Nasla si ho cez net,zevraj si pisali a volali 4 mesiace a teraz prisiel za nou.Nesuhlasim s tym ale ex jej to dovolil.Podla mna dcerka este nema na toto vek.Preto by ma zaujimalo od akeho veku vy tolerujete frajera vasim dceram.Dakujem.
V 13 by som priatela netolerovala
U suseda sa dievča cez ulicu vláčilo s chlapcom od konca 6tej triedy normálne sa oblizovali pred domom v parku aj domov k nim chodil skoro denne...to by som ja nedovolila...susedka na to a čo má robiť keď sa lubia..vláčili sa spolu 3 roky potom si našla dalsieho
Dost divná doba je.....mam dceru neviem si predstaviť ze by v 13tich doniesla frajera 🙈 ale ked vidim dievčatá ako sa prechádzajú vyobliekane ako 18tky....mozno by som suhlasila s podmienkami ze sediet od seba meter 🤣🤣 ziadne bližšie kontakty ale zas vonku co robia nik nezisti len partia.....ale hlavne informovať o sexe zacat aa bavit a hlavne ako chrániť a dôsledky......mam znameho(to dme boli deti ešte 16r ci kolko) a skusali sex a bum ostala tehotna slecna co si matne pamätám viem ze jeho matka platila vyzivne ....
Ja som.mala.priatela od 15 a boli sme spolu 3 roky. Ale bol rodicom predstavený, dokonca pomahal u nas na stavbe a atd. Skor by mi to nasi ani netolerovali
Podľa mňa je to veľmi individuálne. Dovolila by som to v 13, za predpokladu, že chlapec je v jej veku, je bezproblémový a zo slušnej rodiny a že dievča je tiež rozumné a zodpovedné. A najmä by som sa pýtala, ako ten vzťah vyzerá - ak je to o dvoch deťoch, čo majú nejaké spoločné hobby a jednoducho si rozumejú, prečo nie. Teda dovolila by som vzťah dvoch rozumných rovnocenných deciek, ktorý je postavený na priateľstve. Ak je chlapec výrazne starši, ak jeho správanie môže mať zlý vplyv na dievča, alebo ak ide len o to, dostať sa k sexu, tak by som vzťah nedovolila.
Mlademu by som dala na vyber, ci ide na najblizsi vlak alebo volam jeho rodicom nech si prenho pridu, ziadne take ze musi u nas prespat. Keby ma velmi nasral, tak ho odveziem az do jeho detskej izby a taku hanbu mu narobim, ze do 18 nevytiahne paty z domu 😂
A dcere by som tiez este osladila zvysok prazdnin - tak bude twistovat v domacnosti, ze zabudne ako sa vola. Ak sa citi tak dospelo, ze si robi co chce, tak bude dost dospela aj na povinnosti doma.
Ak by to bolo nejake kamaratstvo ako pise @annm81 tak by som to brala v pohode, ale toto co pises, uz veru tolerovat a podporovat nebudem.
Ked mlada otehotnie tak ex preberie zodpovednost za vnuca ? Ci potrat ? Nech je doba aka chce, 13rocna je este decko a nema sa co vlacit s chlapcami. Ved to je hroza !
Ja som mala priateľa od 14 niekoľko rokov rozišli sme sa a teraz ľutujem ze som si tie roky mohla užiť úplne inak... Mam dcéru a v 13 jej to tolerovať nebudem urcite🙂
13 rocna je este decko. Nie je normalne, aby mala frajera. A uz vobec by ma nezaujimalo, ze je unaveny a nechce sa mu domov. To si vymyslel, aby mohol u vas spat. Letel by, len by sa prasilo. Este aby som ustielala frajera 13 rocnemu decku do postele. A keby mi nedvihala telefon, to by este len bolo...
Ponukni exovi, ze si moze mladu zobrat do vychovy, ked je taky mudry.
Mam 13 r dcéru a teda úprimne manžel by im ukazal kde je sever ,aj mladíkovi...
Netolerovali by sme to v tomto veku.
