Ahojte....ja som síce ešte na strednej ale sestre došiel mail od tajomníka (bude mať obhajoby na VŠ),že študenti musia zabezpečiť pre komisiu raňajky, pagáče, kávu a ešte ich pozvať na obed 😅 to vážne sa toto robí? To prvýkrát počujem 🤷
@petronellla87 na vlastné náklady im to majú zabezpečiť a ešte aj kvety na stoloch 😅 ja som v šoku aj sestra, že toto ešte nepočula od nikoho
Ja som síce končila pre 10 rokmi, ale tiež to tak bolo. Skladali sme sa a niekoľko spolužiačok bolo dokonca s komisiou aj na obede.
Ja som kazdy rok v statnicovej komisii, obcerstvenie pre komisiu zabezpecuje fakulta, studenti s tym nic nemaju, ale je mozne, ze na niektorych skolach to tak je. V kazdom pripade je to divne, z mojho pohladu az nechutne divne.
Aj my sme to tak mali asi 10 rokov dozadu
Ja dva roky dozadu a tiež sme to platili 🙈
@dskjhfdlkdjhl a že aj je nutné zabezpečiť obsluhu,čo im bude kávu variť a nosiť im ju 😂
@vevulik18 😅😀 tak to je zaujímavé,lebo hovorím aj ja aj ona sme z toho kvazy v šoku,lebo sme o tomto nič nepočuli
A o akej VS sa vlastne bavime? Ak to nie je tajne🙂
My sme.mali.na vs na statnice zabezpecit iba obcerstvenie, chlebicky, nejake slanosti a minwralku, kavu. Ale.robila to sekretarka, ze my sme neobsluhovali. Sklaali sme sa po 2 eura, a aj kupit sme museli ist a priniest.
Je to.divne no, a este aj obed a.aj.obsluhu...och.
N ing statsniciach bol.kovid a nastastie sme ziadne pohostenie neriesili.
Aj my sme sa skladali na obcerstvenie, ale o obede nic neviem. Nie to este obsluhu 🤦♀️
Ano, skladali sme sa. Ale keby nebol iniciátor niekto iný, ani som netušila, ze sa také niečo má robiť 😀 ja som dala peniaze a viac som sa nestarala 🤷🏼♀️
To je strasne neprofesionalne, ale neviem, preco sa vlastne cudujem, asi preto, lebo som si myslela, ze som v mojej rodnej krajine zazrakov videla uz vsetko. Nuz, zda sa, nevidela..
Zabezpecovali sme obcerstvenie aj kytice na zaver, ale o pozvani na obed som este nepocula.
Ja som končila vš pred 6 rokmi, ale jediné načo sme sa vtedy skladali boli kvety pre komisiu, všetko ostatné od občerstvenia až po kávu zabezpečovala fakulta.
Ja som končila na Jesseniovej lekárskej fakulte a komisia nám v polke štátnic zabila, že by si dali koláčik z McDonald 🤦🏼♀️😅
Ja som koncila pred 7 rokmi LF UK v BA. Platili a zabezpecovali sme obcerstvenie v zmysle chlebicky, kava, voda...
Áno, bežne sa to robí. Obed určite nie, ale občerstvenie počas statnic a nakoniec kvety ako poďakovanie ano
Obcerstvenie sme zabezpecovali tiez koncila som vs pred 20+ rokov
Štátnicovala som minulý rok, zabezpečovali sme občerstvenie+ minerálku. Žiadne raňajky ani obedy 🙈
áno robí sa to, my sme zabezpečovali na vlastne náklady občerstvenie, obed sme už neriešili, ale moja školitelia sa za to riadne urazila, čiže asi je vhodné vyriešiť aj obed- ja som tiež veľmi neni toho zástancom, ale robí sa to
Ja som statnicovala pred 7 rokmi a platili sme komplet občerstvenie pre celú komisiu na celý deň. Obed sme neplatili. Ale chlebíčky,zákusky,kávu a vody áno.
No pekne, a teraz si predstavte,že to všetko zacvakate a neprejdete obhajobou 😅
Nechápem naozaj, prečo to maju zabezpečiť študenti, sestra hovorili,že na maturitách nemuseli nič zabezpečovať. Dobre, toto je VŠ, ale aj tak 😅
A preco to riesis ty hadam tvoja sestra konciaca vs sa dokaze s tymto vysporiadat sak ak nechcu nech nechystaju povinne to nie je
U nas veru sa platí aj obed pre komisiu, ale to sa jedna uz o PhD. obhajoby... Na Bc. a Mgr. sa rieši občerstvenie ako chlebíčky, kolace, kava a po statniciach kvety pre komisiu .. vsetko v rezii študentov...
Ja som statnicovala pred 2 a 5 rokmi, pri 5 rôznych komisiách. Všade sme kúpili občerstvenie - chlebíček, zákusok a vodu. Komisia sa počas prestávky ponúkla, keď sme boli málo štatnicujucich, tak nám nechali koláčik, že my teraz potrebujeme sladké viac ako oni. Tiež som.statnicovala v dobe kovidovej a vtedy sa u nás dal kúpiť "desiatový" balíček, kde bola čerstvá bageta, koláčik, keksík a voda, tak sme komisii kúpili toto a nikto sa nesťažoval 🙂
@lorenita to má len bakalára...
@loginexistuje však sa 7mi po 50€ skladajú 🤷 čo majú robiť, ja som sa len opýtala,lebo hovorím, ani ja ani ona sme o tomto nič nikdy nepočuli a ani tí jej spolužiaci 😅 len im proste prišiel mail, že to majú všetko na vlastné náklady zabezpečiť
Tri VŠ, troje záverečné skúšky, všade sme robili pohostenie aj obsluhovali a každý z komisie dostal kyticu. Obed bol už bez vyučujúcich.
V 2009 som mala magisterské štátnice, skladali sme sa na kvety, občerstvenie doniesol kto čo mohol, obed sme nikomu neplatili. 2014 som mala bakalárske štátnice, skladali sme sa na kvety a občerstvenie (niečo slané, tyčinky, chlebíčky, nealko, mliečka do kávy, kávu a cukor doniesol niekto z domu). V 2016 som mala inžinierske štátnice a skladali sme sa na kvety a obed pre komisiu. Sami na katedre nám ešte počas štúdia povedali, že by išli radšej na obed, lebo chlebíčky a pagáče majú stále. Tak sme len doniesli z domu kávu, cukor, mlieko a nejaké oriešky na stôl. V reštaurácii sme komisii zajednali obed - polievka, hlavné jedlo, nealko a káva. Potom sme to išli vyplatiť. Na všetkých štátniciach sme ráno nachystali stôl, poháre nám dali na sekretariáte, vody si už naliali sami, pýtali sme sa ich, kto chce kávu a tú im doniesli tí, ktorí práve neštátnicovali. Žiadna špeciálna obsluha. A aj kvety išli v ten deň kúpiť tí, ktorí odštátnicovali ako prví.
Ahoj...za mojich cias sa toto nerobilo😆