Ahojte,mám doma začínajúcu pubertacku.... najradšej by chodila do školy rifle,tričko s krátkym rukávom,mikina a koniec 🙂
Boli sme na nákupoch dostala nové oblecko a nie málo no nedá si povedať že okolo krku treba nosiť dáku šatku,salik predsa je vonku 2- -1stupnov...... A rada nosí taký dekovy kabát a voľne rifle čo je teraz moderné 🙂 no samotné rifle mi prídu chladné a keď jej poviem nech si dá pod to termo och no to sú komenty 🙂 riešim iba školu,mimo školy rada chodí v legínach samozrejme športových čo nenosí do školy .
V čom chodia oblečené deti v podobnom veku a viac?Lebo však chcem až chodí "trendovo" no až jej nie je zima.Za tipy ďakujem
@marrya moja ma 10 (v marci 11) a tiez chodi takto do skoly, ze rifle, tricko a mikina, mikiny sa jej velmi pacia take oversized, tak to jej kupujem damske XS a v tych je prespokojna. Ma taku bundu (vetrovku) kde je kryty aj krk, ked si to vytiahne uplne hore, ale ked sa viac ochladi, bude nosit satku. Ciapku az v zime, teda ked bude chladnejsie.
Tie moderne volne rifle tiez strasne chce, tak musime ist pokukat do obchodov, lebo zatial ma klasicke take uzke, ktore podla mna aj viac hreju, kedze su priamo na tele. Tie volne uvidime, mozno jej v zime pod ne dam silonky. Termo asi do skoly by som nedavala, ved sa potom spoti.
Dievčatá, kde sa dá kúpiť oblečenie pre tento ročník? Chcela som pod stromček pre neterku, ale nikde som nič nenašla. Prešla som H&M, RESERVED, next, zaru, answear, about tou aj zalando ale ozaj ma nič nechytilo 🤷 čo sa vlastne teraz nosí v tejto vekovej kategórii? Ďakujem
@marrya no moja všetko čierne. Nosí rifle čierne, alebo sivé, legíny čierne, tričká čierne, mikiny čierne, bundu čiernu. Tenisky biele 😁 teraz sme boli tiež na nákupy, zoberie pod nohavice aj silonky, alebo tenké legíny, aj termo. Čiapku mi rovno povedala, že v zime nosiť nebude, lebo nebude za trápnu 🙄 ale ešte ju zima neprinutila. Keď bude musieť ísť peši do školy 20 minút. Teraz si kúpila také vysoké traktorky, či ako sa volajú s tou hrubou podrážkou a šnurovacie. Samozrejme, nezateplené.
@marrya netreba nosiť šatku nie je to povinnosť a pod rifle takisto. Býva chorá alebo prechladnutá? Ak nie neriešila by som to. Ja som chodiaca zmrzlina mne je zima aj v júli . Chodím ako cibuľa naobliekana. Syn má 14, nosí tričko mikinu a jesennú bundu. Zimnú nechce, keď ho donútim príde spotený. Spoďáre nenosi je mu teplo a sprchuje sa vo vlažnej vode.
Dôležité je či nebýva chorá, prechladnutá
@oblecenie99 zara napriklad mava taketo skor tinedzerskejsie, nieco aj H&M. ale najlepsie uz pokukovat po damskom XS, S, napriklad v sinsay a pod. su aj take tie specialne tinedzerske obchody, teraz si nespomeniem nazov, taky ruzovy to ma napis. Su to uz dospelacke velkosti, ale mensie, a styl taky tinedzersky.
Tak moji obaja pubertiaci taketo veci nenosia a prijde mi to aj uplne zbytocne, hlavne pri spominanych teplotach... ani sal, ani ciapku (len ked brutal fuka, to si daju sami potom aj, ale musela som kupit basic cisto cierne, to je OK vraj), termo pradlo ci pancusky ci zateplene rifle sme nikdy nekupovali v tychto velkostiach, chori neboli snad nikdy mimo covidu... dcera mi nosi next, hollister, abercrombie asi najviac...
Ono som aj rozmýšľala nejaké pekné vzorované silonky aj také hrubšie trošku bývajú čo poviete ženy?
Môj syn (11 rokov) sa oblieka športovo. V zime teplaky, tričko s krátkym rukávom a mikinu. Zimnú športovú bundu. Botasky goretex a keď mu je zima na hlavu tak si da kapucňu. Nemá rad čiapky, lebo mu potom odstávajú vlasy. Aj keď mu pripravím rifle, ráno si oblečie teplaky 🤷♀️. Sú to “skejtácke” značky, ako borton a tak,..ma veľa aj od champion, trička mu kupujem v reserved. A páčia sa mu “veselé” ponožky. Ma rad aj kárované košele, najradšej mu to sedí k teplakom a tak chodí niekedy mimo školu, keď je s nami.
