Nikto ma nemá rád

lacko232
15. máj 2024

Ahojte, som chalan na zakladke a mam pocit ze ma nikto nema rad. Snazim sa so všetkými spoluziakmi vychádzať dobre a kazdemu sa snazim pomahat a byt ku kazdemu mily. Robil som si test na depriesiu a výšla mi stredna az vysoka. Ani rodina ma nema rada. Vzdy uprednostňovali surodenca a ja som bol vždy a všade piate koleso na voze. Keď sme boli na vylete so školou, tak všetci chodili v partiach, iba ja som chodil sam. Nemam kamarátov, iba jednu kamošku. Nikto ma nikdy nevolal von. Čo mam robit?

personality
15. máj 2024

Ja som zažila niečo podobné, takže viem ako sa cítiš 😔 Hlavne si to nevyčítaj a nemysli si, že je v Tebe chyba. Raz to prejde a začlenis sa do spoločnosti.

lacko232
autor
15. máj 2024

@personality ďakujem

sasula1333
15. máj 2024

@lacko232 Co mas robit? V prvom rade nerob si testy na depresiu na internete. Pokial niesi optimista a nevidis svet ruzovo, ale si realista alebo pesimista vzdy ti v teste vyjde ze mas depresiu. Je to blbosť... A tiez som bola taka, ze som hovorila ze ma von nezavolaju. Vzdy mi vsetci radili ze ved zavolaj von niekoho ty. Vtedy som tuto radu zavrhla. Nakoniec vsak to nieje az taka zla rada. Keby som niekedy nezavolala von aj ja niekoho dosmrti sedim doma. Nebude stale len mna niekto volat. Co sa tyka rodiny, ver ze to tak vidis len ty. Tiez som si to myslela, nakoniec sa ukaze ze to tak nieje. Urcite ta maju radi len teraz si nestasny a nevidis to. Netrap sa, neboj, bude lepsie. Viem ze to je otrepana fraza ale pravdiva. Casom sa to vsetko na dobre obrati, neboj. Skus si najst nejaku aktivitu, trebars aj pozeraj serial, odvrati to tvoje myslienky od zleho. Vela sil prajem!

lacko232
autor
15. máj 2024

@sasula1333 ďakujem. V tom je ten problém, že ked ja niekoho zavolam von, nie, vždy niečo majú že idu na navstevu alebo co. Ale keď nakoniec idem sam na pizzu, tak tam stretnem presne toho cloveka s celou jeho partiou.

nikdenikto
15. máj 2024

@lacko232 prepáč že sa tak hlúpo pýtam, ja som už dospelá a viem že ľudia sa nemajú súdiť podľa vzhľadu, ale deti to nevedia a robia to. Ako vyzeráš a ako sa obliekaš?

Lebo napríklad, moja tete žijúca v ČR sa sťažovala, že jej synovi sa v škole vysmievajú a nemá kamarátov. Ja som zbadala chlapca po rokoch a ten dlhšie mastné vlasy prehodené do boku, slipy starodávne vytiahnuté až po pupok....tak išiel az k bazénu. Už veľky chalan tiež tak 14/15 rokov. Hovorím jej že sa ani nečudujem že sa mu posmievajú, nech ho dá preboha do poriadku 🙈

lacko232
autor
15. máj 2024

@nikdenikto som nizky blondavy chlapec a obliekam sa ako ostatni spolužiaci-rifle, Adidas, Nike a ostatné značkové trička atd

sasula1333
15. máj 2024

@lacko232 Aha, tak to ma mrzí. To by som sa teda na takeho niekoho mohla vykaslat a uz by som s nim ani neprehovorila ked sa takto sprava. Tak sa drz aspon tej jednej kamosky, ktoru mas. Jedna dobra kamaratka je viac ako desat falosnych. Zakladka jedneho dna skonci, netrap sa tym, na strednej najdes novych kamosov. Alebo niekde nahodne, ja napriklad aj z tabora som mala vela znamych, zo ZUŠ-ky, alebo z nejakych dalsich aktivit (kruzky v centre volneho casu napr hra na gitaru, dramatak a podobne, hocico). Popremyslaj ci u vas v okoli nieje nieco do coho by sa dalo zapojit. Clovek musi prejst aj trapenim aby vedel byt potom stastny. Drzim palce.

