Od akého veku cestujú vaše deti vlakom bez sprievodu?

3. aug 2022

Pustili resp.od akeho veku cestujú vaše deti samé vlakom? Pustili by ste deti 10, 12 rokov (chlapci, trochu popleteni) samých za starými rodičmi? Cca 4 hodiny cesty, posledná zastávka nie je konečná. Ďakujem

karhu
3. aug 2022

nie, cesta je pridlha a deti su male

pribinak
3. aug 2022

Áno. Syn tak už tak siel viackrát. Spolu so sesternicou, je o rok staršia. Upozornili sme sprievodcu. Cestu poznajú. Majú mobil. Na stanici uz čakal dedko.

vevesh
3. aug 2022

Na 4 hodiny nie- vsak to je cez cele slovensko. Na cestu 2 hodiny ano. A muselo by to byt bez prestupov.

pribinak
3. aug 2022

@vevesh 4 hod celé Slovensko? Dlho si už asi preč

ivangeline
3. aug 2022

Ano. Ja som 13r...letela..sla z BA do Sniny vlakom...

ninusa221
3. aug 2022

Brat 16 išiel do Čiech s kamaratmi v pohode.

beronsche
3. aug 2022

10 a 12 rocne, trochu popletene deti by som urcite nepustila.

janinah
3. aug 2022

určite nie

vevesh
3. aug 2022

@pribinak ic kosice -ba trva necelych 5 hodin. Tak tie styri mas so Spiskej novej vsi, to je blizko podla teba?

janinah
3. aug 2022

určite nie,šla by som s nimi,vlastné deti mi za to stoja

cimage
3. aug 2022

Bez prestupov by este zvladli, ze nalozis a dedo si ich vyzdvihne. Sprievodca by bol oboznameny. Ale 4hod je dost dlha cesta.

pribinak
3. aug 2022

@vevesh ale nie všade ide IC. Si predstav že niektoré smery idu len rýchliky.

vevesh
3. aug 2022

@janinah presne, sla by som na otocku. Na stanici odovzdam dedkovcom a sup naspat domov...

vevesh
3. aug 2022

@pribinak to viem, ale hore som odpovedala, ako by som deti pustila. Bez prestupov, na dve hodiny. Styri je uz podla mna vela a autorka neupresnila, ci za tie 4 hodiny pojdu z Ruzomberka do Ziliny a budu stat v kazdej Marii alebo icecko z jedneho kraja slovenska na druhy...

deti95060810
3. aug 2022

12 r neter išla sama rýchlikom 200 km. Pustili ju rodičia. otec ju posadil do rýchlika, a potom ešte prestupovala na osobák. Keď zazvonila mojim rodičom pri dverách moja mama si myslela že asi zle vidí. Mojim rodičom nič neoznámili, aby nemali blbé reči a strach...
neter už ako 10 r. chodila rýchlikom k druhej starej mame 100 km.
V 18 r. ju pustili rodičia do Ameriky na 2 mesiace.

Tvoj prípad - áno pustila

ukulela
3. aug 2022

Zodpovedne rozhladene skusene deti mozno. Ale na 4h asi nie.... Popletene v ziadnom pripade. A ine bolo cestovat ako decko pred 30 r a ine dnes. Ine je letiet, kde das letuske a ine vlakom s kadejakym uchylom.

viestta
3. aug 2022

V čase mobilov, v čase aplikácií, keď vieš kontrolovať polohu vlaku a vieš im zavolať aby nezabudli vystúpiť by som ich pustila. Akurat batožinu by som im dala len s proviantom a oblečenie poslala v balíku aby ju nezabudli vo vlaku.

jaroe
3. aug 2022

skor nie, pride mi to dlho. Dve hodiny bez prestupu v pohode...

luccija
3. aug 2022

Viac nie ako ano

monuska112
3. aug 2022

ja by som to asi riskla, desat r. sameho nie ale s tym dvanast-rocnym hej....ved co sa moze stat? pri najhorsom zle vystupia a niekto ich vezme z konecnej...nech sa ucia samostatnosti.

zuzliq
3. aug 2022

Áno, pustila by som ich. Posaď ich do detského vozňa a upozorni sprievodcu. Nech ich na stanici niekto čaká, môžeš im 10 min pred zastávkou zavolať, nech sa nezabudnú.

zuzanockamt
3. aug 2022

Nie, je to dlho.
A upozorniť sprievodcu?🤦 Vlakvedúci má inú robotu a nie strážiť cudzie deti.

loginexistuje
3. aug 2022

Hlavne im kup miestenku

hylary
3. aug 2022

V žiadnom prípade.

katkati
3. aug 2022

Nepustila ani náhodou.

danulicek
3. aug 2022

Takto - ak by to bola ich prvá cesta vlakom, tak by som o tom ani neuvažovala. Keďže moje deti chodia vlakom (so mnou) pravidelne a vedia, ako čo funguje, v tom veku by som ich možno pustila. Ale s miestenkou v otvorenom vozni (bez kupéčiek) a priebežnou kontrolou cez mobil. A aktivitami, ktoré by ich toľko hodín zabavili. Na nete si vieš presne pozrieť, kde je vlak a či mešká, takže vieš ich ozaj skontrolovať.

luxus10
3. aug 2022

chces kontrolu zo socialky?

kinderzwillinge
3. aug 2022

Ani nahodou v dnesnych casoch, mozu byt vo vlaku vselijaki ludia /zamerne nejdem konkretizovat, ale domyslime si vsetci/ a deti budu mat strach a traumu do konca zivota

jaskolka
3. aug 2022

Závisí to vždy od dieťaťa, ale aj tak sú ešte mali na takú dlhú cestu. Plus aj keď sama píšeš, že sú takí ešte popleteni, tak takú cestu by som ich ešte nepustila.

luxus10
3. aug 2022

preco dedo nepride pre nich, alebo chod s nimi ty na pol cesty a pol cesty nech pride dedo?