Nízke sebavedomie

6. sep 2022

Som na strednej škole. Keď som nastúpila som nikoho nepoznala. Moje spolužiačky sú úplne športový typ. Tepláky a tričko, nenamaľované, vlasy do copu a ide sa do školy (nemyslím to v zlom). Možno aj preto, že hrajú volejbal. Ja som úplne iný typ. Maľujem sa, vlasy stále žehlím, nosím kabelku, obliekam sa elegantne. Keďže sa po finančnej stránke nemáme zle tak nosím aj drahšie veci. Keďže ja som skôr elegantná a ony športové, tak sa ani nekamarátime. Keď som mala narodeniny ani mi nezagratulovali (pritom vedeli, že mám narodeniny). Ozývam sa ku ním ale stále citím ignor. Na jednej strane mám veľmi veľa kamarátov inde ale predsa som s nimi v triede. Cítim z ich strany ignor. Stále keď idem niečo prezentovať pred triedou alebo rozprávať na celú triedu stratím úplne sebavedomie. Pritom neviem prečo, keďže som nikdy nemala s tým problém. Roztrasie sa mi hlas. Keď niečo poviem hovorím úplne potichu. Zle sa mi vyslovujú slovíčka vkuse kokcem. Spadne mi sebavedomie a citím sa škaredá, hlúpa. Ako si zvýšiť sebavedomie ?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborachors
6. sep 2022

Bud sama sebou. Aj keby si bola ako ony, nemuseli by ta prijat medzi seba. Prave preto, ze to sebavedomie asi z teba vyzaruje, tak ta ignoruju. Za druhe, je to proste zensky svet, taketo spravanie je normalne v zenskych kolektivoch, resp dost caste. Ak ti mozem poradit, popros nejaku kamosku z tvojho okolia, nech ta pride pockat ku skole alebo si najdi ine kamky na kruzkoch, nech ta proste vidia, ze si normalna, oblubena baba.

nnnuuunnn
6. sep 2022

Ja by som ich sokla a prišla do školy oblečená a upravená v úplne inom štýle, možno aj v tom čo oni.

santiago_segura
2. jan 2023

Len podla štýlu odsúdia. Takí sú ludia. Pozerajú moc na to kto čo má a také. Ja sa kamoším s každým či je tepláková copatá alebo elegantná. Pokial im nevadí že sa snima bavím tak ja s hocikým. Nemáš spolužiakov ako som ja. Ale zase mimo školy máš vela priatelov a to je v poriadku. Rodinu, kolegov, spolužiakov si nevyberáš ale priatelov áno. Ty si v porádku, nič zlé nerobíš. To ludé sú zlí, taký svet je hnusný. Aj v dedine sa robá keď sú hody jaaaj a čo si varila, čo si pékla? Jaaaj nažrala som sa nevládzem. A robá sa hore dole. Tam je starý mlyn to by sem spuscil a šeckých by sem tam zemlel do jedného. Falešní sú šecci. Za chrbtom ci vyprávajú. Pred tebú sa robá a v skutečnosti by ti nóž bodli do chrbta. To sú takí ludé celá dzedzina!

oranzovyvevericnik
2. jan 2023

@santiago_segura a este sa drzia hesla: co povedza ludza!

santiago_segura
3. jan 2023

Keď som povedal sám na seba aký som škaredý tak ešte ondili že jaaaj prečo na seba tak vypráváš čo máš nízke sebavedomie? Chápeš ale ak ho mám vysoké tak mi povedia že sa mám najprv pozrieť do zrkadla. To celé je len výmysel. Také neexistuje že sebavedomie. To je len výmysel ludí. Keď sa budem hrať gigola a pritom som škaredý a neschopný tak ma pošlú niekam. Ak si to priznám tak zas povedia že čo sa lutujem. Takže je to len ludský výmysel nič iné.