lacko232
autor
15. máj 2024

@sasula1333 ďakujem za radu 🙏

zanka777
15. máj 2024

@lacko232 v prvom rade ti gratulujem máš lepšiu gramatiku ako 95% používateľov modrého koníka (samozrejme dospelých)takže už to je výhra a neboj kamoši budú niekedy len treba čas aby si ťa našli tí správni

lacko232
autor
15. máj 2024

@zanka777 ďakujem 🙏

butterflyeffect
15. máj 2024

V zivote sa veci menia a jedna dobra kamaratka je viac ako 10 povrchnych. Ja som na zakladke aj na strednej mala kopec kamaratiek a kamaratov a hadaj s kolkymi z nich sa kamaratim v dospelosti-nula! Skolske kamaratstva su dost povrchne, tie prave prichadzaju neskor. Bratranec na zakladke bol totalny outsider-dokonca ho sikanovali a na strednej bol najviac oblubeni medzi spoluziakmi aj v partii. Prosto mozno potrebujes len iny okruh ludi. Nechodis na nejaky kruzok tam sa lahko hladaju kamarati lebo mate aspon rovnake zaujmy

majah212
15. máj 2024

skúšal si nejaké záujmové krúžky? (nemusí byť priamo šport, ale nejaké aktivity skupinové po škole a pod.), príp. skús sa poobzerať, či nemáte v meste nejaké spolky, kam by si sa mohol prihlásiť a rozšíriť si okruh známych. Kultúrne podujatia, metská knižnica zvykne robiť rozličné aktivity, príp. múzeum a iné. 🙂 Skús pohľadať takéto nové akcie, tam skôr stretneš nových ľudí a môžeš aj zlepšovať svoje sociálne zručnosti, komunikačné schopnosti, sebaprezentovanie a pod. 🙂 držím palce a prajem veľa príjemných ľudí okolo seba 🙂

stellariaaquatica
15. máj 2024

@lacko232 prosím ťa hlavne si nerob testy na depresiu na internete..... Tam ti vyjde hocičo. Myslíš že by bolo toľko psychológov keby stačilo kliknúť na 5 otázok na internete? Ja som mala rovnaký problém ako ty, a po SŠ sa to zmenilo. Pozri nie každý je obľúbený, ale to nič nemení na veci. Rodina ta má rada, aj napriek tomu že súrodenec možno si pýta väčšiu pozornosť. Skús si nájsť kamarátov inde, možno začať nejaký krúžok kde sa zoznamis. Spolužiakom by som sa na tvojom mieste nenatlacala, môžeš s nimi vychádzať ale nenechaj so sebou zametať a nevolaj ich 40 krát von ak vidíš že nechcú. Neboj sa to vekom príde, viem že ti to príde ako hlúposť ale možno si práve ty niečím výnimočný z toho stáda tvojich "kamošov"

lacko232
autor
15. máj 2024

@majah212 ďakujem 🙏

zanka777
15. máj 2024

@lacko232 počuj môžeš mať aj milión kamarátov ale nebude to ono....alebo ich mať kopec na sociálnych sieťach.... Ale to nie sú skutoční priatelia.... Radšej mať jedného dvoch pravých ktorým sa nevyrovná ani tých milión iných.... A neboj sa ja verím že na každého taký pravý priateľ čaká..... Skôr či neskôr

anjelicek26
15. máj 2024

V triede v skole sú ľudia, ktorých si si nevybral sám,ten kolektív je tam z donútenia, lebo povinna skolska dochadzka ;) Nájdi si partiu, kde budete mat podobne zaujmy a bude to podstatne lepšie (syn ma 3x v tyzdni hadzanu a poziarnikov 13 ročný, plus fitko 2x v tyzdni), pozitívne na tom je - ze prijde na iné myšlienky a ma super postavu. Tiež je chudák zo 155cm na ten vek drobec.. ale všetko časom bude,musíš sa mat rad hlavne ty sám.

vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajanka31
15. máj 2024

Venuj sa nejakym konickom, mozno tam najdes kamaratov. A ak nie nic si z toho nerob. Vela kamaratov je falosnych. Ty si teraz myslis ze mas pruser lebo ziadnych nemas. Ale skutocne smustny by si bol vtedy keby si si myslel ze ich mas a pri prvom probleme by zdrhli. Da ti to do zivota vela dobreho. Napriklad: mas ovela viac casu nez ludia co maju kamaratov, mozes sa viacej vzdelavat mas cas a cas je najvzacnejsia komodita. Nik ta neotravuje nik od teba nic nechce. Nikomu sa nemusis prisposobovat. Naucis sa ze na nikoho sa nemozes spolahnut a pojdes si za svojim. Ja mam 35 par kamaratov som mala ale aj tak boli falosny a casom som prisla na to ze mat v zivote toxickych ludi to radsej ziadnych. Rodinu som si vytvorila vlastnu. Od mojej rodiny zijem daleko a vystacim si s manzelom a synom. Niekedy mi je smutno ze nemam s kym ist na kavu ale co idem sama a som stastna ze sa nemusim pred nikym pretvarovat, ci vykecavat o sukromi a najhorsie co riesit cudzi problemy. Mala som kamosku ona sa stale na vsetko stazovala,po stretnuti s nou som bola vystavena. Rodinu nevymenis ak ti vadia chod uz na intrak co najskor ak sa to da zniest tak tam ostan, odijdes na vysku. A pracuj na sebe. Uspech vzdelanie dobre platena praca ti prinesie do zivota pekne veci. A este ti vsetci budu zavidiet. viem o com pisem. Vela stastia

jumama
16. máj 2024

Aj moja rada je, ze skor rovnake zaujmy ti prinesu kamaratov, budete mat co zdielat. Skus nejaky kruzok ci kurz zamerany na to co ta bavi. Nemusi to hned byt tak, ze tam budu super kamosi, ale bude to kvalitne straveny cas, nieco pre seba urobis, aj sa na takych kurzoch, kruzkoch mozno trosku otvoris voci ostatnym.

