, ak to robi vo volnom case a je v tom dobry.

anonymanonym
14. sep 2023

Ja by som nebola uplne za aby moje dieta ide na tuto skolu (aj ked konecne rozhodnutie by som nechala na dieta 🙂). A to som uplny nadsenec do psov, venujem sa aj treningom a pod.

Je to cisto moj osobny nazor, ale chcela by som, aby ma moje dieta zadne vratka v podobe vzdelania aj v inom odbore. Moj nazor vychadza z toho, ze vsetko co moze clovek robit po ukonceni kynologie (SŠ, VŠ) moze robit aj bez tychto skol. Ci uz su to treneri psov, policajni psovodi, veterinarni asistenti atd atd.
Najma v dnesnej dobe kedy je extremne vela dostupnych informacii o tejto teme a moznosti ako sa v tom zdokonalovat, si myslim, ze je zial odbor kynologie na skolach zbytocny (co je skoda). Dokonca si myslim, ze tie informacie a skusenosti, ktore si vie clovek ziskat sam (knihy, seminare, workshopy, webinare, online konferencie, podcasty, videa, treningy s trenermi, psie akcie, psie skusky, zavody, tabory /vyborna vec pre decka, ale aj dospelych, hned by som dieta, ktore inklinuje ku kynologii na nejaky dala/,...) su niekolkonasobne hodnotnejsie ako ukoncena kynologia.