@oblecenie99 moja má 12r a výšku 168, čiže ja kupujem už iba dámske a to new Yorker,cropp tieň,bola som už aj v gate no také handry neviem nepáčilo sa mi to a fest mi prídu predražené,HM,reserved.
Nosia sa voľne mikiny,voľné rifle, vysoké topánky....stačí sa prejsť chvíľu po meste a tam budete mať milión inšpirácií 🙂
Zober ju do obchodu, nech si vyberie sama... ja ju raz za cas poslem s otcom dokupit nejake veci - on si tam sadne, mobiluje a zaplati, mna by to, co si vyberie strasne iritovalo, takto su vsetci spokojny...basic jej kupujem sama, viem priblizne, aky ma vkus...
Tiež nerozumiem tejto novej mode. Zima vonku a hole kríze, hole členky. Však by som zamrzla. Bohužiaľ ak pubertiacke nie je zima a nosia to isté dievčatá v škole, ťažko jej dohovoris. Ale zober si napríklad také Anglicko, Írsko. Vonku zima a tie deti majú uniformy a holé nohy, tenke oblecenie. Boli sme s mužom v Holandsku, ja som mrzla a keď som videla ako sú oni poobliekani...na terase v krátkych tričkách, pijú studené pivo a vonku tesne nad 0.
Moja má 11 - nosí len rifle alebo kapsáče, ani ako menšia pod nimi nič nenosila. Spodné vrstvy nosí len na lyžovačke. Zima jej nebýva a chorá nebola od 5 rokov ešte. Klasika tričko a mikina, som rada, že je ochotná dať si aspoň vestu. Ale už som jej vravela, že ideme kúpiť novú bundu - takú, ktorú bude aj reálne nosiť. Na hlavu si dáva kapucňu. Rozumiem jej, tiež som neznášala čiapky a keď som zašla za roh, strčila ju do tašky.
Mám doma 16 ročnú, chodí oblečená podobne ako tvoja.
Čiapku mala na bežné nosenie /nepočítam lyžovački/ naposledy pred 10timiá rokmi, ak je chladno dá si kapucu z mikiny, to fakt výnimočne.
Vetrovku vytiahla minulý týždeň, keď ranná teplota klesla pod 5 stupňov.
Šál a pančuchy doma ani nemá.
Do školy /kde majú riadne prekúrené/ nosí, rifle, tričko s krátkym rukávom-
Neviem si predstaviť, že by tam sedela v pančuchách, či nejakých termo veciach.
Chorá nebola posledných 6 rokov, keď nepočítam Covid.
Tvoju dcéru úplne chápem, nenútila by som ju do oblečenia, v ktorom sa necíti dobre a zbytočne sa potí.
@marrya ma napadol teraz ten vtip, co sa vravi, ze Preco nosia teenegeri v lete mikinu? Lebo mame je zima 😂 Akoze sorry, nemyslim to vobec v zlom, len mi to prislo teraz trefne na tuto situaciu 😉 Ona ti vie predsa povedat, ci jej je chladno, alebo nie. Mrznut nikto dobrovolne nebude 😉
@marrya syn ma 13r, nosi teplaky, tricko a mikinu - rano bolo 5st. Bundu si dava len ked je ozaj chladno, ci fuka. Takze minimalne. Ciapku nenosi vobec, ked tak si da kapucnu. Minuly rok nemal spodky ani raz oblecene. Zimne topanky detto. Chory nebyva vobec.
Ak jej nie je zima, neries.
Moja 12 - sal nikdy. Vysoke ponozky- nikdy, iba clenkove. Ciapku niekedy- ak si ju nemusi davat dole- lebo staticka elektrina. Papuce? Plny botnik - chlpate, znackove, obycajne,...asi urobim vypredaj. Este ze km zakazali v skole hole pupky- to by som sa natrapila🤣🤣. Ale nejak to uz neriesim. Skoro vobec nebyva chora beriem to ako formu otuzovania. Co ine mi ostava🤷♀️. Rozculovat sa nemienim- su z toho vrasky🤣🤣
Ide o to, že autorka ( takisto aj ja o svoju dcéru) sa bojí a má obavy, aby neochorela, nemala nejaký zápal močových ciest, vaječníkov a podob....v budúcnosti by mohol byť problém s plodnosťou. O to tu ide
dcera sice o nieco mladsia, celu zimu chodi v leginach, takych hrubsich. Ked ma teple topanky, ciapku, bundu a nieco na krku, podla mna to staci. termo pod rifle mi pride prehnane. Ale na krk a na hlavu by som jej nieco dala. Chapem ze je to tazke, moja tiez prevracia oci, ked si ma vziat ciapku, ale potom mi da za pravdu.