Ja som tesne pred 15tkou nasim predstavila 21r.priatela a od 16tich som byvala takmer stale u neho
Len dufam, ze si ho neulozila k nej do izby, ja by som volala jeho rodičom nech si riešia ze ich syn nevládze ist domov… je to skoro…ale ked píšeš, ze uz pred rokom vypisovala, vyvolávala chlapcom tak niekde bude chyba…nevravim, ze v tebe, aby si si to tak nevzala..ale tam nestačí jej zakázať, tam treba ist na to od jadra…ale ked sa jej otec na tom zabava, myslim, ze to nezmenis…
no troška zavčasu... aspoň na môj vkus
dcéra má za 3 týždne 17 r. a má kamaráta z tej istej školy ako ona - len má on o 1, 5 r. viac
nepoznám ho, ani jeho rodinu tak ho nechcem urážať....
dcéra je do neho zaľúbená, niekedy chodia rovnakým autobusom do a zo školy. a ešte spolu tancujú....samozrejme ona dostala od neho na Vianoce darček....
inak sa spolu nestretávajú - myslím víkendy...
viacmenej vzťah dcére tolerujeme....
Tak keď to takto bližšie popisuješ, chlapec ( a aj tvoja dcéra) pôsobia všelijak len nie zodpovedne. Si v ťažkej situácii, keď to ex toleruje. Zákazom si nepomôžeš, lebo sa dcéra len začne utiekať k otcovi a priatela pred tebou zatajovať. Najskôr by som jej stanovila pravidlá, že sa môžu stretávať u vás ( nie prespávať), ísť do kina, na plaváreň, na pizzu a podobné nevinné aktivity. S tým, že čokoľvek ďalšie si obaja budú musieť zaslúžiť tým, že dokážu, že im môžeš dôverovať. S dcérou by som dala vážny rozhovor o tom, ako ľahko si môže skaziť život.
No jasné, tomuto príbehu verím asi ako tomu, že zajtra napadne na celom Slovensku sneh.
13 ročné decko sa 4 hodiny nehlási, privedie domov frajera a ty mu celkom v pohode ustelieš posteľ, ráno ho ani nepošleš domov ale necháš s ním tvoje dieťa celý deň vonku?
Žiadny trest za nedvíhanie mobilu? Buď vôbec nemáš autoritu ako matka alebo si vymýšľaš.
13 rokov? akože nie som stará puritanka, ale 13 ročná je dieta! a 16rocny? no hadaj čo budú robiť za chvíľu…. exovi by som vyhubovala či potom mieni znášať následky keď sa niečo stane. lebo môj názor, že prvý sa nato vyprdne, že to je tvoj problém…lenze rodičia ste obaja a obaja máte vychovávať! a to že ti hodiny nedvíhala, zato by takeho zaracha dostala že až! nechcem byt zlá, ale buď si s ňou teraz hneď spravíš poriadok, alebo ti bude skákať po hlave (čo vlastne už robí). čudujem sa že fagan u vás prespal. to by som vzivote nedovolia, je to jeho problém že si nevedel ustriehnuť čas. a mladej láskavo nadel toľko domácich prác, že sa hneď prestane nudiť. keď si mysli že dostane dospela tak nech sq páči! ale so všetkým čo k tomu patrí. takze láskavo nech začne pomáhať v domácnosti
No, moja kamoska mala frajera od 13-tich, ale to bolo take "randenie", ze sli spolu na zmrzlinu a kazdy si doniesol aj doprovod. Kamoska mna, on spoluziaka...
Vtedy som sa citila trapne, dnes mi to pride vtipne. Ale poznala som zo svojho okolia aj dievcata, u ktorych to rande neprebiehalo tak nevinne (a to spominam 90-te roky, pre mnohe uzivatelky konika praveka minulost...). Nenahovarajme si, ze dnes je ina doba. Vdzy tu bola doba, ked niektore dievcata chceli byt dospele skor, ako ich rovesnicky. Ale stale su to deti.