Tipujem, ze si introvert, ze si mily, pomahajuci, ale tichy pozorovatel. Skus si phladat nejake prednasky o introvertoch na youtube, viac sam seba poznaj. Ze to nie je vada, ale niekedy prednost. Naozaj je najdolezitejsie sam seba poznat a prijat sa. Ze nemusis byt lev salonov a nemusis mat 100 kamaratov, ale jednoho dobreho, ktoremu vies cokolvek povedat. Co ta kamoska, je aspon ona taka, ze jej mozes povedat vsetko?

A do tretice, ak by si sa spytal dospelych, tak take celozivotne hboke priatelstva ma naprosta vacsina zo strednej skoly. Mozno aj z vysky, ale uz strednu skolu si clovek vybera podla svojich zaujmov (ak nema blbych rodicov a nepresadia svoju volu na ukor dietata) a tam strestnes podobnych ludi, budete mat viac tem spolocnych ako so spoluziakmi na zakladke. Cize mas take svetielko pred sebou, ze na strednej bude viac prilezitosti stretnut podobne naladenych ludi.

personality
16. máj 2024

@lacko232 musíš byť pre nich zaujímavý, začni robiť nejaký koníček, šport alebo niečo v čom budeš vynikať, alebo Ta to bude baviť. Budeš mať témy na rozhovor a to by mohlo v tomto veku stačiť. Určite to nie je pre Tvoj výzor, že sa s Tebou nebavia. Inak toto som si myslela aj ja celý život, že sa so mnou nikto nebaví, ale nakoniec som prišla na to, že som to ja kto sa nebaví s nikým 🤣 Takže možno je to aj Tvoj prípad.

thirstymonk
16. máj 2024

@lacko232 V rodine je to najhoršie. V našej rodine boli tri "tímy". Otec so sestrou, mama s bratom a ja sám. Viem presne, ako sa cítiš. Pomáhalo mi "unikať" k starým rodičom, dedo mal len dve dcéry (mamu a jej sestru) a mňa bral v podstate ako svojho "prvorodeného". Učil ma chlapské roboty - šrubovať šrubky, vrtať s vrtačkou, narábať s flexou, maľovať, ukladať plávajúcu podlahu a tak...

Vrcholom všetkého bolo, keď ma nezobrali do chorvátska, lebo som mal 13 a privyrábal som si pár smeti (cca 300 korún mesačne) tým, že som na fare maľoval plot, dvere, pokosil trávnik a tak... "Zarábaš, tak ak chceš ísť s nami, zaplať si to"... Súrodenci boli mladší (11 a 10), im to samozrejme zaplatili. Ostal som ten týždeň pri dedovi a mal som lepší program, ako keby som sa mal s nimi naťahovať ešte aj pri mori...

Celé detstvo som sa utvrdzoval len v tom, že je to zlý príklad a ja taký rodič určite nechcem byť. Či sa mi to darí, to musia posúdiť iný. Nedarí sa mi to vždy, ale bojujem s tým najlepšie ako viem.

Inak, ak teba nikto nevolá von, prečo nevoláš von nikoho ty? Čo tá kamarátka? Neviem koľko máš rokov a koľko rokov má ona, či ste rovesníci, či ste len kamaráti, alebo chceš niečo viac... ?

ahhola
16. máj 2024

To je velmi smutne, ze pre teba nikto neostal... Ked je na tom takisto aj ta kamaratka, druzž sa s nou... Pozvi ju niekam vlakom🚂🚂🚂aspon do susedneho mesta, spolu nadobudnite zasliapnute sebavedomie. Hlavu hore... a stari rodicia aki su?

libusak
16. máj 2024

Akoby to pisala moja dcera 🙈 uplne rovnako

mantilka
17. máj 2024

Ja som mala vela kamosiek a základnej ale žiadna mi z nich do dospelosti neostala. Na strednej som mala lepšie kamošky, tam to bude iné uvidíš. Buď rád že máš tu kamošku a skús sa jej opýtať, čo je na tebe iné, prečo nevieš zapadnúť. Inak veľmi by ti mohol pomôcť psychológ. Je aj linka dôvery...zavolaj si a oni ťa nasmerujú. S krúžkami si tiež vieš vyplniť čas a rozšíriť možnosť spriateliť sa s ľuďmi s rovnakymi záujmami. Prípadne ak si veriaci, nájdi si najbližšie spoločenstvo mladých.

pusinka_1
18. máj 2024

@lacko232 skús nejaké krúžky, sústredenia, atd.

suppledepputy9
4. júl 2024

ale my ťa máme radi neboj bude to dobré 🩷