Ja mam skolkara, cize prakticku skusenost nemam, ale 13 rocnej by som randit nedovolila. A rozhodne nie ziadne prespavacky frajera u nas doma. A skus pozistovat moznosti, ako jej obmedzit socialne siete. Neviem, ci tu pomoze rozhovor, toto je ten blby vek priecnej puberty, ale na tvojom mieste by som to skusala.
A keď ti aj dnes povie že je unavený cestovať 200 km? 😄
Ako je možné že si ju nepotrestala že ti nedvíhala telefón?
Keď zahlásil že je unavený cestovať, prvé čo si mala urobiť zavolať jeho rodičom nech si po neho prídu...a čo mladí robili od rána doteraz?
Si príliš tolerantná alebo sa bojíš vlastného decka?
Hneď ráno o 6 si mala dať budík a mladého poslať na stanicu...s tým že nabudúce nech sa neunuva a počká kým mlada bude mať aspoň 17 rokov....
Mobil si zaheslovala? Pekne jej ho zober , na wifi daj nové heslo....a mladá dáma nebude mať prístup k soc.sietam.
13 rocna no...vypinat vecer wifinu a s nikym si vypisovat nebude... my mame dva wifi okruhy, na rodicovsky mame pristup len ja z muzom, "detsku" vecer proste vypnem a mozu sa hrat tak maximalne hry, co ich nebavi 😂 Vyhodit s mobilu appky, ktore nechces, aby vyuzivala, nainstaluje ich zasa - tak budu dosledky... ono prave tito primitivovia loviaci male zaby na internete im davaju pocit, ze si - nadherna, dokonala, uzasna, jedinecna, ale pre mna (je mi jedno, ako je 13 rocna vyvinuta, v hlave to proste este nema zrovnane) - hranici s pedofiliou... 15/16 rokov neriesim, prve bozky, prve skusenosti, patri to k dospievaniu, ale 13 je dieta, ktore sa ma sustredit na ine veci... kamoske takto dosla 13 rocna tehotna zo svojho "prvy raz sexu", vraj ju nenapadlo, ze taka mlada uz moze otehotniet... ano mama ju odtiahla na potrat, dieta s toho depresie, zacal riadny kolotoc drogy, priatelia uf, dlha story - pointa je, ze cim skor jej to odstrihnes tym lepsie... a ak ju tym smerom taha partia, tak sa proste odstahujte... ano - stoji to za to...
kks si neviem predstavit moje deti v tom veku s frajerom😀, tie su starsie a furt su jak deti😁
Napíšem dva príbehy.. Jeden je môj - mala som čerstvých 14 keď som si našla frajera, rodičia to vedeli, nezakazovali, .. asi neboli zrovna nadšení, ale zákaz nebol,.. boli sme nakoniec spolu x rokov,.. Druhý príbeh je mojej dobrej známej - frajera si našla približne v tom istom veku, zakazovali jej ho, ale cestičky si k nemu našla vždy, rodičom klamala, používala kamarátky ako alibi,.. jej príbeh nakoniec neskončil úplne šťastne, ale to tu nebudem rozpitvávať... Chcem tým len povedať to, že z mojich skúseností sa zákazom nevyrieši nič. Keď mladý človek, s ktorým plieskajú hormóny chce, cestu si nájde. Nie je možné držat -násťročného človeka len doma pod zámkom... Či by som skákala od radosti keby si moja dcéra nájde tak skoro frajera? No, asi veru nie.. Mala by som obavu.. Že sa v tak mladom veku popáli,.. že jej pobláznenie popletie hlavu a vrhne sa do sexuality,.. že,... no množstvo obáv... Ale radšej zvolím cestu tolerancie, otvorených rozhovorov,.. radšej budem svoje dieťa viesť k tomu, že môže za mnou prísť s čímkoľvek a zdôveriť sa mi,..... ako cestu zákazov a tŕpnutia, že ktovie čo robí poza môj chrbát, čo vyvedie, čo sa jej stane a bude mať strach sa mi zdôveriť lebo veď som jej to proste len direktívne zatrhla a bodka......
Ako nech si každý vychováva ako uzná za vhodné, ale dôvera, otvorenosť, diskutovanie o nástrahách je za mňa oveľa viac ako striktné zákazy...